Uitslagen hoofdklasse zondag 30 maart (dames)

Vanavond werd bij de dames alweer de laatste speelronde gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

OZ - Hurley dames RU Agliotti
De dames van OZ in deze laatste speelronde van Hurley. Credit: Roel Ubels

HIC – Den Bosch: 0-12

HIC was na vorig weekend al zeker van degradatie en vandaag ging het eerste hoofdklasse seizoen van het Amstelveense team als een nachtkaars uit. Zoals verwacht was Den Bosch veel te sterk. Al voor rust liepen de dames van Raoul Ehren uit naar 4-0 door doelpunten van Vorstenbosch, Van den Assem, Keetels en Boers. Ook in de tweede helft had de thuisploeg niets in te brengen. Den Bosch leek alle speelsters vandaag een doelpunt te gunnen want toen waren het Welten (2x), Goderie, Hulsen, Sabine Mol (2x), wederom Broers en van den Assem die de trekker konden overhalen. Met een 0-12 overwinning sluit de play-off ploeg uit het Zuiden het reguliere seizoen spectaculair af en kan het zich opmaken voor het competitietoetje waarin het aankomend weekend Amsterdam treft.

Hurley – Oranje Zwart: 0-1

Oranje Zwart heeft het seizoen weten af te sluiten met een goede 0-1 overwinning op de nummer vijf, Hurley. Tina Bachmann zette haar ploeg, in misschien wel haar laatste wedstrijd, halverwege de tweede helft op voorsprong die OZ daarna niet meer uit handen gaf. Hoewel Hurley eindigt met een verlies zal de ploeg van Rick Matthijsen toch terug kijken op een mooi seizoen waarin het zich met een vijfde plaats ‘best of the rest’ mag kronen. Ook voor Oranje Zwart zit het seizoen erop. Met vier punten minder dan Hurley eindigt de Eindhovense formatie op de achtste plek.

Amsterdam – SCHC: 0-2

Hoewel Amsterdam en SCHC al enige tijd zeker zijn van play-offs hoopte beide ploegen vandaag een ‘betere’ uitgangspositie te kunnen bewerkstelligen. SCHC, de koploper, trok hierin uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg van Janneke Schopman blijft door een 0-2 overwinning op de Amsterdammers koploper. Roos Drost en Claire Verhage scoorden voor de gasten. Met deze winst is Stichtsche zeker van Europees hockey en speelt het in de halve finale van de play-offs tegen de nummer vier, Laren. Amsterdam treedt zaterdag thuis aan tegen Den Bosch.

Kampong – Laren: 1-2

In de laatste wedstrijd van het seizoen is Laren er op het nippertje in geslaagd te winnen. De voormalig koploper won sinds de winterstop maar één keer en dus zijn deze drie punten met het oog op de play-offs goed voor het zelfvertrouwen. In Utrecht kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong via Kiki van Wijk. Een minuut later wist Laren door een doelpunt van Fabienne Roosen alweer op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft leken de teams af te stevenen op een gelijkspel maar drie minuten voor het fluitsignaal was het uiteindelijk toch Laren dat er met de volle buit vandoor wist te gaan. Lisanne de Lange maakte toen de winnende treffer. Ondanks dat ook MOP niet wist te winnen valt Kampong op aantal gewonnen wedstrijden net buiten het linkerrijtje. Laren krijgt zaterdag in de halve finale van de play-offs koploper SCHC op bezoek.

Nijmegen – Pinoké: 1-1

Nijmegen en Pinoké vochten vandaag in een onderling duel uit wie er op plek 10 en wie er op plek 11 de play-outs in zou gaan. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Steekneuzen een voorsprong van twee punten en die heeft de ploeg uit Nijmegen vanmiddag niet kunnen wegspelen met een overwinning. Via Sara Tillart namen de gasten in de vijftigste minuut een voorsprong, die twee minuten later echter alweer teniet werd gedaan door Janneke Woudenberg. Daarna kwamen beide teams niet meer tot scoren en dus behoudt Pinoké het kleine voordeel van de tiende plek. Omdat de overgangsklasse nog enkele speelrondes te gaan heeft zullen de play-outs pas over enkele weken worden gespeeld.

MOP – HDM: 3-4

Hoewel er voor zowel MOP als Hdm vandaag weinig meer te halen viel leken beide teams vastberaden hun seizoen te eindigen met een overwinning. In een vermakelijke wedstrijd waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Mascha Kimman opende al in de achtste minuut de score voor de thuisploeg, waarna Lieke van Wijk en Colette de Beaumont (2x) MOP vlak voor rust op een 3-1 voorsprong brachten. Hdm kende echter een sterk slotakkoord in deze helft. In de 34e en 35e minuut zorgde Pien van Nes en Katie Froeling ervoor dat de ploegen alsnog met een gelijke 3-3 stand de kleedkamers in gingen. In de tweede helft opende Mascha Kimman wederom de score en dat bleek ook gelijk de winnende treffer. Hdm sluit met deze overwinning een goede tweede seizoenshelft in stijl af. MOP behoudt door het verlies van Kampong de zesde plek.

Comments (2)

  1. Worden spannende playoffs. Vlak Laren nog niet uit, al geef ik hen de minste kans. Hoop op Stichtse. Mooie ploeg en zou leuk zijn voor Schopman. DvdH geweldig vanmiddag. Kan wel eens mooi op zn plek vallen dit seizoen.

  2. Ik vlak Laren zeker af, gaan er kansloos vanaf tegen schc. Geen idee wie van de 3 het wordt, vorm van de dag..

Reageer