Stefan Duyf bespreekt de taktiek met zijn team.

Preview Hoofdklasse dames: Wordt competitie beslist in eerste speelronde?

De dames mogen eindelijk weer beginnen. De laatste speelronde voor de ‘coronabreak’ werd afgelegd op 11 oktober. Sindsdien is er geen competitiewedstrijd meer gespeeld. In speelronde acht wordt het meteen spannend. De nog steeds regerend landskampioen Amsterdam neemt het op tegen een geduchte concurrent, namelijk Den Bosch.

Den Bosch – Amsterdam (Tijd van aanvang 12.10 uur)

De competitieleiding van de KNHB heeft meerdere scenario’s op tafel gelegd. In één van die scenario’s zou het mogelijk zijn dat de competitie maar half wordt gespeeld. Mocht dit zo zijn, dan staat er in de wedstrijd Den Bosch tegen Amsterdam meteen al veel op het spel. Beide teams staan bovenaan in de ranglijst. Alleen een overwinning telt voor beide teams. Alle ogen zijn wederom gericht op Den Bosch doelvrouw Josine Koning. Tot nu toe presteerde zij het om niet gepasseerd te worden. Daarentegen heeft ook collega keepster Anne Veenendaal nog weinig tegen doelpunten gehad. Het zou zo kunnen dat in deze wedstrijd dus weinig wordt gescoord. Ook wordt het de wedstrijd van de vele topschutters. Maar liefst vijf dames van Den Bosch en Amsterdam staan in de top-10 doelpuntenmakers. Den Bosch speelster Frederique Matla voert deze topscorerslijst aan.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

BEKIJK OOK:
Robbert Tigges: “Het team welke het meeste flexibel is, wint de competitie”

SCHC – HDM (Tijd van aanvang 14.00 uur)

Wie aan het begin van de competitie had voorspeld dat HDM dicht tegen de top zou aanzitten zou raar zijn aangekeken. Toch heeft het team van Ivar Knötschke maar liefst zes van de zeven wedstrijden gewonnen. Daarmee heeft zich in de top-3 van de ranglijst gepositioneerd. Een overwinning zondag op SCHC zou ervoor kunnen zorgen dat het volgende week weer gedeeld lijstaanvoerder is. Hiervoor moet concurrent Den Bosch wel gelijkspelen tegen Amsterdam. Bij SCHC wil het dit jaar nog niet echt goed lukken. Met veertien punten uit zeven wedstrijden, heeft het team ondermaats gescoord. Het verlies van Carlien Dirkse van den Heuvel lijkt in Bilthoven nog steeds niet te zijn opgelost. Gelukkig lijkt spits Ginella Zerbo op tijd weer fit te zijn voor de herstart van de competitie. Zij liep afgelopen november op tegen een vervelende voetbreuk.

Let op: De KNHB heeft de tijd van aanvang van de wedstrijd SCHC tegen HDM veranderd

BEKIJK OOK:
HDM-coach Ivar Knotschke: “Je moet ook op je bek durven te gaan”

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst SCHC

Pinoké – HGC (Tijd van aanvang 12.45 uur)

Een spannende wedstrijd is die tussen Pinoké en HGC. Beide teams hebben tien punten en kunnen theoretisch gezien nog steeds de play-offs halen. Hiervoor zal het wel moeten winnen. Bij Pinoké is speelster Sian Keil geblesseerd. Zij onderging vandaag een MRI scan. In de laatste wedstrijd voor de ‘coronabreak’, won Pinoké knap van HDM. HGC heeft geluk, Dirkie Chamberlain is op tijd terug uit Zuid-Afrika. Zij doet zondag mee. Waar de ploeg vorig seizoen nog kansloos onderaan hing in de competitie, staat het ondertussen knap in het linkerrijtje. Zondag moet er wel gewonnen worden, als de ploeg daar ook wil blijven staan.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Hurley – Oranje-Rood (Tijd van aanvang 12.45 uur)

Het zou zondag wel eens de meest spannende wedstrijd van de middag kunnen worden. Hurley was in de eerste helft van het seizoen de ploeg die moeite had met scoren. De laatste weken lijkt dit probleem te zijn opgelost. In alle oefenwedstrijden werd een mooi resultaat behaald. Alleen tegen Amsterdam werd er verloren. Bij Hurley zijn Floortje Plokker en Marieke van der Vis toegevoegd aan de selectie. Beiden waren dit jaar gestart bij dames 2. Oranje-Rood hoopt vanaf zondag weer de rug te rechten. De ploeg is afgezakt naar de achtste plek. Een pluspuntje, de nog zeer jonge Trijntje Beljaars blijft gemakkelijk scoren. Ook in de oefenwedstrijden haalde zij de trekker over. Kan zij zondag op haar jonge leeftijd misschien al het verschil maken?

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Hurley

Fiona Morgenstern met een van haar kenmerkende kwaliteiten, de flats. Foto: Roel Ubels

Kampong – Laren (Tijd van aanvang 14.00 uur)

Kijkende naar de ranglijst, dan zou de wedstrijd Kampong tegen Laren spanning kunnen opleveren. Beide teams staan er slecht voor en moeten vrezen voor de nacompetitie. Desalniettemin hebben de dames van Kampong een zeer goede voorbereiding gehad. In en tegen Den Bosch werd er gewonnen. Kampong moet winnen, anders lijkt de positie van de nieuwe coach Pieter Bos in een vroeg stadium van de competitie al op het spel te gaan staan. Winst alleen is niet genoeg, de fans bij Kampong verwachten een grote en klinkende overwinning in de openingswedstrijd tegen Laren. Bij Laren lijkt het namelijk nog steeds niet te lukken. De ploeg kent blessures van Bieke Wijnmalen en Flo Klinkhamer. Vorige week werd er nog ruimschoots verloren in een oefenwedstrijd tegen Hurley, waarbij de ploeg kijkende naar het spelbeeld volledig kansloos was.

Let op: De KNHB heeft de tijd van aanvang van de wedstrijd SCHC tegen HDM veranderd

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Kampong

Bloemendaal – Victoria (Tijd van aanvang 12.45 uur)

Bloemendaal kende een paar moeizame oefenwedstrijden. Verbazingwekkend, want het team startte de voorbereiding met een fitte selectie. De weg naar boven leek met coach Jeroen Visser te zijn ingezet. Toch zou de ploeg bij een overwinning zondag op Victoria zomaar eens op plek vijf van de ranglijst komen te staan. Een plek die geen recht geeft op de play-offs, maar wel mogelijkheden biedt om weer verder naar boven te kijken. Victoria bungelt onderaan de ranglijst. Afgelopen week kwam het in een oefenwedstrijd tegen HDM met 0-2 voor. Uiteindelijk verloor de ploeg nipt met 3-2.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

BEKIJK OOK:
Dames Bloemendaal zijn 2021 gestart met een voltallige ‘negatieve selectie’

Jeroen Visser doet de teambespreking bij Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

Reageer

Contact Us