Schuurman: ‘We speelden vandaag niet kampioenswaardig’

In de eerste finale wedstrijd van de heren was Oranje Zwart vandaag met 2-3 te sterk voor Bloemendaal. Voor de Mussen was dit ook gelijk de eerste verloren wedstrijd sinds de winterstop. Op ’t Kopje speelde de thuisploeg een wat matte, afwachtende eerste helft waarin ze bij rust al tegen een 0-2 achterstand aankeken. ‘Passief’, vond ook middenvelder Glenn Schuurman.

Glenn-Schuurman-EHL-490x3261

“Puur op wilskracht hebben we die wedstrijden na de winterstop steeds gewonnen en dat lieten we vandaag niet zien. Hoe dat kan weet ik eigenlijk niet. Het was geen andere wedstrijd dan normaal, we hadden het gewoon even niet.” Al bij rust keek Bloemendaal tegen een 0-2 achterstand aan. “Daarmee hebben we onszelf in de vingers gesneden. In de tweede helt pakten we hem goed op, komen we heel sterk terug maar krijgen we helaas nog die 3-2 tegen.”

Schuurman, die de belangrijke aansluitingstreffer vandaag op zijn naam schreef, weet dat zijn team morgen uit een ander vaatje zal moeten tappen. “We zullen sowieso aanvallend moeten spelen, we moeten gewoon  met twee goals verschil winnen. Het gaat in mijn ogen vooral om onze mindset en het energieniveau. Het was gewoon echt niet goed vandaag, niet kampioenswaardig. Morgen moeten we de energie uit de tweede helft  doorzetten. Aangezien we de afgelopen weken hebben laten zien dat we dat kunnen heb ik er alle vertrouwen in.”

 

Reageer