Renske Siersema verlaat SCHC voor Hurley

Renske Siersema komt volgend jaar de gelederen bij Hurley versterken. De middenvelder speelde afgelopen seizoenen bij SCHC en was daarnaast aanvoerder van Jong Oranje.

Siersema: “Ik heb 3 mooie en leerzame jaren bij SCHC gehad, nu is het tijd voor een volgende stap. Hurley is daar perfect voor, een talentvol, jong team wat de ambitie heeft om mee te gaan doen om de strijd om de playoffs”

Daarnaast laat de club weten dat zowel hoofdcoach Rick Mathijssen als assistent coach Vincent van Hall voor een jaar bijgetekend hebben. Gezien de  resultaten van de afgelopen jaren is dit volgens Hurley een uitstekend uitgangspunt voor het komende hoofdklasse seizoen. Mathijssen laat in het persbericht weten heel blij te zijn met de komst van Siersema. “Ze is een zeer balvaste en sterke middenvelder, die met haar topsport instelling erg goed bij ons ambitieuze team past.”

Comments (14)

 1. waarom zou je overstappen van SCHC naar Hurley?

  bij SCHC ben je verzekerd van playofss en dat wil zij toch spelen?

  Heeft Renske dan niet haar zinnen gezet op Oranje?
  Als ze dat wil halen, dan moet ze in de top 4 mee spelen, dat weet iedereen.

  Zo jong is ze toch ook niet meer?
  Als ze Oranje wil halen, dan zal ze nú een stap moeten maken, anders gaat het niet meer gebeuren

 2. Ik weet niet zeker, maar ik denk dat ze weinig speeltijd kreeg? Anders sluit ik mij inderdaad bij je aan dat de overstap toch wat raar is.

 3. supporter

  Als Stockel en Dirkse vd Heuvel een redelijk vaste basis plaats op het middenveld hebben wordt het voor vd Pols, Jaspers en Sierksema toch dringen voor de overgebleven plaats.Als je dan ook in Adam woont en op een leeftijd bent dat je veel moet spelen om je verder te ontwikkelen is Hurley toch een aantrekkelijk alternatief.

 4. Het was vooral voor Siersema dringen. Jaspers en vd Pols altijd basis en Siersema als 1e middenveld wissel. Komt ook jeugdig talent aan bij Stichtse dus begrijpelijke stap van Siersema. Wel definitief afhaken voor Oranje maar mist daar in mijn ogen ook kwaliteit voor.

 5. Aan de andere kant: met wegvallen financiën voor Laren en daarbij vertrek van mogelijk meerdere speelsters (1e is al weg bij Laren), kan Hurley plek innemen in play-off?

 6. Lijkt me dat hurley gewoon een hele leuke club is ook. Mooie uitdaging met leuke mensen!

 7. ik las in een interview dat Renske echt in Oranje wil komen, is dat realistisch of is ze daar niet goed genoeg voor?
  Om uitzicht op Oranje te houden is top 4 spelen het beste lijkt me
  Op deze manier gaat ze nooit opvallen bij Caldas

 8. Wat een onzin dat je bij een club als hurley of kampong en mop minder kans op Nederlands team zou hebben. Daar kun je juist mooi opvallen.
  Prima speelster voor hurley, mogelijk kunnen ze met dit team langer meedoen om playoffs.

 9. Michael

  Misschien juist omdat ze bij Hurley de kar moet gaan trekken en dat een stap is die ze moet maken… Bij SCHC is dat lastig met DvdH, Stockel (Maasakker, Drost en misschien Jongepier?).

 10. kamponger

  @Laren, er zijn er twee weg, de argentijnse en Elsie Nix, ook gaat er nog een A-speelster weg: naar kampong.

 11. Mooie versterking voor Hurley.
  Dat wordt een sterk middenveld met lambers ouwerling en siersma. Achterin een topkeeper en goede verdediging met o.a. Silfhout die komend seizoen echt de stap zal maken.
  En voorin met ook vd Raad en Claushuis genoeg aanvallend vermogen.

  Hurley loopt verder uit op OZ, MOP en Kampong. En heeft Laren wat kwaliteit betreft in het vizier. Dit jaar echt doorstoten.

 12. @kamponger

  Eens. Het budget tophockey gaat wel flink naar beneden in Laren. Zullen ze iedereen kunnen behouden? En een Lammers/Dijkstra opvangen als ze stoppen? Denk niet dat ze dan een Siersema kunnen aantrekken. Hoeveel kost Hurley zo’n speelster eigenlijk?

 13. kamponger

  Ik heb geen idee, wel weet ik dat kampong flink rood staat, de contributie omhoog is gegaan. Toch vind ik het goed dat er door wordt gebouwd met jonge meiden bij de dames de gemiddelde leeftijd is 23 of 24 ofzo, met Müller als ervaren speelster achterin. Wat Laren betreft weet ik niet zo veel, misschien zijn play-offs dit seizoen wat hooggegrepen, maar ze komen er wel boven op, ze zullen niet degraderen zoals de heren denk/hoop ik.

 14. Logische overstap van Siersma, inderdaad niet in beeld voor Oranje en mist daar echt kwaliteit voor. Bij hurley is het niveau lager dan bij SCHC dus hopelijk kan ze daar nog wat verder ontwikkelen tot een waardige hoofdklasse speelster want dat is in die jaren bij SCHC niet gelukt. Zoals ze zelf zegt tijd dus voor een nieuwe stap

Reageer