Tophockey mag toch niet beoefend worden volgens het kabinet - Hoofdklasse Hockey Nederland

Tophockey mag toch niet beoefend worden volgens het kabinet

De NOS liet vanmiddag weten dat minster van Ark heeft besloten dat andere sporten niet georganiseerd mogen worden. Een hevige discussie was ontstaan nadat het kabinet liet weten het betaalde voetbal en damesvoetbal wel voorrang te verlenen.

Is tophockey professioneel al dan niet amateuristisch? Een vraag die nu een week later nog steeds niet beantwoord kan worden. Waar de voorzitter van HC Rotterdam al eerder liet weten dat al zijn spelers op de loonlijst staan en waarin hij dus van mening is dat hockey topsport is, geeft het kabinet via de NOS nu een duidelijk antwoord. Alleen het betaalde voetbal bij de heren en dames mogen worden beoefend.

Tophockeyers in Nederland teleurgesteld

Eergisteren liet onder andere record international Lidewij Welten via haar Instagram haar teleurstelling merken. Zij stelde het besluit van het kabinet ter discussie. Want aan de hand van welke maatstaf wordt er gemeten? Want qua uren / effort / intensiteit en niveau doen topteam sporten niet onder voor het betaalde voetbal. Ook Jorrit Croon liet via zijn Instagram van zich horen. Hij stelde terecht de vraag, ben ik een amateur of een professional?

Waarom minister van Ark wel gekozen heeft om betaald voetbal en damesvoetbal voorrang te verlenen op andere sporten in Nederland is tot nu toe nog onbeantwoord.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik heb even nagedacht en getwijfeld of ik dit ging doen maar ik heb toch besloten het te doen, niet alleen voor de hockeysport maar voor alle topsport teams in Nederland. Ik snap dat we momenteel in een bizarre wereld leven en iedereen in zijn eigen branche te maken heeft met onmacht. Ook begrijp ik dat we iets moeten doen omdat het aantal besmettingen stijgt, en dat het zeker ook voor ons als sporter belangrijk is om ons aan de overheidsmaatregelen te houden. Wellicht dat het een onhandige keuze van het woord topsport is geweest, maar toch is het voor mij als “amateur” sporter erg pijnlijk om te zien dat er met 2 maten gemeten wordt. Op elke vergelijking : uren / effort / intensiteit en niveau doen andere topteam sporten niet onder voor mannen voetbal. Waar zit het verschil in naast de financiële beloning? Want alleen dat laatste lijkt me geen criterium voor topsport. Nogmaals ik heb alle begrip voor de situatie en besef me al te goed dat er iets moet gebeuren, ik heb alleen moeite met het onderscheid dat gemaakt wordt.

A post shared by L I D E W I J W E L T E N � (@lidewijwelten) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amateur of Professional ⁉️ … Zeg het maar.. 👇🏼

A post shared by JORRIT CROON (@jorritcroon) on

Reageer