Thompson: ‘Het ging makkelijker dan verwacht’

Hurley won afgelopen zondag in Vught verrassend makkelijk met 3-1 van MOP. Hurley verdedigster Kimberly Thompson (rechts op de foto) was ook verbaasd over het gemak waarmee haar team de drie punten binnen haalde.

Credit: Roel Ubels
Credit: Roel Ubels

“Ja we waren erop gebrand weer een keer drie punten te pakken en het ging makkelijker dan verwacht. Je weet van tevoren dat zij het topploegen lastig maken en de wedstrijden bij hun uit zijn altijd pittig, mede doordat het publiek heel erg met ze meeleeft. Toch hadden wij een goede start en kwam MOP er in de eerste helft niet aan te pas. Ook in de tweede helft kwam er weinig gevaar van hun kant. Ze hebben maar twee corners gehad en bij ons waren de spitsen on fire. Dorith Claushuis heeft bijvoorbeeld een aantal keer Lieke van Wijk zo onder druk kunnen zetten dat daar kansen voor ons uit ontstonden”. “Eigenlijk hadden we dit niet zo verwacht,” vervolgt Thompson, “normaal zijn ze veel agressiever.”

Aan het eind van de eerste helft kwam Hurley met een man meer te staan toen MOP coach Toon Siepman met geel achter het hek werd gestuurd. Thompson weet niet precies wat daar de reden van was maar is niet echt te spreken over de wedstrijdleiding. “De wedstrijd werd wel een beetje doodgefloten door de scheidsrechters. Aan beide kanten maakten ze rare beslissingen.”

Hurley heeft in ieder geval weer drie punten te pakken en kan aankomende weken aansluiting vinden bij het linkerrijtje. Zo spelen ze onder andere tegen Oranje Zwart en halen ze de wedstrijd tegen Nijmegen in. Aanstaande vrijdag staat eerst HIC op de stoep. De hekkensluiter zou voor Hurley weinig problemen moeten brengen, denkt ook Thompson. “Toevallig speelt mijn huisgenoot (Nicky Hoeboer, red.) bij HIC en zij hebben het tot nu toe niet makkelijk. Ik denk dat het voor ons een wedstrijd is om te laten zien dat we groeien en dat het ook onze kant op kan vallen. Verder zullen we de wedstrijd niet anders ingaan dan normaal. Eén van onze doelstellingen is het linkerrijtje en dan zul je deze wedstrijd moeten pakken.”

Reageer