Raoul Ehren gaat verder als bondscoach van België | Hoofdklasse Hockey Nederland

Raoul Ehren gaat verder als bondscoach van België

Hockeyclub Den Den Bosch meldt dat Raoul Ehren dit seizoen stopt als coach van de hockeyvrouwen van HC ’s-Hertogenbosch. Ehren heeft dan maar liefst twaalf seizoenen als hoofdcoach erop zitten. Hij stapt over naar de nationale vrouwenploeg van België.

Ehren combineert sinds maart 2019 zijn rol bij Den Bosch met zijn werk bij het Belgische elftal. Eerst als assistent en sinds afgelopen december vervangt hij Niels Thijssen tijdelijk als bondscoach. “Ik wist toen al dat ik moest nadenken over een fulltime functie na het EK van komende zomer”, vertelt hij. “En dat heb ik de afgelopen weken ook gedaan. De keuze was zeker niet gemakkelijk.”


De 47-jarige coach, die meer dan tweehonderd zeges met de Bossche ploeg boekte, geeft aan nog steeds met veel plezier met het team te werken. De chemie is ook nog volop aanwezig. “Maar deze uitdaging in België vind ik ook erg mooi. En ik denk dat het nu het moment is om deze kans te pakken. Ik wil samen met België stappen zetten op de wereldranglijst.”

Raoul Ehren is nu nog coach van Den Bosch dames 1. Foto: Roel Ubels


Mooi afscheid geven
Het nieuws kwam voor bestuurslid tophockey Vera Vorstenbosch niet helemaal als een verrassing. “Na zoveel jaar weet je dat vroeg of laat een van de partijen een ander pad kiest. En nu is het moment voor Raoul. We gunnen hem deze stap. Hij is een fantastische coach, die onwaarschijnlijk veel voor de club heeft betekend. Hij verdient niets anders dan een mooi afscheid.”


Ehren startte in 2003 als assistent onder Herman Kruis bij ‘s-Hertogenbosch. Na een seizoen als hoofdcoach bij het Bredase Push, begon hij in 2009 als coach bij de Bossche vrouwen. Gedurende zijn hele periode bij Den Bosch werd hij in totaal dertien keer landskampioen en veroverde hij elf EHCC-titels. “Een prachtige tijd, met een geweldige ploeg. Ik hoop dan ook dat we samen kunnen afsluiten met een veertiende titel. Daar gaan we vol voor”, besluit Ehren.

Raoul Ehren gaat zich volledig op België richten. Foto: Roel Ubels


Hervatting competitie
Vanwege de huidige weersomstandigheden staat er voor de negentienvoudig landskampioen dit weekend geen wedstrijden op het programma. Op 20 februari wordt de competitie – naar alle waarschijnlijkheid – voor de Bosschenaren hervat met de wedstrijd tegen HGC, om 12.45 uur aan de Oosterplas.

Reageer