Pinoké vecht zich terug in de strijd - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pinoké vecht zich terug in de strijd

De dames van Pinoké en Tilburg houden het spannend. Waar Tilburg woensdag met 3-1 won, waren de Steekneuzen vandaag in eigen huis met 4-0 te sterk voor de Brabanders. Zondag zal dus pas de beslissing vallen.

Na de 3-1 nederlaag van afgelopen woensdag wisten de Steekneuzen wat ze te doen stond vandaag: winnen. De ploeg van Maarten Stenvers schoot in het Amsterdamse Bos dan ook uit de startblokken. Waar de eerste strafcorner nog gekeerd werd door keepster Lotte Kleijnen was het in de vijfde minuut wel raak. Via Sierou Frankema  pakte Pinoké een vroege voorsprong. De thuisploeg ging vooral in deze beginfase een stuk efficiënter met de kansen om dan in de uitwedstrijd op Tilburg en waardoor ze de voorsprong via Ginella Zerbo en wederom Frankema binnen een kwartier uit wisten te breiden naar 3-0.

Hoewel de gasten in de tweede helft betere tegenstand boden en ook enkele corners pakten was de wedstrijd na dat eerste kwartier eigenlijk al gespeeld. Tessa Schwarz schoot Pinoké in de slotminuten nog naar 4-0 maar eigenlijk was het voornamelijk aan Lotte Kleijnen te danken dat de Steekneuzen niet verder uit wisten te lopen. Waar Tilburg woensdag aan het langste eind trok was Pinoké vandaag even een maatje te groot. Morgen zullen de teams in Tilburg de allesbeslissende wedstrijd moeten spelen.

Reageer