Uitslagen hoofdklasse vrijdag 21 maart (dames)

Vanavond werd bij de dames de twintigste speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

SCHC Laren RB van Maasakker Bos
Caia van Maasakker juicht naar haar 3-1. Credit: René Broekman

HIC – Hurley 0-4

Op papier kan Hurley de play-offs nog halen, maar in eigen hand heeft de Amsterdamse ploeg het al lang niet meer. HIC heeft de punten het hardst nodig. In theorie kan de ploeg directe degradatie nog ontlopen, maar met slecht twee punten uit negentien wedstrijden is de kans groot dat het volgend jaar in de overgangsklasse speelt. HIC gaat vanavond goed van start en verdient in de tweede minuut al een strafcorner. De inzet gaat rakelings naast. Dit schudt de dames van Hurley meteen wakker en Elsemiek Groen zorgt drie minuten later dan ook al snel voor de 0-1. HIC claimt nog gevaarlijk spel bij de hoge voorzet, maar dit is tevergeefs. De teams geven in de volgende periode nauwelijks iets toe, tot Hurley via een rake strafcorner in de 28e minuut de voorsprong verdubbelt. Pas in de tweede helft loopt Hurley verder uit. In 44e minuut scoort Yaël Goudsmit de 0-3. Dorith Claushaus maakt er in de 52e minuut ook nog 0-4 van. Hurley speelt daarna de wedstrijd uit en gaat met drie punten terug naar Amsterdam. HIC degradeert direct en speelt volgend jaar in de overgangsklasse. Aankomende zondag gaat de ploeg eerst nog op bezoek bij Oranje Zwart en speelt Hurley een zware uitwedstrijd tegen SCHC.

SCHC – Laren 3-1

Een topper tussen SCHC en Laren stond vanavond onder leiding van scheidsrechters Fanneke Alkemade en Maurits van den Wall Bake. SCHC wilde de eerste plaats behouden en moest winnen om Amsterdam en Den Bosch voor te blijven. Laren begon zonder de geblesseerde Kim Lammers, Fieke Holman en Elsie Nix. De Gooische ploeg hoopte na een wat mindere periode te laten zien waarom zij een play-off plek verdienen. De thuisploeg begint echter feller aan de wedstrijd. Tot twee maal toe weet international Roos Drost in het eerste kwartier het net te vinden en daarmee zet ze Stichtsche op een riante voorsprong. Laren vecht zich in de wedstrijd terug en probeert met man en macht de schade te beperken. Met een 2-0 ruststand, lijkt er voor SCHC geen vuiltje aan de lucht. Toch is het Laren dat via een goal van Lisanne de Lange in de 44e minuut de achterstand verkleint naar 2-1. SCHC voelt de druk van de club uit het Gooi en is haastig op zoek naar de 3-1. Die laat dan ook niet lang op zich wachten. Drie minuten na de aansluitingstreffer weet Caia van Maasakker raak te pushen vanuit een strafcorner. SCHC houdt de voorsprong vast en wint de topper in Bilthoven. Laren gaat met lege handen naar huis en krijgt aankomende zondag regerend landskampioen Amsterdam op bezoek. SCHC speelt dan wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen Hurley.

Amsterdam – Pinoke 6-2

De dames van Amsterdam wonnen afgelopen zondag nog met ruime cijfers van HDM en hoopte ook stadsgenoot Pinoké aan de zegekar te binden. Amsterdam begint feller in het eigen Wagenerstadion en dit resulteert al snel in een 1-0 voorsprong. Kelly Jonker mag de eerste goal in de tweede minuut al op haar naam schrijven. Ellen Hoog verdubbelt drie minuten later de score al. Ook een derde doelpunt laat niet lang op zich wachten. Dit keer is het Bo Peijs die daarmee Pinoké terug in de wedstrijd brengt. Na ongeveer twintig minuten laat Hoog wederom van zich gelden en vergroot de voorsprong naar 3-1. Kort na rust loopt Amsterdam uit via een goal van Charlotte Vega. Jonker maakt niet veel later haar tweede en derde doelpunt van de wedstrijd en met een 6-1 score op het bord, lijkt de regerend landskampioen af te streven op een monsterscore. Toch weet Pinoké de schade enigszins te beperken, als Ginella Zerbo twee minuten voor tijd de eindstand bepaalt op 6-2. Amsterdam neemt door de ruime overwinning de koppositie op doelsaldo over van SCHC. De nieuwe nummer één gaat zondag op bezoek bij Laren. Pinoké speelt in het Amsterdamse Bos tegen Kampong.

