Taekema stopt bij Schaerweijde

Meervoudig international en strafcornerspecialist Taeke Taekema speelt komend seizoen niet bij Schaerweijde. Schaerweijde en Taekema zijn tot de conclusie gekomen dat hij gelet op zijn maatschappelijke carrière niet langer het commitment kan geven dat hiervoor nodig is.

HMRH12021-6898
Voor zijn overstap naar Schaerweijde speelde hij jarenlang bij Amsterdam. Credit: Ben Haeck

Taekema kwam in de zomer van 2013 bij Schaerweijde. Mede door zijn inzet slaagde Schaerweijde er in zijn positie in de hoofdklasse zonder play outs te prolongeren. Taekema werkt sinds december van het vorig jaar bij De Telegraaf als merkmanager Telesport. Wonen en werken in Amsterdam en vijf keer per week trainen in Zeist, met twee trainingen overdag, vindt hij niet langer te combineren. Deze situatie leidde in de afgelopen week tot een overleg waarna beide partijen besloten uit elkaar te gaan.

Of Taekema ook een punt achter zijn imposante hockeycarrière zet, weet hij nog niet. Taekema: “Wat ik ga doen is op dit moment nog niet duidelijk. Er is een kans dat ik nog wel iets in het hockey ga doen, maar dat alles is wel afhankelijk van het feit of de combinatie mogelijk is met mijn baan. De afgelopen 17 jaar heb ik in de hoofdklasse gespeeld en stond hockey altijd op 1, maar sinds ik in december begonnen ben bij De Telegraaf, ben ik een nieuwe fase van mijn leven in gegaan, waarbij de prioriteiten anders zijn komen liggen. Ik heb met heel veel plezier het afgelopen jaar bij Schaerweijde gespeeld, maar ben helaas niet in staat om de trainingsuren en arbeid te leveren die dit team en de club verdient. Dan moet ik dus de moeilijke keuze maken dat ik volgend seizoen geen onderdeel meer uit maak van Schaerweijde. Ik weet zeker dat Schaerweijde volgend jaar wederom stappen zal maken, ik wens ze daarbij al het succes en zal de club zeker blijven volgen.”

Schaerweijde is op dit moment al volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Onder leiding van coach Dave Smolenaars wordt gebouwd aan een team dat stabiel in de middenmoot van de hoofdklasse moet gaan meedraaien.

Comments (10)

 1. Jammer voor schaerweijde.
  Ze gaan zo wel van de oudste naar de jongste verdediging van de hoofdklasse!
  Wie gaat de strafcorner nemen nu al kneteman of halen ze iemand anders?

 2. #cornervandetoekomst=kneteman

 3. Had hem een ander afscheid van zijn toch wel imposante carriere gegund…

 4. Bijzonder hoe iemand die jarenlang het boegbeeld was van de beste corner van de wereld het toneel via een zijdeur verlaat. Was het idool van vele jonge strafcornerschutters. Taekema verdient een groot afscheid. Een heel groot afscheid. Wil er misschien zelf nog niet aan geloven. Was niet de meest wendbare en betrouwbare verdediger, maar was wel de meest trefzekere. Het nieuwe hockey wat zich de laatste jaren introduceert, snelle combinatie, geen lange scoops of lage lange ballen. Het is Taeke niet gegund. Taeke kwam erin als schutter, als zekerheid. Men kon zijn drankje alvast neerzetten als hij ging aanleggen, zodat men kon juichen. Juichen! JA juichen! En nu zien we hem moeite hebben. Geen schim van wat hij vroeger was. Sticks zijn verandert en het spel verandert, maar Taeke is niet verandert. Taeke = Taeke. Een bijzondere corner, waar hij heel veel respect mee verdiend heeft.

 5. Arnold von Weiler

  Heel jammer voor ons idd. Het is zoals het is.
  Taeke is een topper. Heeft in dat ene jaar bij ons,
  veel voor Schaerweijde gedaan. Daar dank ik hem dan ook voor. Voor de rest van zijn mooie carriere, pfff, meer dan respect. Zie je volgende week, Taeke.

 6. Diederik

  @Harry ik kan het niet beter weergeven.Jij hebt helemaal gelijk. Jammer dat Amsterdam destijds deze held/icoon uit het hockey verleden dit zo “afgehandeld” heeft ? Waar een grote club klein in kan zijn !

 7. Ik ben benieuwd wat Amsterdam een seizoen geleden dan wel ‘verkeerd’ heeft gezien? Als een coach denkt dat hij met Taekema niet verder kan en dit waarschijnlijk intern onder 4 ogen heeft aangegeven, dan kan een speler blijven en niet/weinig spelen, dan wel vertrekken.

  Iemand dan maar een jaar blijven opstellen tegen beter weten in is toch geen optie?

  Overigens is de vraag wat er dan van Amsterdam was terecht gekomen in het seizoen’13/’14…. blijf toch gissen…

 8. Blijft een makkelijke keuze, hij schoot Nederland naar de laatste echte titel. EK in Manchester. T&T ware ons boegbeeld. Teun kreeg een groots afscheid en nu Taeke nog!

 9. Taeke bedankt voor een geweldig seizoen bij SW, maar ik neem aan dat je de 24e meespeelt op SW de afscheidswedstrijd van Frits en Sebastiaan, doet luc ook mee? En als iedere hockeyliefhebber zaterdag de 24e om 16:00 uur op SW komt kijken kunnen we gelijk Taeke het afscheid geven wat hij verdient en ook Weusthof die doet ook mee. Dus als iedere hockeyliefhebber de 24e komt kijken krijgen deze mannen allemaal een afscheid waar zij recht op hebben!

 10. @expat, dan hadden ze wss meer doelpunten uit de strafcorner…

Reageer

Contact Us