Vijftien titels in zeventien seizoenen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Vijftien titels in zeventien seizoenen

Gisteren werden bij de dames de beslissende tweede finalewedstrijd in de play-offs gespeeld. Hieronder vindt u een greep uit het hockeynieuws uit de dagbladen en andere media over de damesfinale.

Den-Bosch-SCHC-RU

Voelbare pijn bij de dames van SCHC

Waar in Bilthoven werd gehoopt op een droomafscheid voor vertrekkend coach Janneke Schopman, moesten de dames van SCHC over twee wedstrijden hun meerdere erkennen in Den Bosch. In het AD/ Utrechts Nieuwsblad vertellen Schopman en captain Carlien Dirkse van den Heuvel over de wedstrijd en de in hun ogen falende arbitrage. “Als ik kijk naar hoe het team het heeft gedaan, dan kan ik alleen maar trots zijn,” vertelt Schopman, die na volgend weekend voor drie jaar naar Amerika vertrekt. “Dit is SCHC, dit is wat wij kunnen. Ze mogen met geheven hoofd het veld aflopen. Ik heb misschien niet de allerbeste speelsters tot mijn beschikking en ik heb geen duizend internationals. Dat is het verschil met Den Bosch. Maar het team heeft het erg goed gedaan, op de top van hun kunnen en dat vind ik knap.” Ondanks de overwinning, vindt aanvoerder Dirkse van den Heuvel dat haar ploeg benadeeld is door de arbitrage. “Ik moet het er misschien niet over hebben, maar ik vind het jammer dat Den Bosch zo geholpen is. Het wordt ons niet echt gegund, dat mag ook wel eens gezegd worden. We hebben in ieder geval geknokt voor wat we waard waren. Ik weet niet wat we nog meer hadden kunnen doen. Ik had het Janneke zo gegund.”

Vijftien titels in zeventien seizoenen

De onbetwiste aanvoerder van Den Bosch, Maartje Paumen, scoorde gisteren de belangrijke gelijkmaker in de tweede wedstrijd van de finale. Met dat doelpunt zorgt de captain er niet alleen voor dat Den Bosch ondanks het verlies landskampioen werd, ze maakt daarmee haar dertigste doelpunt van de play-offs. Met dit aantal mag Paumen zich de meest scorende speelster in de play-offs aller tijden noemen. Na het binnenhalen van de titel, was de opluchting bij Paumen erg groot. In De Telegraaf vertelt zij over haar gevoel na deze eindstrijd. “Ik ben superblij dat we de titel weer terug hebben. Het bewijst dat we als team stappen hebben gemaakt en als groep naar elkaar zijn toegegroeid. De ouderwetse vechterslust was weer terug en iedereen wilde voor elkaar werken. Vorig jaar ontbrak dat, waardoor Amsterdam de titel pakte. Nu hebben we gewonnen op onze werklust en ervaring die we hebben in het spelen van play-offs.”

 Mooi afscheid voor Maartje Goderie

De ontlading was groot bij de dames van Den Bosch en misschien nog wel groter bij Maartje Goderie, die na dit seizoen haar stick aan de wilgen hangt. “Ik zeg het heel vaak, maar ik ben echt heel trots op dit team,” zegt Goderie in een interview met de NOS. “Dat ik dit nog één keer mee mag maken en dat ik zo mag afsluiten is natuurlijk helemaal geweldig.” De dertigjarige ex-international vond dat haar team het wel iets te spannend gemaakt heeft. “We maakten zelf enkele goals niet. Zij maakten de 2-1 wel en toen begon het rekenen. Gelukkig speelden we de wedstrijd goed uit.” De middenveldster kan nog niet zeggen wat haar mooiste moment is geweest uit haar carrière. “Dit kampioenschap is erg mooi, maar ik vind het lastig om nu al terug te kijken naar mijn mooiste momenten. Misschien zijn het toch wel mijn gouden Olympische medailles.” Deze week begint Goderie aan haar laatste toernooi, de EHCCC. Daarna is het voor Goderie ‘even helemaal niks meer dat met hockey te maken heeft’.

 

 

 

 

Reageer