Kampong – HDM 3-1

Zowel Hdm als Kampong waren al veilig van play-outs en konden met nog drie wedstrijden te gaan geen aanspraak meer maken op de play-offs waardoor er voor beiden teams enkel de eer hoog te houden viel. HDM wilde zich revancheren na de stevige nederlaag tegen Amsterdam van afgelopen zondag en komt via een goal van Mascha Kimman in de 23e minuut op voorsprong. Vervolgens laat Kampong van zich spreken. Via een rake strafcorner van Julia Müller komt de ploeg uit Utrecht langszij. Na een mooie individuele actie van Xan de Waard, vergroot Kiki van Wijk zeven minuten voor rust de 2-1. In de tweede helft is Kampong de dominerende ploeg. Michelle Fillet brengt de score op 3-1 voor de thuisploeg en die geeft de voorsprong niet meer uit handen. Zondag gaat Kampong op bezoek bij Pinoké en wacht HDM een op papier makkelijkere wedstrijd tegen Nijmegen.

Nijmegen – Den Bosch 2-6

In theorie zou het een makkelijke avond worden voor de dames van Den Bosch. Toch heeft Nijmegen eerder laten zien dat het tegen grote clubs een stugge tegenstander kan zijn. In de zesde minuut zet aanvoerster Maartje Paumen de Bossche ploeg op voorsprong maar vier minuten later brengt Kim van Roosmalen Nijmegen weer op gelijke hoogte. Den Bosch lijkt vervolgens door te drukken, voor de tweede keer vanavond sleept Paumen haar ploeg op voorsprong. Toch weet een stug Nijmegen wederom langszij te komen. Dit keer is het Kirsten Klop die de 2-2 op haar naam mag schrijven. Den Bosch laat zich niet kennen en komt na rust voor een derde keer op voorsprong. Zoals het een echte captain betaamt sleept wie anders dan Paumen in de 41e minuut haar derde doelpunt van de avond binnen. Den Bosch maakt haar reputatie in de tweede helft meer dan waar. Binnen vijf minuten volgen drie goals van Sabine Mol, Marloes Keetels en Vera Vorstenbosch. Met een 2-6 eindstand werd het voor de Brabanders toch nog een gemakkelijk avond. Den Bosch gaat zondag thuis om de punten spelen in de Brabantse derby tegen MOP en Nijmegen gaat op bezoek bij HDM.

MOP –Oranje Zwart 2-1

De tweede wedstrijd tussen twee middenmoters is een Brabants onderonsje waarin MOP sterk begint en via strafcornerspecialist Lieke van Wijk in de 22e minuut een 1-0 voorsprong neemt. Tien minuten later verdubbelt Sophie Bray de score voor de thuisploeg. Na rust is het Oranje Zwart dat op de deur van de Vuchtenaren bonst. De ploeg uit Eindhoven is sterker in de tweede helft en dringt aan. MOP consolideert en probeert via counterspel onder de druk uit te spelen. OZ bijt nog van zich af via een goal van Jill Boon, maar dit mag niet meer baten. De Brabanders spelen zondag de derby tegen de nummer drie Den Bosch. Oranje Zwart krijgt hekkensluiter HIC op bezoek.

 

Comments (3)

  1. Rodierodie

    Waarom werd de strafbal van Kampong afgekeurd?

  2. Strafbal werd afgekeurd omdat deze (volgens de scheidsrechter) werd gestopt door de keeper. Kampong had er echter weinig nadeel van, een te hoog ingeslagen strafcorner werd later wel tot doelpunt gepromoveerd door de scheidsrechter en in het vervolg van de wedstrijd kwamer nog vele goedmakers voor Kampong. Het 2e doelpunt van Kampong werd gemaakt op het moment dat de scheidsrechter niet door had dat de tijdstraf van Van Nes al een minuut overschreden was. In de eerste helft twee gelijkwaardige ploegen, op basis van de 2e helft won Kampong verdiend.

  3. Rodierodie

    Dank je! Heb t filmpje al gezien, duidelijk wie er gelijk heeft, dan. :p Scheidsrechters waren idd warrig… Gebeurden veel rare dingen…

Reageer