Preview Hoofdklasse dames: Laren in vorm, Kampong nieuwe hekkensluiter - Hoofdklasse Hockey Nederland
Margot Zuidhof geeft uitleg bij de wedstrijdvoorbespreking.

Preview Hoofdklasse dames: Laren in vorm, Kampong nieuwe hekkensluiter

Doordat Den Bosch en Amsterdam binnenkort de EHL gaan spelen in Amsterdam, zullen zij donderdag alvast een inhaalwedstrijd gaan spelen. De vraag is, of bij SCHC iedereen op zondag weer fit genoeg is om te spelen.

Victoria – Den Bosch (Donderdag 19.30 uur)

Frederique Matla staat in de Nederlandse Hoofdklasse als enige bovenaan. In totaal scoorde zij veertien keer. Tegen Victoria hoopt zij uit te halen, want een ontmoeting Victoria tegen Den Bosch belooft veel doelpunten aan Bossche-zijde. In de laatste twee ontmoetingen werd het maar liefst 6-0 en 7-1. Victoria kende aan het begin van de tweede seizoenshelft een kleine opleving, maar nog steeds is het gevaar van rechtstreekse degradatie daar. Concurrent Laren is namelijk bezig met een flinke inhaalslag. Topscoorster bij Victoria is Daphne Voormolen. Zij scoorde tot nu toe vijf maal.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

HGC – Amsterdam (Donderdag 20.30 uur)

Bij HGC werden van de laatste vijf wedstrijden er drie verloren en twee gelijkgespeeld. De ploeg strijd tegen degradatie en zal op donderdagavond niet alles uit de kast willen halen. Komende zondag staat namelijk een belangrijker duel op het programma, namelijk die tegen Bloemendaal. De kans op punten lijkt hier groter te zijn dan tegen Amsterdam. Toch zal HGC moeten oppassen, want de kans is groot dat Amsterdam donderdag wil uithalen. Het doelsaldo moet worden opgekrikt, om weer dichter bij Den Bosch te komen.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Laren – Victoria (Zondag 12.10 uur)

De thuisploeg is het minst scorende team in de Hoofdklasse dames. Desalniettemin is de spirit terug gevonden. Maar liefst twee maal op rij won Laren vorig weekend, waardoor het weer helemaal in de race is om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Laren treft dit weekend Victoria die dit jaar de meeste ballen uit eigen goal moest vissen. De degradatiekandidaten spelen om 12.10 uur. De wedstrijd wordt LIVE uitgezonden bij Ziggo.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

Amsterdam – Pinoké (Zondag 12.45 uur)

Statisch gezien hebben de dames van Pinoké maar 10% kans om te winnen. In de laatste 10 wedstrijden tegen Amsterdam werd er namelijk maar een één keer gewonnen. Daarbij kregen de Steekneuzen gemiddeld 3,3 doelpunten tegen. Ook had Pinoké moeite om het net van Amsterdam te vinden. Er werd maar 10 keer gescoord. Of Pinoké zondag weer zoveel tegendoelpunten tegen krijgt, lijkt onwaarschijnlijk. In 15 wedstrijden kreeg keepster Gunneman in totaal namelijk maar 24 doelpunten tegen. Amsterdam is in vorm. De nog steeds regerend landskampioen won vijf wedstrijden op rij. De laatste keer dat het verloor was tegen HDM op 21 februari.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Amsterdam kijkt alvast met een schuin oog naar welke tegenstander het kan verwachten in de play-offs.
Amsterdam kijkt waarschijnlijk alvast met een schuin oog naar welke tegenstander het kan verwachten in de play-offs. Foto: Roel Ubels

Den Bosch – Hurley (Zondag 12.45 uur)

De laatste keer dat Hurley een punt pakte tegen Den Bosch dateert alweer uit 2016. Toentertijd speelden de dames met 1-1 gelijk. In deze wedstrijd was Maartje Paumen aan Bossche-zijde de doelpuntenmaakster. De oud coryfee werd vorige maand moeder van een zoon. De kans dat Hurley een punt gaat pakken in de uitwedstrijd komende zondag, lijkt nihil. Kijkende naar het spel van Den Bosch, dan zullen er weinig teams nog overblijven die iets in hebben te brengen . Het dominante, krachtige en snelle spel van de Bosschenaren is de laatste weken om door een ringetje te halen. Desalniettemin hoopt Hurley op een stuntje, vooral omdat het afgelopen week verrassend met 0-2 van SCHC won.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

HGC – Bloemendaal (Zondag 12.45 uur)

Een spannende ontmoeting deze zondag is die van HGC tegen Bloemendaal. Degene die wint, kan virtueel afscheid nemen van de nacompetitie. Bloemendaal lijkt de beste papieren te hebben. In de laatste drie wedstrijden tegen HGC werd er gewonnen. Deze cijfers moeten misschien met een korreltje zout worden genomen, want dit jaar staat er een ander HGC op het veld dan vorig seizoen. Desalniettemin vechten beide teams de laatste weken om de juiste vorm te vinden. Het loopt bij beiden niet altijd vlekkeloos.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Oranje-Rood – SCHC (Zondag 12.45 uur)

Veel speelsters bij SCHC waren vorige week in quarantaine. Zodoende deed de wedstrijdleiding van de KNHB doen besluiten om de wedstrijd SCHC tegen Den Bosch uit te stellen. Oranje-Rood speelde vorig weekend zondag zonder de ervaren Donja Zwinkels. Dit weekend hoopt zij weer van de partij te zijn. In de vorige ontmoeting SCHC tegen Oranje-Rood, speelde de ploeg uit Eindhoven knap gelijk. Na een 2-0 achterstand kwam Oranje-Rood terug door doelpunten van Fiona Morgenstern en Trijntje Beljaars. Laatst genoemde is jeugdig talent, maar wel topscorer van de club met vier doelpunten. In het begin van het jaar gaf zij aan te hopen om veel doelpunten te mogen maken. Bij SCHC lijkt het spel niet altijd lekker te lopen. Coach Lucas Judge moet veel aanpassingen doen, door blessures of verplichte quarantaines.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

HDM – Kampong (Zondag 12.45 uur)

Nog steeds zijn er bij de staf van Kampong geen koppen gevallen. En dit is opvallend, want het is lange tijd geleden dat de club zich zorgen moet maken om rechtstreekse degradatie. Doordat Laren vorige week twee keer won, staat Kampong ‘gewoon’ onderaan de ranglijst. En naar HDM, gaat de ploeg uit Kampong ook liever niet. In de vorige wedstrijd werd er met 1-9 verloren. Het is alweer lang geleden dat Kampong punten pakte tegen HDM, dit was op 14 september 2018. Veel zal afhangen of Malou Pheninckx zondag meedoet tegen HDM. De enige international was geblesseerd en de vraag is of zij zondag op tijd fit is om weer mee te doen. Desalniettemin moet Kampong een punt pakken om nog in de race te blijven. Zij zullen zondag proberen uit een ander vaatje te tappen om een punt bij HDM te pakken.

Voorspelling Hoofdklassehockey: gelijkspel

Kampong-coach Pieter Bos staat onder grote druk doordat zijn team ondermaats presteert de de Hoofdklasse dames.
Kampong-coach Pieter Bos staat onder grote druk doordat zijn team ondermaats presteert in de Hoofdklasse dames. Foto: Roel Ubels

Reageer