Schildmeijer: ‘We blijven altijd knokken want we hebben niets te verliezen’

De dames van Bloemendaal wonnen afgelopen zondag knap met 3-2 van Kampong waardoor de teller van promovendus inmiddels op zes staat. Verdedigster Annemieke Schildmeijer had een groot aandeel in de overwinning op de Utrechtse formatie door zowel de 1-2 als de winnende 3-2 voor haar rekening te nemen.

Annemieke_Schildmeijer_2bb3f
(c) Koen Suyk

“Als ik eraan denk ga ik weer helemaal glunderen,” aldus de trotse cornerspecialiste. “Ik scoor niet zo vaak twee keer in een wedstrijd en om dan ook nog de winnende te maken is natuurlijk super leuk!” Als ze terugkijkt naar het duel zag ze een wedstrijd met twee gezichten. Na een ‘matte eerste helft’ ging de ploeg van Jorge Nolte met een 0-2 achterstand rusten waarna deze in de tweede helft werd omgebogen naar een 3-2 overwinning. “In de tweede helft was het gewoon alles of niets. Vorige week kwamen we tegen Amsterdam ook nog goed terug en hadden we in mijn ogen best gelijk kunnen spelen dus we wisten dat we het ook Kampong heel lastig zouden kunnen maken. We zijn ervoor blijven knokken want we hadden toch niets te verliezen en het is dit keer dus gelukt!”

Met deze 3-2 overwinning, en de 2-3 overwinning op Hdm enkele weken geleden, hebben de ‘Damus’ inmiddels zes punten op zak. Een goede start dus van de promovendus, en dat verrast Schildmeijer niet. “Die zes punten had ik misschien wel verwacht maar niet dat we zouden winnen van Kampong. Het klinkt misschien een beetje gek maar we hadden eerder verwacht bij Pinoké punten te pakken.” Die eerste wedstrijd tegen de Steekneuzen werd echter met 1-2 verloren waarna Bloemendaal met 0-6 van het veld werd gespeeld door Den Bosch. Door de winst op Hdm die daarop volgde groeide het vertrouwen bij Schildmeijer en haar teamgenoten gestaag. “We wisten diep van binnen dat we het konden maar doordat het toen bevestigd werd met een overwinning gingen we er nog meer in geloven. Tegen SCHC merkte ik al dat het beter ging. We verloren wel dik maar bleven vechten. Tegen Amsterdam waren we ook al dichtbij maar afgelopen zondag werd het harde werken ook daadwerkelijk omgezet in doelpunten. Iets dat bij ons heel belangrijk is want we hebben nog wel eens dat dat niet lukt. Ik klop bij deze ook even af,” lacht de verdedigster die eerder voor Hurley uitkwam.

De grote kracht van het team uit Bloemendaal is volgens Schildmeijer dat het altijd van eigen krachten uitgaat. “Iedere wedstrijd start gewoon met 0-0 en wij geven niet op. Daarin hebben we echt stappen gemaakt. Het helpt natuurlijk ook wel als je wint want dan gaat het allemaal wat makkelijker. We hebben gewoon niets te verliezen en zo gaan we ook elke wedstrijd in. Of we als promovendus wel eens ontzag hebben voor een tegenstander? Misschien wel als we tegen de topteams spelen. Gelukkig zorgen onze coaches ervoor dat we inzien dat zij ook gewoon meisjes zijn die het leuk vinden om te hockeyen en als in het veld je acties lukken dat gooi je die schroom ook wel van je af.”

Komend weekend reizen Schildmeijer en haar teamgenoten af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen de dames van Hurley die net als zij op zes punten staan. “Hurley heeft natuurlijk een goede ploeg, werd afgelopen jaar vijfde,” blikt ze vooruit. “Maar die overwinning op Kampong heeft ons zelfvertrouwen wel echt een ‘boost’ gegeven. Alles is mogelijk. We gaan er vol voor en hopelijk valt de uitslag na zeventig minuten is ons voordeel uit.”

Reageer