Pinoke

Preview Hoofdklasse dames: Stichtsche ontvangt Pinoké, Kampong naar Den Bosch

De dames beginnen deze week aan een dubbelprogramma in de Hoofdklasse dames. Op vrijdagavond zullen alle twaalf teams het om 20.30 uur tegen elkaar opnemen. De eerste vijf teams op de ranglijst hebben nog geen punten gemorst. Zij kunnen allen na vrijdagavond op negen punten komen te staan.

Den Bosch – Kampong

Het zou zomaar eens de derde wedstrijd op rij kunnen zijn dat Kampong nul punten krijgt. Het sterke Den Bosch heeft alweer zes punten behaald en heeft in twee wedstrijden acht keer gescoord. Ook heeft de keepster van Den Bosch, Josine Koning, nog steeds een clean sheet. Geen enkele bal verdween in haar goal. Frederique Matla is na twee speelrondes de topscorer in de Hoofdklasse dames. Bij Kampong loopt het allemaal nog niet zo voorspoedig. De club verloor in de openingswedstrijd van Pinoké en ook in de tweede wedstrijd tegen SCHC verloor het met dikke cijfers. Oranje-international Malou Pheninckx zal haar ploeg op sleeptouw moeten nemen in de hoop een punt te pakken op de Oosterplas.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

SCHC-Kampong
Kampong staat nog op nul punten na twee speelrondes. Foto: Roel Ubels

Amsterdam – Victoria

Kampioenskandidaat Amsterdam heeft net zoals SCHC en Den Bosch alle zes de punten binnen gesleept. In de openingswedstrijd werd nog moeizaam van HGC gewonnen. Ook afgelopen zondag werd gewonnen van Laren, maar ook ditmaal met ‘maar’ 0-2. De ploeg lijkt nog niet in vorm. Of dit te maken heeft met de speelsters die het coronavirus hebben gekregen, is nog onbekend. Toch lijkt Amsterdam deze vrijdag een gemakkelijke wedstrijd te krijgen. Victoria heeft ook nog maar nul punten behaald. De ploeg bungelt onderaan de ranglijst en heeft al negen keer de bal uit eigen goal moeten vissen. Daarnaast heeft het ook nog niet kunnen scoren.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Oranje-Rood – Bloemendaal

Oranje-Rood staat op een knappe gedeelde eerste plaats. De ploeg van de nieuwe coach Stefan Duyf heeft twee keer gewonnen. Dit was dan wel tegen twee relatief makkelijke tegenstanders, namelijk Laren en Victoria. Bij Oranje-Rood scoorde Trijntje Beljaars voor de tweede maal op rij. Bloemendaal heeft na twee speelrondes nog maar nul punten. Maar gek genoeg, doet de ploeg het toch best goed. Tegen SCHC werd op het allerlaatste moment verloren, terwijl het tegen Den Bosch maar 0-2 werd. In Eindhoven zullen beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

SCHC – Pinoké

Het is misschien wel de mooiste wedstrijd van vrijdagavond. SCHC heeft na twee wedstrijden zes punten, terwijl Pinoké kort volgt met vier punten. Toch heeft SCHC alles nog niet op rolletjes lopen. In de eerste wedstrijd had Caia van Maasakker moeite om de juiste vorm te vinden met haar corner. Daarnaast ontbrak Oranje-international Yibbi Jansen afgelopen zondag vanwege een griepje. Zondag werd een ruime overwinning geboekt op Kampong. Pinoké won ook de openingswedstrijd van Kampong. Dit deed het met degelijk hockey. Afgelopen zondag had de ploeg meer moeite en mocht het blij zijn met een punt. Kan het vernieuwde Pinoké, die het nog steeds moet doen zonder de geblesseerde Lisanne de Lange, hopen op een stuntje?

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst SCHC

De nieuwe coach Lucas Judge heeft na twee speelrondes alweer zes punten behaald. Foto: Roel Ubels

HGC – Hurley

Het wordt voor Carmen Vincentie het weerzien met haar oude ploeg HGC. Afgelopen zomer vertrok het talent richting Amsterdam om te gaan studeren en te hockeyen. Hurley zal moeten oppassen voor HGC, want in tegenstelling tot vorig jaar lijkt de ploeg dit jaar wel te kunnen scoren. In twee wedstrijden werd al vier keer gescoord. Twee van deze doelpunten kwamen van nieuwkomer Dirkie Chamberlain. Hurley speelde zondag een sterke wedstrijd tegen Pinoké, maar kon de schaarse kansen die het kreeg niet verzilveren. Zal het vizier van Roos Drost, Melissa Pieters en Gitte Michels vrijdag wel op scherp staan?

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Hurley

HDM – Laren

Ook HDM is een van de verrassende koplopers in de Hoofdklasse dames. In de openingswedstrijd won HDM in de laatste minuut met 2-1 van Hurley. Afgelopen zondag won de ploeg met 2-3. Laren staat zoals verwacht met nul punten onderaan in de Hoofdklasse. Toch mag de ploeg hopen op een eerste puntje tegen HDM. In beide wedstrijden hoefde de ploeg van Serge Spoelstra namelijk maar weinig tegendoelpunten te verwerken. HDM zal vrijdag geconcentreerd aan de wedstrijd moeten beginnen, want bij onoplettendheid zou Laren zo maar eens haar eerste puntje kunnen pakken.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst HDM

Reageer

Contact Us