HDM

Preview Hoofdklasse dames: Eerste topwedstrijd van seizoen met Den Bosch tegen SCHC

In de vijfde ronde van de Hoofdklasse dames ontvangt Den Bosch dit weekend SCHC. Beide teams hebben nog geen fout gemaakt. HDM, die verrassend medekoploper is, krijgt Bloemendaal op bezoek die vorige week nog knap won van Oranje-Rood.

Den Bosch – SCHC

In de afgelopen tien jaar kon SCHC niet een keer stunten op de velden van Den Bosch. De ploeg speelde een aantal keer gelijk, maar het was voornamelijk Den Bosch die de regie bepaalde. In de play-offs van 2019 won SCHC, op eigen veld, voor het laatst van Den Bosch. Aanvalster Kyra Fortuin was toen degene die scoorde.

SCHC lijkt de laatste week in vorm te zijn gekomen. De ploeg verloor nog niet en vorige week boekte het twee ruime overwinningen. Toch lijkt Den Bosch onoverwinnelijk. Keepster Josine Koning is nog niet één keer gepasseerd. Een kritische noot, de aanvalsters van Den Bosch hebben nog ‘maar’ twaalf keer gescoord. Dit is negen keer minder dan koploper Amsterdam. SCHC, die met topspitsen zoals Ginella Zerbo, Kyra Fortuin en Pien Dicke weer zal aantreden, scoorde vijftien keer. Op het gebied van punten en doelsaldo staan beide ploegen exact gelijk. Let op, deze wedstrijd vangt aan om 12.10 uur.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Amsterdam – Kampong

Een makkelijke overwinning lijkt op komst voor Amsterdam. Tegenstander Kampong kent nog een moeilijk voorseizoen en heeft nog maar een punt behaald. De coach-wissel, Michiel van der Struijk naar Cartouche en Pieter Bos naar het eerste, lijkt nog niet haar vruchten af te werpen. Amsterdam is in topvorm en scoort er lustig op los. Opvallend feit, verdedigster Lauren Stam staat derde in de topscorerslijst van de Hoofdklasse dames. Alle doelpunten werden gemaakt uit een strafcorner.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

De nieuwe coach van Kampong Pieter Bos heeft nog maar een punt behaald in vier wedstrijden. Foto: Roel Ubels

Laren – Hurley

Beide ploegen kennen een moeizaam voorseizoen. Laren staat, zoals verwacht, nog op nul punten. Daarnaast kent de ploeg twee lastige blessures. Of de nieuwe trainingsmethode die Spoelstra en Cheesman hebben bedacht, dus werkt is nog sterk de vraag. Fleur Kok (hamstring) en Bieke Wijnmaalen (kruisband), liggen eruit. Toch gaat het bij Hurley, die vorig jaar nog op de vijfde plaats eindige, ook niet voor de wind. In vier wedstrijden werd maar één punt behaald. Ook Hurley heeft moeite met scoren, want in deze wedstrijden werd maar twee keer gescoord.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Hurley

Komende zondag zou Maxime Kerstholt de sleutel kunnen zijn tot succes. De spits kan beslissend zijn in het degradatieduel tegen Hurley. Foto: Roel Ubels

HGC – Victoria

Vorig jaar was dit de degradatiekraker in de Livera Hoofdklasse. Dit jaar lijkt HGC afstand te gaan nemen van dit gevaar. Met een makkelijk scorende Dirkie Chamberlain, staat de ploeg op de zesde plaats. Net zoals bij de mannen van HGC, werd er al twee keer gewonnen. Ook heeft HGC al meer gescoord dan vorig seizoen. Dit jaar werd er namelijk al negen keer het net gevonden, waarbij vorig seizoen in totaal maar zes keer werd gescoord. Victoria lijkt dit jaar de speelbal van de Hoofdklasse dames te worden. Samen met Laren werd er nog geen punt behaald. Daarnaast heeft de verdediging van Victoria vaak open huis, in totaal werd de keepster al 23 keer gepasseerd. Dit jaar lijkt de ontmoeting tussen HGC en Victoria niet spannend te gaan worden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst HGC

Oranje-Rood – Pinoké

Beide ploegen staan in de middenmoot en moeten winnen om aansluiting te houden met de top-4. Oranje-Rood begon sterk aan het seizoen, maar heeft ondertussen alweer vijf verliespunten te pakken. Pinoké staat nog zevende, maar heeft moeite om dit jaar het net te vinden. Er werd nog maar twee keer gescoord. Oud-international en topspits Kelly Jonker heeft nog niet gescoord. Keepster Kiki Gunneman stond tot vorig weekend op nul tegendoelpunten. Afgelopen weekend kreeg zij er maar liefst 8 om haar oren.

Oranje-Rood speelde een spannende wedstrijd vorige week tegen Den Bosch. Uiteindelijk bleef de ploeg steken op een ‘terecht’ gelijkspel. Beide ploegen lijken zondag aan elkaar gewaagd.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

HDM – Bloemendaal

HDM is een van de vier trotste koplopers in de Hoofdklasse dames. Opvallend, want vorig jaar was het tegenstander Bloemendaal die na vier speelrondes bovenaan stond. Dit jaar lijkt er een spannende strijd te ontstaan tussen de nummer één en nummer acht van het klassement. Vorig jaar won HDM eenmaal en eenmaal speelden beide teams gelijk. Bloemendaal moest in de eerste wedstrijden van het seizoen meteen al tegen de ‘traditionele’ top-3 van de competitie spelen. Tegen Amsterdam, SCHC en Den Bosch werd verloren. In de uit-wedstrijd tegen Oranje-Rood werd er gewonnen. Bloemendaal zou zondag wel eens de verrassende winnaar kunnen worden in het duel tegen HDM.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Tessa Beetsma is samen met Pien van Nes topscorer van HDM met drie doelpunten. Foto: Roel Ubels

Reageer