Round-up Hoofdklasse Dames: HDM wint in 'the dying seconds' van Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland
Pien Dicke snelt voorbij de defensie van Kampong.

Round-up Hoofdklasse Dames: HDM wint in ‘the dying seconds’ van Amsterdam

In de tiende speelronde van de Hoofdklasse dames had Amsterdam lange tijd moeite met HDM. De wedstrijd leek op een gelijk spel af te gaan, toch was het HDM die aan het langste eind trok.

HDM – Amsterdam (Uitslag 2-1)

In de topontmoeting HDM tegen Amsterdam, was het meteen spannend. Beide ploegen gingen ervoor. Amsterdam had het meeste balbezit, maar HDM loerde op de counter. In het tweede kwart kwam een schot van de rand van de cirkel in de kluts terecht bij Jip Dicke. Waar de hele verdediging stond te kijken, dook Dicke naar de bal. Haar tip was genoeg om keepster Veenendaal te verschalken.

In het tweede kwart probeerde Amsterdam goed door te drukken, maar was het de defensie van HDM die vrij gemakkelijk stand hield. Toch kregen de gasten nog een corner in de laatste minuut van de wedstrijd. Maria Verschoor leek hier te vroeg de cirkel in te lopen, toch mocht de corner doorgaan. Michelle Fillet kon scoren met een sleeppush. De bal leek houdbaar voor keepster Remmerswaal, toch zat zij er net naast, waardoor de bal het net in ging.

In het derde kwart begon Amsterdam sterk met een aantal corners. Stam en Moes konden hier nog niet uit scoren. De gasten verdienden meer, maar konden waren niet efficiënt in de afronding.

Ook in het laatste kwart zat er meer in voor de regerend landskampioene. Een gigantische kans voor Michelle Fillet werd mooi gestopt door Julia Remmerswaal. Ook kreeg Amsterdam meerdere corners die niet werden beloond. HDM bleef onder druk staan, maar hield knap stand. Een minuut voor tijd kreeg HDM nog een kans. Een mooie backhand voorzet werd knap binnen getipt door Pien van der Heide.

Bloemendaal – Pinoké (Uitslag 1-1)

Met een gelijkspel zouden beide ploegen eigenlijk niets opschieten. Gewonnen moest er worden om eventueel nog een poging te wagen om in de top-4 van de ranglijst te komen. Lange tijd leek het erop dat Bloemendaal met 1-0 zou winnen. Pien Molenaar scoorde uit een strafcorner. Uiteindelijk was het Josephine Murray die laat in de wedstrijd de gelijkmaker mocht noteren.

Laren – Den Bosch (Uitslag 0-7)

In Laren werd de thuisploeg vandaag van de mat gespeeld. Al in de eerste tien minuten was de wedstrijd beslist. International Lidewij Welten was op dreef en scoorde een hattrick. De wedstrijd werd nooit spannend, want in de 27ste minuut was het alweer raak. Emmeliene Oonk scoorde haar tweede doelpunt van het seizoen. Uiteindelijk waren het de Wit, Sanders en Keetels die de eindstand op 0-7 bepaalden.

Den Bosch is door de winst gestegen naar de eerste plek op de ranglijst. Directe concurrent Amsterdam morste namelijk dure punten in en tegen HDM.

HGC – Oranje-Rood (Uitslag 0-0)

De thuisploeg stond lange tijd dicht bij de top-4 van de ranglijst. Toch heeft het de laatste wedstrijden moeite om te winnen. Ook vandaag konden de dames niet winnen. Toch kon ook Oranje-Rood niet het verschil maken, de ploeg die strijd tegen de nacompetitie, kon niet scoren, waardoor beide ploegen met een 0-0 genoegen moesten nemen.

Hurley – Kampong (Uitslag 2-0)

De wedstrijd Hurley tegen Kampong werd afgewerkt op het complex van Pinoké. Doordat de waterinstallaties bij Hurley niet werkten, moest de wedstrijd last minute worden verplaatst. Net zoals twee weken geleden begon Hurley uitstekend. Wederom was het de eerste minuut dat er werd gescoord. Yasmin Geerlings gaf het laatste tikje.

De wedstrijd vorderde in een matig tempo. Beide ploegen kregen balbezit, maar konden niet heel erg doordrukken. Fleur Loomans maakte in de 46ste minuut de 2-0 en zorgde daarmee dat Kampong nog maar een kwart had om te wedstrijd te kantelen. Dit lukte niet, waardoor de ploeg uit Utrecht nog steeds in de degradatiezone blijft staan.

Kampong moet een duur verlies incasseren tegen Hurley. Foto: Roel Ubels

Victoria – SCHC (Uitslag 0-8)

Victoria deed het de afgelopen weken uitstekend door twee keer op rij te winnen. Vandaag had het geen schijn van kans tegen SCHC. Zowel Xan de Waard, Laurien Leurink, Pien Dicke en Kyra Fortuin scoorden allemaal twee keer, waardoor de ploeg uit Bilthoven met maar liefst 0-8 kon winnen. Pien Dicke is door haar twee doelpunten doorgedrongen tot de top-3 doelpuntenmakers.

Reageer