Salonremise in de wedstrijd Laren tegen Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland

Salonremise in de wedstrijd Laren tegen Oranje-Rood

 

In de Livera Hoofdklasse was vanavond de ontmoeting tussen Laren – Oranje-Rood een wedstrijd waar vele ogen op waren gericht. Laren is de ploeg die na twee wedstrijden nog maar 1 punt had en Oranje-Rood was een van de verrassende koplopers van de Livera Hoofdklasse. In het vierde kwart leek Oranje-Rood de overwinning naar zich toe te kunnen trekken. Toch was het Laren die veerkracht toonde en in de laatste minuut de gelijkmaker mocht scoren. 

Oranje-Rood speelt in het eerste kwart met een lage druk en Laren probeert in het balbezit die zij hebben, doorheen te hockeyen. Dit lukt vrijwel niet. Echter zijn de omschakel momenten van Oranje-Rood ook niet scherp genoeg. Een afwachtend begin van beide kanten leverde in de eerste tien minuten van de wedstrijd vrijwel geen kans op. De strafcorner die Oranje-Rood in deze beginfase nog wel krijgt,  gaat langs het goal van Karlijn Adank en zorgt voor weinig gevaar. Laren-speelster Sophie Goorhuis is in het eerste kwart een aantal keer sterk aanwezig. Zij zorgt ervoor dat Oranje-Rood niet gevaarlijk wordt in deze omschakel momenten kan worden.  In de tiende minuut is het Oranje-Rood die voor het eerst Adank echt wil testen. Floortje Maas kan heel leep de bal aanraken aan de rechterkant van het veld. De bal belandt op de doelpaal. Oranje-Rood krijgt daarna nog een tweede kans via een strafcorner, maar uiteindelijk wordt deze bal niet goed gestopt. Het eerste kwart eindigt, zoals de wedstrijd was begonnen.

De sterk spelende Sophie Goorhuis onderschept in het eerste kwart een aantal gevaarlijke counters van Oranje-Rood
De sterk spelende Sophie Goorhuis onderschept in het eerste kwart een aantal gevaarlijke counters van Oranje-Rood

In het tweede kwart is het Laren die probeert de bal rond te laten gaan. Oranje-Rood blijft afwachtend spelen en laat de tegenstander tot de middenlijn komen. De snelle Maria Jimena Cedres Lobbosco, die afgelopen zomer het team van Oranje-Rood kwam versterken, was vaak de aangewezen vrouw die in de omschakeling het tempo moest opvoeren.

Laren lijkt ook in dit kwart niet door het sterke blok van Oranje-Rood te komen, wat tot frustratie leidt bij verdedigster Fleur Kok. Met duidelijke taal laat zij richting haar medespeelsters horen, dat er meer power in het spel moet komen. Laren blijft aanzetten en af en toe komt de ploeg van Marc Materek in de buurt van de cirkel van Oranje-Rood. Lisanne de Lange kan een keer een mooie aanval opzetten en ook Bente van der Veldt mag een keer op een leeg goal slaan. Uiteindelijk rusten beide teams met een 0 – 0 ruststand.

Oranje-Rood komt na de rust goed uit de startblokken en zet Laren meteen onder druk. Het baltempo gaat bij de gasten omhoog. Toch is het Laren die in de 39ste minuut de eerste corner van de wedstrijd krijgt. Een snelle aanval gaat via van Asperen uiteindelijk naar Bente van der Veldt. Zij kan een voetje van de tegenstander vinden. Uit de corner komt verder geen schot die tussen de palen gaat.

Manula Villar del Valle is het aan Oranje-Rood zijde die in 43ste minuut een vrij schot heeft op Karlijn Adank. De speelster uit Uruguay slaat naast het goal. Beide ploegen proberen wel aan te zetten, maar het verdedigende blok aan zowel de zijde van Laren als wel Oranje-Rood staat als een huis. De wedstrijd lijkt op slot te zitten

Bente van der Veldt speelt een sterke wedstrijd, maar is ongelukkig in de afronding. Foto: Roel Ubels
Bente van der Veldt speelt een sterke wedstrijd, maar is ongelukkig in de afronding. Foto: Roel Ubels

Een spannend vierde kwart

In het vierde kwart is het Laren die een aantal keer dreiging naar voren houdt. Toch is het Oranje-Rood die de score in de 62ste minuut kan openen. De corner gaat via de tip (eigen goal Fleur Kok) de kruising in. Doelpunten maakster is Lisa Post. Laren voert na dit doelpunt meteen de druk op en via een prachtige tip-in van Bente van der Veldt lijkt de wedstrijd in de 64ste minuut alweer gelijk te worden. Keepster Saskia van Duivenboden kan echter net haar legguard er tegen zetten, waardoor de score op 0 – 1 blijft staan. Laren blijft de druk opvoeren. Het slotakkoord is dan ook voor de thuisploeg, via een strafbal wordt de eindstand op 1 – 1 bepaald.

Door: Hans Hofstra

Reageer