SCHC in de slotminuten langs Laren

De dames van SCHC zijn erin geslaagd de eerste slag te slaan in de beste of three reeks tegen Laren. De ploeg van Netty van Maasakker won het duel op Laren in de slotminuten door een rake cornervariant van Roos Drost met 1-2.

Laren SCHC dames RB Drost Holman
(c) Rene Broekman

Stichtsche kende een voortvarende start in dit openingsduel van de halve finale. De dames uit Bilthoven waren vooral in de beginfase heer en meester en Maike Stockel zette na tien minuten spelen dan ook terecht de 0-1 op het scorebord. In de periode die volgde bleven grote kansen voor beide ploegen echter uit. De eerste opleving kwam pas enkele minuten voor rust toen Fabienne Roosen uit het niets de gelijkmaker op het scorebord zette en zo de spanning in de wedstrijd terug bracht.

In de tweede helft was het Laren dat door de treffer ogenschijnlijk ook wat meer vertrouwen had gewonnen en sterker de kleedkamer uitkwam. De gretigheid die SCHC in de eerste helft toonde leek wat getemperd waardoor de motor van de ploeg van Etienne Spee, volgend seizoen coach in Bilthoven, wat beter op gang kwam. De kwaliteit van het spel ging er in de tweede helft echter niet op vooruit en dat kwam vooral doordat er aan beide kanten veel slordig balverlies werd geleden. De spanning nam desalniettemin wel toe. Lang leken het duel af te stevenen op shoot-outs maar doordat Roos Drost in de slotminuut een mooie cornervariant achter keepster Joyce Sombroek wist te tikken ging de overwinning naar Stichtsche.

Zaterdag volgt de return op SCHC. Wil Laren nog kans maken op een plek in de finale dan zal het dit duel moeten winnen om er een derde wedstrijd uit te slepen.

Reageer