Uitslagen play-offs zondag 6 april (dames)

In de tweede halve finale dag van de play-off trokken Den Bosch en SCHC vandaag aan het langste eind. Zij spelen aankomend weekend de finale om het landskampioenschap. Lees hieronder wat er vandaag gebeurde.

Laren-SCHC-RU-Sombroek-Drost
Roos Drost scoorde de 3-1 tegen Laren. Credit: Roel Ubels

Den Bosch – Amsterdam: 3-0

Den Bosch wist wat het vandaag te doen stond. Het team van Raoul Ehren moest met minimaal 2-1 winnen en Amsterdam zo min mogelijk laten scoren om nog zicht te houden op een plek in de finale. De thuisploeg gaat in deze missie voortvarend van start. Al in de tweede minuut speelt Lidewij Welten alles en iedereen voorbij om haar team vervolgens naar 1-0 te schieten. Vijf minuten later is het ook Welten die uit de rebound van een strafcorner de score verdubbelt. Wanneer Amsterdam van de schrik bekomen is gaat het op zoek naar dat belangrijke uitdoelpunt om weer terug in de race te komen. Ze krijgen hiertoe ook enkele kansen maar telkens is het Lizzy Koeton die uitstekend keept en haar doel scho0n houdt. In plaats van de 2-0 voorsprong te verdedigen schiet Den Bosch ook in de tweede helft uit de startblokken om deze te vergroten. Amsterdam lijkt hier niet tegenop gewassen. Dit resulteert onder meer in vele corners voor de thuisploeg. Waar Maartje Paumen bij strafcorner nummer drie nog de score vergroot naar 3-0 worden de vier corners die hierop volgen gemist. Amsterdam profiteert hier echter niet van. De ploeg van Alyson Annan is in deze helft maar weinig gevaarlijk en weet ook de corners die het krijgt niet te maken. Zo wordt deze weinig spannende wedstrijd uitgespeeld en gaat Den Bosch, ondanks de 2-1 nederlaag van gister, door naar de finale tegen SCHC.

SCHC – Laren: 2-0

In Bilthoven gaan beide ploegen direct op zoek naar goals. Zo weet SCHC tot twee maal toe een strafcorner onbenut te laten en missen bij Laren Maxime Kerstholt en Kim Lammers doel. Halverwege de eerste helft weet Carlien Dirkse van den Heuvel het veld over te steken, de bal voor te geven op Maike Stöckel die vervolgens afgeeft aan Claire Verhage die dan de voorsprong voor de thuisploeg binnen tikt. Nadat van Maasakker ook de derde corner van de wedstrijd niet heeft weten te benutten is het in de 33e minuut wel raak. De push van de cornerspecialiste wordt nog gekeerd door Sombroek maar Dirkse van den Heuvel is alert en flatst de rebound hoog het dak in. Door deze 2-0 achterstand bij rust weet Laren dat het drie keer zal moeten scoren om nog kans te maken op een finaleplek. De ploeg van Etienne Spee beginnen deze missie in de tweede helft voortvarend. Waar Willemijn Bos na drie minuten spelen al de paal raakt is het enkele minuten later wel raak. Dan flatst ze, na een strafcornervariant, de aansluitingstreffer binnen en weet Laren dat het nog niet gespeeld is. In de minuten die volgen krijgt de Gooische ploeg genoeg kansen maar het goal weten ze niet te raken. Aan de andere kant valt ‘ie dan wel. Als Roos Drost echter twaalf minuten voor tijd de 3-1 binnen tikt lijkt het wel gedaan voor Laren. Dichtbij een stunt komen ze nog wel. Kim Lammers scoort enkele minuten later de 3-2 maar doordat de 3-3 van Willemijn Bos pas in de slotminuut valt lukt het Laren niet ook nog dat laatste beslissende doelpunt te maken. De achterstand bleek te groot om nog van terug te komen. Voor Laren zit het seizoen erop. SCHC mag zich, door de 0-1 overwinning van gister gaan opmaken voor de finale tegen Den Bosch.

Comments (1)

  1. Leuk voor SCHC om nu na 5(?) halve finales eindelijk in de finale te staan! Ook terecht aangezien ze als eerste zijn geeindigd in de reguliere competitie

Reageer