Uitslagen hoofdklasse dames 6 november

Op deze druilerige vrijdagavond speelden de hoofdklasse damesteams hun 10e speelronde van het seizoen.De grootste verrassing van de avond was de nederlaag van Laren dat daardoor de koppositie moet overdragen aan Amsterdam.

Amsterdam – Hurley: 2-1

Zoals verwacht ging het in het Amsterdamse onderonsje tussen Amsterdam en Hurley lang gelijk op. Met doelpunten van Maria Verschoor en Sabine van Silfhout in het eerste bedrijf leken de ploegen tot tien minuten voor tijd de punten te gaan delen. Eva de Goede stak daar echter een stokje voor, zij zette de eindstand op 2-1 en sleepte daarmee de drie punten en de koppositie binnen voor haar team.

MOP – Laren: 2-1

Laren heeft voor het eerste dit seizoen verloren. De nummer zes uit de competetie, MOP, keek door een doelpunt van Sierou Frankema al na zeven minuten spelen tegen een achterstand aan. In een onrustige eerste helft deed de thuisploeg desalniettemin weinig onder voor de Gooise formatie van Ageeth Boomgaardt maar moest het de eerste helft met 10 eindigen doordat ze met een man te veel in het veld bleken te staan. In de tweede helft zetten de gasten een tandje bij en was het vooral het sterkte keeperswerk, onder andere op een inzet van oud-teamgenoot Lieke van Wijk, van Niki Bosman die daarmee haar ploeg in de strijd hield en vervolgens zag hoe Pleun van der Plas de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht. Tien minuten voor tijd had Colette de Beaumont de 2-1 op haar stick maar Joyce Sombroek stopte haar strafbal. In de slotminuut moest de Oranjegialie echter alsnog haar meerdere erkennen in Natalia Wisniewska die via een corner variant haar ploeg naar de overwinning tipte.

Push – Den Bosch: 0-3

Hekkensluiter Push hield onverwacht lang stand tegen het altijd lastige Den Bosch. Halverwege de eerste helft sleepte Maartje Paumen weliswaar de 0-1 binnen maar verder kwam de Bossche formatie in dit bedrijf niet. Na rust was het Ireen van den Assem die via de zesde strafcorner voor de gasten de 0-2 in het vijandelijke doel wist te slepen en daarmee de ban brak. Lieke Hulsen zette de eindstand uiteindelijk op 0-3.

Oranje Zwart – SCHC: 1-5

SCHC had deze vrijdagavond weinig moeite met Oranje Zwart. Nadat Xan de Waard en Claire Verhage de gasten in de eerste helft op 0-2 hadden gezet, verdubbelden Caia van Maasakker en Maike Stöckel deze marge na rust. Jill Boon maakte tien minuten voor tijd de eretreffer voor de Eindhovense formatie maar deze kwam veel te laat om de spanning terug te brengen. Claire Verhage zette de eindstand op 1-5. Komende zondag wacht de Brabantse dames wederom een hele kluif wanneer zij op bezoek gaan bij Laren.

Pinoké – Hdm: 1-1

Pinoké leek lange tijd op weg naar de achtste positie van de ranglijst. De Steekneuzen kwamen op voorsprong via Eline Florie en daarmee zou de ploeg van Robert Justus de elfde plek verlaten. Pien van Nes stak hier in de slotminuut echter een stokje voor door een strafbal raak te pushen en dus delen de teams de punten en klimt Pinoké toch naar de tiende plek.

Kampong – Bloemendaal: 4-1

Bloemendaal heeft de overwinning op Push van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. In Utrecht was Kampong duidelijk te sterk. Nog voor rust liep de thuisploeg via Floortje Plokker en Marijn Veen uit naar een 2-0 voorsprong waarna Malou Pheninckx vroeg in de tweede helft het duel in het slot gooide en Karlijn van der Linden de eindstand bepaalde op 4-1. Het enige Bloemendaalse doelpunt kwam op naam van Pien Tol.

Comments (6)

  1. Wat een drama was de scheidsrechter bij Pinoké-HDM. In de dying seconds geeft hij een onterechte sb aan HDM en zo pakt hij de punten van Pinoké af. Echt een aanfluiting (leuke woorspeling als zeg ik het zelf).

  2. @simone, en jij bent zeker van Pinoke?

  3. Inderdaad Simone! Te slecht! Kon het niveau niet aan. Al die hoofdklassemeiden trainen drie tot vier keer per week en deze jongeman was niet bepaald afgetraind en vooral niet fit. Was vaak te laat, floot de wedstrijd kapot en dan die strafbal.. Waanzin! Terug naar het district met deze kerel!

  4. hockeylover

    @referee, simone heeft helemaal gelijk ongeacht of ze van pinoke komt. Als je in de laatste seconden van de wedstrijd een strafbal geeft moet 100% zeker van je zaak. Aangezien de verdediger van pinoke aan de bal was kan er van een afgebroken doelpoging nooit sprake zijn: echt een hele grove fout. Ik ben trouwens HDM fan en ben blij met het punt, maar de manier waarop was onterecht

  5. Deze scheidsrechter ken ik nog toen hij bij de meisjes floot. Mijn dochter speelde landelijk en hij floot dan wel eens. Die meiden vonden hem maar wat arrogant. Dat is deze scheidsrechter nog steeds. Hoe kun je een strafbal geven terwijl de verdedigster zelf aan de bal is? Ik begreep van mijn dochter dat hij het ook na de wedstrijd nog steeds een strafbal vond. Ongelofelijk! Zo onrechtvaardig dit!

  6. We zijn nu bijna een week verder en ik vind het nog steeds te bizar voor woorden wat er afgelopen vrijdag op Pinoke gebeurd is. Wat een blunder van de scheidsrechter. Maar op hockey.nl lees je er niets over (cesuur van de hockeybond)? Pinoke is bestolen van twee punten!

Reageer