Preview Hoofdklasse Dames: Eerste degradatiekraker Laren en Victoria, HDM nog ongeslagen - Hoofdklasse Hockey Nederland
Anne-Veenendaal-Amsterdam

Preview Hoofdklasse Dames: Eerste degradatiekraker Laren en Victoria, HDM nog ongeslagen

In de zesde speelronde van de Hoofdklasse dames zullen alle dameswedstrijden worden gespeeld zonder publiek. Victoria en Laren gaan zondag uitmaken wie de rode lantaarn moet gaan dragen. Beide teams hebben nog nul punten. HDM is nog ongeslagen en gaat zondag op bezoek bij Kampong.

Pinoké – Amsterdam

Een prima wedstrijd speelde Pinoké afgelopen zondag tegen Oranje-Rood. Tegen de ploeg die al een aantal jaar de play-offs haalde, werd een ruime overwinning geboekt (0-3). Komende zondag staat de burenruzie op het programma tegen Amsterdam. De gasten zijn in topvorm en staan gedeeld bovenaan met HDM en Den Bosch. Bij Pinoké is Lisanne de Lange aan het terugkomen van een vervelende blessure. Of zij zondag de hele wedstrijd kan spelen is nog niet bekend.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

SCHC – Oranje-Rood

Het zit SCHC nog niet mee in wedstrijden waar het om gaat. Afgelopen weekend verloor Stichtsche met ruime cijfers van Den Bosch. Toch lijkt de ploeg komende zondag een makkelijke wedstrijd tegen Oranje-Rood te krijgen. Het vernieuwde team van Stefan Duyf maakt de laatste weken geen echte indruk meer. Bij SCHC staat spits Ginella Zerbo ondertussen alweer op zes doelpunten. De gretige spits wil dit jaar graag weer topscorer van de Hoofdklasse dames worden, om haar plekje bij Oranje op te eisen. Ook staan Caia van Maasakker en Pien Dicke in de top-10 topscorers van de Hoofdklasse dames.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst SCHC

Ginella Zerbo zijn Frederique Matla zijn gedeelde topscorers in de Hoofdklasse dames

Kampong – HDM

HDM is nog steeds de verassende koploper na vijf speelrondes. In alle wedstrijden werd gewonnen. Daarnaast is Tessa Beetsma ondertussen de top-10 topscorers binnengeslopen. Beetsma scoorde dit jaar drie keer. Bij Kampong loopt het allemaal nog niet zo voorspoedig. Alleen in de ontmoeting met Oranje-Rood werd gelijkgespeeld. De overige wedstrijden verloor de ploeg uit Utrecht. Ondanks deze slechte reeks, verloor Kampong vorige week maar nipt met 0-1 tegen koploper Den Bosch. Op eigen veld hoopt de thuisploeg de drie punten te pakken.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Gelijkspel

Bloemendaal – HGC

Verrassend genoeg gaat deze wedstrijd dit jaar een spannende worden. HGC doet het uitstekend en heeft met de Zuid-Afrikaanse Chamberlain een goede scorende speelster in haar midden (4 doelpunten). HGC staat op de vijfde plaats en heeft in vijf wedstrijden maar liefst negen punten behaald. Bloemendaal daarentegen heeft nog maar drie punten behaald. De ploeg scoort weinig en krijgt ook veel tegendoelpunten tegen. Bloemendaal moet winnen om het gat met de laatste drie te vergroten.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Gelijkspel

Victoria – Laren

Laren speelde afgelopen zondag helemaal geen slechte wedstrijd. Toch stond de ploeg na 70 minuten met lege handen. In de wedstrijd tegen Hurley die werd verloren met 0-1, werden meerdere kansen om zeep geholpen. Tegen Victoria is het erop of eronder. Bij verlies moet de ploeg gaan vrezen om te gaan degraderen. Bij Victoria gaat het ook allemaal nog niet zo lekker. Al 26 keer heeft het team de bal uit eigen goal moeten halen. Of Victoria veel tegendoelpunten gaat krijgen tegen Laren is nog de vraag. Laren scoorde dit jaar namelijk nog maar twee keer.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Laren

Hurley – Den Bosch

Wederom een makkelijke prooi voor Den Bosch. Hurley won afgelopen zondag nog wel haar eerste wedstrijd, maar dit werd niet gedaan met spectaculair hockey. De Amsterdamse ploeg heeft moeite met scoren (3 doelpunten), maar krijgt ook weinig tegen (6). Of het zondag een kans gaat maken tegen Den Bosch, lijkt zeer onzeker. Den Bosch is in blakende vorm en kreeg nog geen enkel tegen doelpunt. Keepster Josine Koning houdt haar goal netjes schoon. Bij Den Bosch staat topscorer Frederique Matla op zes doelpunten, hiermee is zij gedeeld topscorer.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Reageer