Round-Up Hoofdklasse dames: Den Bosch geeft hockeyles aan Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-Up Hoofdklasse dames: Den Bosch geeft hockeyles aan Pinoké

In de veertiende speelronde is Den Bosch de avond als eerste begonnen. In de thuiswedstrijd werd Pinoké van de mat gespeeld. Concurrente Amsterdam kwam twee maal op achterstand, maar wist toch net te winnen.

HGC – Laren (Uitslag 2-4)

Een open wedstrijd is een prooi geworden voor Laren die daarmee sinds lange tijd weer een overwinning achter haar naam mag zetten. HGC was absoluut niet wakker in de openingsfase. Binnen maar liefst drie minuten stond het al 0-2. Al weken wil het niet goed meer lukken bij HGC en ook vandaag moest de ploeg dus uit een dal klimmen. Dit lukte eigenlijk wel snel, want Lisa Lejeune scoorde in de vierde minuut alweer de 1-2. Maar wederom was het Laren die weer snel scoorde, nog voor het tweede kwart stond het 1-3. Djoeke Vogel scoorde in de 30ste minuut de 1-4. HGC bleef het proberen en in de 56ste minuut was het raak. Milagros Fernandez scoorde de 2-4. Na de 2-4 ging het spel op en neer, maar kon HGC geen echte vuist maken om Laren echt onder druk te houden. Laren is door de winst op een punt van Kampong gekomen.

SCHC – Hurley (Uitslag 0-2)

In Bilthoven heeft Stichtsche zichzelf een slechte dienst bewezen. SCHC kende vorige week al een moeizame wedstrijd tegen Pinoké, die met de hakken over de sloot toch nog werd gewonnen. Vandaag kende het geen geluk en moest het de drie punten overlaten aan Hurley. Op de totaal verlaten club was het Hurley die een overwinning op de nummer drie van de ranglijst mocht boeken. Beide doelpunten in de eerste helft kwamen op naam van de specialisten, namelijk Gitte Michels en Lieke van Wijk. Laatstgenoemde scoorde uit een strafbal.

In de tweede helft probeerde SCHC het nog wel, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer. Hurley stond onder druk, kwam er weinig uit, maar hield stand. Voor de gasten was het alweer de tweede overwinning op rij.

HDM – Victoria (Uitslag 1-0)

HDM heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om de play-offs. Doordat directe concurrent Pinoké had verloren, zou het bij een overwinning op zeven punten komen te staan. Jip Dicke werd matchwinnaar. In de derde minuut scoorde zij de 1-0. Dit werd meteen ook de eindscore. Dicke komt door haar doelpunt weer terug in de top-10 topscorers van de Hoofdklasse dames. Caia van Maasakker is door het doelpunt van Dicke uit de top-10 gevallen.

Amsterdam – Bloemendaal (Uitslag 3-2)

Een mooi schouwspel maakten de dames van Amsterdam en Bloemendaal er op vrijdagavond van. Amsterdam had het meeste balbezit, maar de gasten kwamen brutaal op voorsprong. Lili de Nooijer werkte de bal achter keepster Veenendaal. In het tweede kwart leek Amsterdam orde op zaken te stellen, want Sosha Benninga scoorde in de 21ste minuut. De gelijke stand duurde nog geen drie minuten, want Demi Hilterman mocht voor Bloemendaal een strafbal nemen. Veenendaal was kansloos op haar inzet en Bloemendaal stond weer op voorsprong. Toch bleef er een ploeg de meeste aanspraak maken op meer. Het balbezit en de grootste kansen waren voor Amsterdam. Maria Verschoor kon een makkelijk balletje binnentippen en Marijn Veen zorgde vlak na de rust voor de 3-2 voorsprong. In het vierde kwart werd niet meer gescoord.

Den Bosch – Pinoké (Uitslag 6-0)

Vorige week verdiende Pinoké zeker meer in de wedstrijd tegen SCHC. Vandaag was het geen schim van de ploeg die vorige week zo goed stond te hockeyen. Al vroeg in de wedstrijd bleek al snel dat het een lastige middag zou worden voor de Steekneuzen. Den Bosch liet Pinoké achterin de bal rondgaan, maar zodra de bal tussen 23-meter lijn en de middenlijn kwam, ging de druk er vol op. De gasten creëerden hierdoor veel balverlies. In de tweede minuut was het dan ook al raak. Topscorer Frederique Matla mocht er weer een aan haar totaal toevoegen en scoorde al snel de 1-0. Nog voor de rust stond het 3-0 door doelpunten van Omrani en Sanders.

Marloes Keetels tennist de bal prachtig achter keepster Gunneman. Foto: Roel Ubels

Ook in de tweede helft veranderde er weinig. Den Bosch bleef aanvallen en Pinoké kwam er niet uit. Welten scoorde al snel de 4-0. De 5-0 werd een mooie. De sleep werd gestopt door Gunneman, maar op de rebound had zij geen antwoord. De hoge bal werd prachtig door Marloes Keetels binnen getennist. Het slotakkoord was voor Nunnink die in de 70ste minuut Pinoké in diepe rouw dompelde. Den Bosch won met 7-0 en wederom hield Josine Koning haar doel leeg.

Oranje-Rood – Kampong (Uitslag 0-0)

Beide teams hebben vandaag de punten moeten delen in Eindhoven. Of de teams hier blij mee zijn, is te betwijfelen. Kampong moest winnen om nog een beetje hoop te houden om de play-offs te ontlopen. De achterstand op HGC was zeven punten. Oranje-Rood speelt eigenlijk nergens meer voor, de achterstand op HDM is te groot. Ook de nacompetitie lijkt ontlopen te worden.

Reageer