Uitslagen Hoofdklasse Dames vrijdag 25 oktober - Hoofdklasse Hockey Nederland

Uitslagen Hoofdklasse Dames vrijdag 25 oktober

HDM – Kampong: 2-1

In Den Haag opent Kampong-aanvoerder Julia Muller de score via een strafcorner. Tien minuten later mag ook HDM aanleggen. Pien van Nes faalt niet en schiet de gelijkmaker binnen. Met deze stand gaan de teams rusten, al ontstaat er wat verwarring bij het rustsignaal. Beide coaches hadden op dat moment namelijk nog 3 minuut 14 op hun klok. In de tweede helft kan HDM een voorsprong nemen via een strafbal maar deze wordt gemist. De Haagse dames laten het hoofd echter niet hangen en in de 63e minuut schiet Manouk Vernij, uit wederom een corner, alsnog het winnende goal binnen. Kampong haakt hierdoor voorlopig af in de strijd om play-off plekken. Ze staan nu 6 punten achter Den Bosch en Amsterdam.

Pinoké – Amsterdam: 0-5

Een speciale avond voor Amsterdam speelster Charlotte Vega. Nadat ze vorige week al enkele minuten maakte na een maandenlange revalidatieperiode,  laat ze vandaag zien dat ze ook echt helemaal terug is. Zij is het die tegen haar oude club Pinoké, de openingstreffer maakt. De Steekneuzen hebben weinig in te brengen in deze derby. Via Maria Verschoor (2x), Eva de Goede en Kelly Jonker wint Amsterdam met 0-5.

Laren – SCHC: 3-2

Laren doet goede zaken vanavond tegen mede topploeg SCHC. Een gelijk opgaande strijd was de verwachting maar al voor rust pakt Laren een comfortabele 3-0 voorsprong via Maxime Kerstholt, Fieke Holman en Kim Lammers. Vlak na rust scoort Maike Stockel namens Stichtsche en daarmee lijken de Utrechters zich terug te vechten in de strijd. De 3-2 komt echter pas in de 63e minuut via Roos Drost en dat bleek te laat om er nog een gelijkspel uit te kunnen trekken. Voor Laren een goede voorbereiding op de topper van zondag tegen Amsterdam.

Hurley – HIC: 3-0

In het Amsterdamse bos weet HIC wederom geen punten te pakken. Hurley komt via Sam Saxton in de 19e minuut op voorsprong en in de tweede helft laat de thuisploeg zien echt de degradatiezone ontgroeid te zijn. Ze bouwen de voorsprong zakelijk uit naar 3-0 via Dorith Claushuis en Boudine van der Pols. Hurley houdt aansluiting met de middenmoot, voor HIC zondag tegen Oranje Zwart weer een nieuwe kans op de eerste overwinning van het seizoen.

Oranje Zwart – MOP: 3-0

In Eindhoven komt Oranje Zwart vroeg op voorsprong via een door Sian Keil benutte strafbal. De ploeg van Kaj de Jager krijgt daarna genoeg kansen, waaronder zeven strafcorners, om de voorsprong nog voor rust te vergroten maar de bal lijkt er niet in te willen. In de tweede helft blijft OZ de bovenliggende ploeg maar pas in de slotminuten weten Marlies Verbruggen en Tina Bachmann dit ook om te zetten in cijfers.

Den Bosch – Nijmegen: 3-0

In regenachtig herfstweer komt de wedstrijd tussen Den Bosch en Nijmegen maar langzaam op gang. Den Bosch heeft wel overwicht maar weet het, ondanks twee strafcorners, niet om te zetten in goals. Na rust vliegt het thuisteam echter uit de startblokken en in de 38e minuut maakt Sabine Mol de openingstreffer. Dan is de ban gebroken. Enkele minuten later is de derde corner van Maartje Paumen wel raak en staat het 2-0. De dames van Nijmegen blijven strijden en krijgen zelfs een strafbal. Helaas voor Kim van Roosmalen is Lizzy Koeton in vorm en houdt ze haar doel schoon. In de slotminuten benut Paumen nog de zevende corner van de wedstrijd en daarmee is de eindstand 3-0.

Reageer