Sluiter: 'Een klein probleempje toen bleek dat ik niet speelgerechtigd was' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Sluiter: ‘Een klein probleempje toen bleek dat ik niet speelgerechtigd was’

Nu de eerste play-off/play-out ronde erop zit weten de dames van Pinoké dat zij Tilburg zullen treffen in de strijd om lijfsbehoud. Zenuwachtig is aanvalster Lotte Sluiter niet voor deze allesbepalende play-out ronde. Ze heeft er vooral heel veel zin in en is blij dat ze überhaupt mee kan spelen want zo vanzelfsprekend was dat niet.

Hamperium.com
Credit: Hamperium.com

“Er was een klein probleempje omdat opeens bleek dat ik niet speelgerechtigd was,” legt Sluiter uit. “Voor de winterstop heb ik veertien wedstrijden gespeeld maar daarna ben ik geblesseerd geraakt. We hebben destijds geen blessure aanvraag ingeleverd omdat we dachten dat ik voldaan had aan het aantal wedstrijden die een speelster moet spelen om mee te mogen doen aan de play-offs of play-outs. Twee weken geleden kregen we echter te horen dat ik er ook twee na de winterstop had moeten spelen, en dat had ik dus niet.” Even leek het er dus op dat de ervaren spits na een langdurige revalidatie periode de play-outs zou moeten missen. Toen bleek echter dat het ook mogelijk was om toch aan die twee extra wedstrijden te voldoen door met het tweede damesteam van Pinoké mee te spelen. En zo geschiedde, tot haar grote opluchting is hiermee het probleem opgelost en is ze nu gewoon speelgerechtigd. “We hebben echt veel geluk gehad dat we er op tijd achter kwamen en dat dames 2 nog speelde. Stel je voor dat je er nu of nog erger, pas na de play-outs achter was gekomen. Ik heb geen idee wat dan de consequenties waren geweest.”

Ondanks dat de spits na de winterstop geen competitiewedstrijd meer speelde heeft ze de afgelopen tijd toch weer wedstrijdritme op kunnen doen. Zoals gezegd bij dames 2 maar ook vooral met haar eigen team. Na een rust periode van twee weken hebben de Steekneuzen de afgelopen zes weken elke woensdag en zondag oefenwedstrijden gespeeld tegen onder andere Hdm, Jong Oranje, HIC en Wageningen. In het begin vond haar team het lastig om dat spanningselement van een competitiewedstrijd in deze oefenwedstrijden te vinden. “Het was wat onrustiger en we waren in het begin wat meer zoekende maar de laatste drie, vier weken hebben we het weer goed opgepakt en zag je ook een stijgende lijn. Je merkte gewoon dat langzamerhand dat de flow en het ritme weer terugkwamen in ons spel en ik denk ook dat we echt zijn gegroeid.”

Nu de play-out week eindelijk echt is aangebroken merkt Sluiter ook dat de gezonde spanning toeneemt bij haar team. “Vooral gister toen we de beelden van de play-offs tussen Tilburg en Rotterdam terugkeken had iedereen wel zoiets van, ‘ok, reality check’. Het creëerde inderdaad een gezonde spanning maar we kregen er ook echt veel zin in en zijn ook blij dat we eindelijk aan de bak mogen dus laat Tilburg maar komen.” Voor Sluiter is het niet de eerste keer dat ze play-outs speelt, eerder speelde ze met HGC om lijfsbehoud.  “Het is altijd wat beladen. Het blijft toch een finale en die zijn eigenlijk nooit heel mooi dus ik ben heel benieuwd wat morgen gaat brengen. Ik hoorde dat daar (op Tilburg, red.) zo’n 2000 man langs de lijn staan dus dat zal best pittig zijn. Gelukkig hebben wij ook een supportersbus en kunnen we dat een beetje compenseren.”

Aan alles is te merken dat de Pinoké dames niet kunnen wachten tot ze het veld op mogen. Sluiter heeft er dan ook veel vertrouwen in een goede afloop. “Ik heb vooral vertrouwen in onszelf, dat we er alles uit zullen halen wat nodig is om goed te spelen. Die winnaarsmentaliteit om er keihard voor te vechten en ons doel te bereiken is er dus in die zin geloof ik er zeker in.”

Reageer