Superieur Oranje speelt met Duitse dames | Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederland wint overtuigend van Duitsland.

Superieur Oranje speelt met Duitse dames

In de tweede wedstrijd van de FIH Pro League Nederland tegen Duitsland, hebben de Oranje dames goed laten zien wat zij in hun mars hebben. Prachtig spel zorgde ervoor dat de Duitse dames geen kans kregen in de wedstrijd.

In de tweede FIH Pro League wedstrijd Nederland tegen Duitsland hebben de dames zichzelf een goede dienst bewezen. In het duel, die niet leek op die van gisteren, was Oranje heer en meester. In het eerste kwart was het goaltjesdief Pien Dicke die de openingstreffer mocht noteren. Nadat Marloes Keetels een diagonale hoge bal van Duitsland goed kon onderscheppen, kon zij vrij naar de cirkel van de tegenstandsters toe lopen. Gemakkelijk kon zij de inkomende Welten en Dicke vinden. In de kluts kwam de bal uiteindelijk bij Dicke terecht, die uiteindelijk gemakkelijk de bal kon binnen prikken.

Ook in het tweede kwart was er maar een ploeg die aanspraak maakte op meer doelpunten. Nederland was duidelijk de sterkere ploeg. Kansen ontstonden er door van Maasakker, die pech had met een strafcorner. Haar bal ketste af op de paal. Ook Verschoor, Fortuin en Welten kregen kansjes.

Laatstgenoemde was de gelukkige in het derde kwart. In no-time kon zij twee keer hard uithalen op de Duitse keepster. Haar eerste backhandschot ging hard door ‘de poorten’ van de keepster. De tweede kans, was na een mooie voorzet van Frederique Matla. Welten werd wederom vrij voor de keeper gezet en snoeihard mocht zij de bal half hoog in het zijnet werken. In dit kwart probeerde Duitsland het nog wel, maar Nederland bleef vrij gemakkelijk overeind.

Ook in het laatste kwart bleef er maar een ploeg aanstalten maken op meer. Duitsland voerde het tempo wel op, maar de dames van Oranje hielden de deur dicht. Kansjes ontstonden er voor Welten en Matla die uiteindelijk net niet nog een punt konden maken. Echt grote kansen kwamen er voor beide teams niet meer, waardoor Oranje met vrij veel gemak de wedstrijd naar zich toe trok. Vooral in het tweede kwart liet Oranje haar kwaliteiten zien.

Reageer