Tophockey mag toch niet beoefend worden volgens het kabinet

De NOS liet vanmiddag weten dat minster van Ark heeft besloten dat andere sporten niet georganiseerd mogen worden. Een hevige discussie was ontstaan nadat het kabinet liet weten het betaalde voetbal en damesvoetbal wel voorrang te verlenen.

Is tophockey professioneel al dan niet amateuristisch? Een vraag die nu een week later nog steeds niet beantwoord kan worden. Waar de voorzitter van HC Rotterdam al eerder liet weten dat al zijn spelers op de loonlijst staan en waarin hij dus van mening is dat hockey topsport is, geeft het kabinet via de NOS nu een duidelijk antwoord. Alleen het betaalde voetbal bij de heren en dames mogen worden beoefend.

Tophockeyers in Nederland teleurgesteld

Eergisteren liet onder andere record international Lidewij Welten via haar Instagram haar teleurstelling merken. Zij stelde het besluit van het kabinet ter discussie. Want aan de hand van welke maatstaf wordt er gemeten? Want qua uren / effort / intensiteit en niveau doen topteam sporten niet onder voor het betaalde voetbal. Ook Jorrit Croon liet via zijn Instagram van zich horen. Hij stelde terecht de vraag, ben ik een amateur of een professional?

Waarom minister van Ark wel gekozen heeft om betaald voetbal en damesvoetbal voorrang te verlenen op andere sporten in Nederland is tot nu toe nog onbeantwoord.

Reageer