Donja-Zwinkels-Oranje-Rood

Preview Hoofdklasse Dames: SCHC op herkansing, HDM wil koppositie behouden

Het gaat HDM dit jaar tot nu toe voor de wind. Alle wedstrijden werden gewonnen. Een lastige partij is die komende zondag tegen Pinoké. De Steekneuzen zijn ondanks de vele afwezigen gebrand om te winnen. SCHC moet zondag winnen, om nog enige aanspraak te maken om winterkampioen te worden. Lees nu alles previews.

Oranje-Rood – Den Bosch

Vorig seizoen leek een ontmoeting tussen Oranje-Rood en Den Bosch nog vuurwerk te geven in de Hoofdklasse dames. Dit jaar lijken de kaarten al geschud. Het afscheid van Laura Nunnink laat diepe littekens na bij Oranje-Rood. De ploeg staat in de grote middenmoot. Het gat met de play-offs is al opgelopen tot vijf punten. Bij Den Bosch loopt alles nog zoals plan. Concurrent SCHC werd met grote cijfers verslagen, keepster Koning staat nog op de nul en er werd nog geen wedstrijd verloren. Een klein puntje van aandacht, in zes wedstrijden werd nog ‘maar’ 18 keer gescoord. Meer doelpunten zijn nodig, om uiteindelijk ‘winterkampioen’ te worden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Voorspelling lezers Hoofdklassehockey: 16% Oranje-rood, 84% Den Bosch

Amsterdam – SCHC

Voor Stichtsche is het een tweede belangrijke meetmoment van het seizoen. De ploeg uit Bilthoven verloor twee weken geleden met dikke cijfers van Den Bosch. In die partij kreeg het team van Lucas Judge geen enkele kans om te winnen. Amsterdam is de ploeg in vorm. Afgelopen week kende het nog een lastig kwart tegen Pinoké, maar kon uiteindelijk toch gemakkelijk de overwinning naar zich toe trekken. Aanvalster Freeke Moes scoorde twee keer en kwam daardoor de top-10 topscorers van de Hoofdklasse dames binnen. Lauren Stam en Michelle Fillet hadden zichzelf daar al gepositioneerd. SCHC heeft ook twee topscorers. Ginella Zerbo en Caia van Maasakker staan beiden in de top-10. Voor SCHC is het zondag het laatste moment dat ze nog kunnen proberen om winterkampioen te worden. Het is erop of eronder.

Zondag staan vijf van de top-10 topscorers tegenover elkaar in de wedstrijd Amsterdam tegen SCHC.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst SCHC

Voorspelling lezers Hoofdklassehockey: 29% SCHC, 72% Amsterdam

Laurien-Leurink-SCHC
Mocht SCHC-speelster Laurien Leurink komende zondag kunnen excelleren, dan zou de ploeg uit Bilthoven nog wel eens kunnen stunten. Foto: Roel Ubels

HDM – Pinoké

Wie had gedacht dat HDM na zes speelrondes nog geen puntverlies heeft geleden. Daarnaast is Pien van Nes ondertussen ook nog eens topscorer in de Hoofdklasse dames. Bij een overwinning komende zondag met een goed doelsaldo zou het zo eens kunnen dat de ploeg alleen bovenaan komt te staan. Pinoké heeft het dit jaar nog niet gemakkelijk gehad. Onlangs boekte de ploeg nog een knappe overwinning op Oranje-Rood. Afgelopen weekend werd er veel weerstand geboden tegen Amsterdam. Uiteindelijk verloor de ploeg. Spits Kiki van Wijk was na de wedstrijd duidelijk: “Komende weken laten we echt zien wat we waard zijn“.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Voorspelling lezers Hoofdklassehockey: 55% HDM, 45% Pinoké

Victoria – Hurley

Het zou zo maar eens kunnen dat Hurley een lastige middag gaat krijgen bij Victoria. Tot nu toe kon de ploeg namelijk nog geen een keer uithalen. Met maar drie gescoorde doelpunten is het team het minst scorende team van de Hoofdklasse. Extra druk zal er liggen op aanvallers zoals Corver, Geerlings, Boers en Ketting. Ook moet het strafcorner kanon Gitte Michels dit jaar ook nog wakker worden. Een kans lijkt er te komen tegen Victoria. Tot nu toe kreeg die ploeg namelijk 28 tegentreffers. Een overwinning van Victoria zou betekenen dat het over Kampong heen kan gaan.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Hurley

Voorspelling lezers Hoofdklassehockey: 19% Victoria, 81% Hurley

Bente-Sluijter-Victoria
Victoria staat na zes speelrondes nog onderaan. Foto: Roel Ubels

HGC – Kampong

Bij Kampong lijkt het dit jaar goed mis te zijn. Afgelopen week werd maar liefst met 1-9 verloren van HDM. De play-offs aspiraties van de ploeg uit Utrecht lijken volledig uit beeld te zijn. Afgelopen jaar werd nog afscheid genomen van coach Michiel van der Struijk. Deze beslissing was discutabel en lijkt achteraf ook geen goede te zijn geweest. De nieuwe coach Pieter Bos staat met zijn selectie bijna onderaan. Een overwinning van Victoria komende zondag, zou kunnen betekenen dat Kampong vanaf zondag de rode lantaarn gaat dragen.

Daarentegen is HGC een van de verrassende teams die in de middenmoot staat. Sterker nog, met negen punten staat het team nog kort op de play-offs. Een overwinning op Kampong zou betekenen dat er stiekem gedroomd kan worden over deze play-offs.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Voorspelling lezers Hoofdklassehockey: 35% HGC, 65% Kampong

Laren – Bloemendaal

De thuisploeg boekte vorige week een uiterst belangrijke overwinning op Victoria. De winst was nodig om van de gedeelde laatste plek af te komen. De week ervoor speelde Laren ook sterk tegen Hurley, maar toen kon de ploeg net niet winnen. Bloemendaal staat op plek acht. Coach Jeroen Visser zal er alles aan doen om zijn team op te peppen om de drie punten te pakken tegen Laren. Een overwinning zou namelijk betekenen dat er een gat wordt geslagen met de laatste drie plaatsen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Voorspelling lezers Hoofdklassehockey: 35% Laren, 65% Bloemendaal

Reageer

Contact Us