Preview Hockey Play-Offs Tulp Hoofdklasse Heren | Hoofdklasse Hockey Nederland
In de play-offs van 2019 won Bloemendaal in het derde duel van Kampong

Preview Hockey Play-Offs Tulp Hoofdklasse Heren

Wie had gedacht dat we twee jaar zouden moeten wachten voordat we een nieuwe landskampioen in de Tulp Hoofdklasse Heren konden aanwijzen. In de Preview van de Hockey Play-offs Tulp Hoofdklasse Heren kijken we hoe de vier teams ervoor staan.

Bloemendaal tegen Den Bosch

Op woensdagavond zullen de eerste twee teams het tegen elkaar gaan opnemen. Bloemendaal tegen Den Bosch kan een spannende ontmoeting gaan worden. Waar bij Bloemendaal de meeste internationals actief zijn is het Den Bosch die dit jaar de grootste opmars heeft gemaakt in de competitie. In de laatste zeven wedstrijden wonnen de Bosschenaren maar liefst zeven keer. Bloemendaal doet daarentegen niet veel onder van de concurrent, in de laatste zeven wedstrijden wisten zij ook maar liefst zes keer te winnen. Een keer speelde de ploeg gelijk.

Swaen tegen Smith

Dit seizoen won Bloemendaal op eigen veld met 3-0 van Den Bosch, terwijl Den Bosch op eigen veld weer met 1-0 van Bloemendaal won. Koen Bijen scoorde daarbij het enige doelpunt. Bij Bloemendaal zullen alle ogen gericht zijn op misschien wel de beste speler van de wereld, Arthur van Doren. Hij is een tovenaar aan de bal en soms onnavolgbaar voor de tegenstander.

Den Bosch zal geen corner willen weggeven, Tim Swaen scoorde dit jaar maar liefst 19 keer, waarvan het merendeel uit een strafcorner. Bij Den Bosch is de topschutter en strafcorner kanon Austin Smith, hij scoorde dit jaar 14 keer. Verder zal er rekening gehouden worden met Jelle Galema. De spits is uit op revanche, nadat bondscoach Max Caldas hem buiten de oranje-selectie liet voor het EK deze zomer.

In de play-offs van 2019 won Bloemendaal in het derde duel van Kampong.
In de play-offs van 2019 won Bloemendaal in het derde duel van Kampong en werd daarmee Landkampioen. Foto: Roel Ubels

Rotterdam tegen Kampong

Beide teams laten de afgelopen jaren zien dat ze aan elkaar zijn gewaagd. In de afgelopen vijf jaren won Kampong er vijf, Rotterdam won er vier en maar liefst zes keer werd er gelijk gespeeld. De nummer twee en drie van de reguliere competitie kunnen er een spannend drieluik van gaan maken.

Kampong scoorde dit jaar meer doelpunten dan Rotterdam (78 om 66), daarnaast kreeg het de minste doelpunten tegen van de competitie. Ook heeft het met David Harte de minst gepasseerde keeper in de Tulp Hoofdklasse Heren. Rotterdam heeft met Jeroen Hertzberger een van de meest makkelijk scorende spitsen in de competitie. Ook collega Thijs van Dam scoort er op los. Hij heeft er alweer 15 in liggen dit jaar.

Kampong licht in het voordeel

Kijkende naar de laatste wedstrijden, dan lijkt Kampong een licht voordeel te hebben op Rotterdam. De Rotterdammers speelden afgelopen weekend knap gelijk tegen Bloemendaal, maar moesten ook een dikke nederlaag verwerken tegen HGC (0-4). Kampong verloor in de laatste veertien ontmoetingen in de Tulp Hoofdklasse Heren maar één keer.

Alle wedstrijden in de play-offs zullen via een liveblog te volgen zijn. Daarnaast zullen de meeste wedstrijden, als deze niet bij de NOS of ZIGGO LIVE worden uitgezonden, via een LIVESTREAM via Hoofdklassehockey te volgen zijn.

Reageer