Round-up Livera Hoofdklasse (D): Amsterdam nieuwe koploopster na winst op directe concurrent Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera Hoofdklasse (D): Amsterdam nieuwe koploopster na winst op directe concurrent Den Bosch

 

Op de vijftiende speeldag van de Livera Hoofdklasse dames heeft Amsterdam een knappe overwinning geboekt op de directe concurrent Den Bosch. Ook HDM boekt een prachtige overwinning in eigen huis tegen Laren. Groningen zorgt voor een verrassing door Pinoké te verslaan en de aansluiting te vinden met Huizen en Bloemendaal

Groningen – Pinoké

Waar Groningen afgelopen vrijdag nog een 3-0 verlies leed tegen Pinoké in de Gold Cup, stonden alle neuzen nu weer de goede kant op. Een knappe 2-1 overwinning zorgt ervoor dat de aansluiting met Huizen en Bloemendaal een feit is. Oud international Willemijn Kuis-Bos (zie ook foto), scoorde vlak voor tijd de winnende treffer, nadat Pamela Raaff in de 23ste minuut de gelijkmaker had gemaakt.

Amsterdam – Den Bosch

Een overwinning voor één van deze beide teams zou directe consequenties hebben voor de koppositie. De onderlinge verschillen zijn klein. Amsterdam komt door een vroege goal van Ireen van den Assem op een 0-1 achterstand. Door sterk collectief spel, komt Amsterdam in een tijdsbestek van drie minuten terug op voorsprong. Eva de Goede, die een aantal maanden geleden nog tot FIH wereldspeelster van het jaar werd benoemd, zorgde ervoor dat in de 51ste minuut de aansluitingstreffer werd gemaakt. Spits Charlotte Vega maakt in de 53ste minuut de 2-1. Door deze overwinning is Amsterdam nu koploopster met 36 punten. De eerste plek wordt gedeeld met SCHC. Den Bosch zakt naar de derde plaats en heeft 35 punten.

Hurley – Bloemendaal

In deze wedstrijd is het Bloemendaal die de punten hard nodig heeft. De ploeg van Teun de Nooijer staat op een tiende plaats. Hurley is een sterke middenmotor. Twee late strafcorners van Gitte Michels zorgen ervoor dat Hurley een zakelijke overwinning boeken op Bloemendaal. De problemen voor Bloemendaal worden groter, nu Groningen tot op een punt is gekomen.

Huizen – Kampong

Ook Huizen heeft de punten hard nodig tegen degradatie. Kampong is na het verlies van vorige week een sterke middenmotor en moet hopen dat de top vier fouten gaat maken. Al in de derde minuut haalt Pam Imhof de trekker over voor Kampong. Door goals van 2x Michelle Fillet en Notman en Koolhaas (Huizen), wordt de eindstand bepaald op 1-4 in het voordeel van Kampong. Door de overwinning van Kampong is het verschil met nummer vier Oranje Rood acht punten.

Oranje Rood – SCHC

SCHC wist dat bij een overwinning op Oranje Rood, zij zich gaan melden aan de kop van de competitie. Oranje Rood heeft een gat met de achtervolgers Laren en Kampong, maar is nog niet zeker van een Play-offs plaats. Routiniers Caia van Maasakker en Laurien Leurink zorgen ervoor dat SCHC al voor rust de overwinning op Oranje Rood binnen hebben. Door deze knappe overwinning is SCHC samen met Amsterdam lijstaanvoerder.

HDM – Laren

HDM zit in een goede flow door vorige week een knappe overwinning op Kampong te boeken. De ploeg uit Den Haag heeft sinds korte tijd een nieuwe coach, Marieke van Doorn. Dat Laren hier niet zo maar de punten zou behouden werd al snel duidelijk. De altijd ‘dodelijke’ Pien van Nes zorgt in de 32ste minuut ervoor dat het eigen publiek kan juichen. Niet veel later maakt Maxime Kerstholt gelijk. Coach van Doorn mag tevreden zijn met twee overwinningen na de winterstop. Het gat met achterblijvers Huizen en Bloemendaal is opgelopen tot elf punten, waardoor lijfsbehoud steeds dichterbij lijkt te komen.

Reageer