Shoot-outs brengen SCHC de finaleplek

In een vergelijkbaar duel met dat van een week eerder kwamen de dames van SCHC en Laren vandaag niet verder dan een gelijkspel en bracht ook de verlenging geen uitkomst. In de shoot-outs was SCHC met 4-3 te sterk en dus gaat de formatie uit Bilthoven door naar de finale. Hierin treft het Den Bosch dat in twee duels te sterk was voor Amsterdam.

009-Laren SCHC dames RB van de Broek Jaspers
(c) René Broekman

SCHC startte net als in het eerste play-off duel sterk aan de wedstrijd en dat wist de ploeg van Netty van Maasakker wederom na 10 minuten op het scorebord te zetten. Michelle van der Pols opende toen de score na een mooi voorwerk van Carlien Dirkse van den Heuvel. Hierna zakte de wedstrijd wat in en dat gaf Laren de kans om, net als in het eerste duel, zich terug in de strijd te vechten. Onder leiding van de sterk spelende Juliette Hentenaar ging de ploeg van Etienne Spee op zoek naar de gelijkmaker die het het uiteindelijk halverwege de tweede helft vond via een rake corner van Fieke Holman.

Deze 1-1 bracht de spanning weer helemaal terug in de strijd. Beide ploegen kregen in de slotfase van de reguliere speeltijd dan ook nog kansen op de 2-1 maar zag Caia van Maasakker haar corner op de lat uit elkaar spatten en werd de inzet van Grace Huberts goed gekeerd door Floortje Engels.

In de verlenging beide ploegen heel voorzichtig waardoor na het extra kwartier spelen shoot-outs uitkomst moesten bieden. Bij een 3-3 stand redde Engels de inzet van Vicky van den Broek en mocht Sarah Jaspers het afmaken. Dat deed zij met verve en dus staat SCHC in de finale.

In deze strijd om het landskampioenschap speelt de Bilthovense formatie tegen Den Bosch, een herhaling van de finale van de EHCCC een paar weken geleden.

Reageer