Uitslagen zondag 1 maart (dames)

Vandaag werd de hoofdklasse weer hervat en speelden de dames hun veertiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Den Bosch MOP dames RU Flanagan Keil

MOP – Den Bosch: 1-2

Den Bosch had het lastig in het Brabants onderonsje met het stugge MOP. De koploper schoot fel uit de startblokken en wist al vrij vroeg in de wedstrijd twee corners te pakken. De eerste poging van Maartje Paumen belandde echter op de lat en bij het tweede schot stond keepster Beatrice Derks goed in de weg.  Halverwege de eerste helft lukte het Maartje Krekelaar om van dichtbij Derks te verschalken en zo de 0-1 op het scorebord te zetten. Met deze minimale achterstand bleef MOP strijden voor aansluiting en die kwam er na acht minuten spelen in de tweede helft via Donja Zwinkels. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de 1-1 want enkele minuten later was het de kersverse wereldkampioene indoor Lieke Hulsen die Den Bosch weer aan de leiding bracht en daarmee, zo bleek later, de drie punten binnen haalde. Komend weekend mogen de Bossche dames hun koppositie verdedigen als zij het opnemen tegen Laren.

Bloemendaal – Hdm: 0-2

De dames van Hdm hebben de goede lijn die in de eerste seizoenshelft werd ingezet door kunnen trekken naar de tweede helft. De ploeg die het zo goed deed in de zaal mocht vandaag op bezoek bij directe concurrent Bloemendaal. Voorafgaand aan het duel was het gat tussen de twee ploegen slechts drie punten maar dat hebben de Haagse dames inmiddels weten te vergroten. Door een rake corner van Pien van Nes en een prachtig doelpunt van Bente Sluyter in de eerste helft werd er met 0-2 gewonnen en daarmee Hdm nu koploper van het rechtterijtje. Bloemendaal staat tiende en ziet het gat met Hurley oplopen naar vijf punten.

Laren – Pinoké: 6-0

Runner-up Laren is de tweede seizoenshelft goed gestart. In eigen huis won het overtuigend van Pinoké en zo houdt de ploeg van Etienne Spee zicht op de koppositie. Vicky van den Broek en Fieke Holman zette Laren,  beide via een rake corner, nog voor rust op 2-0 maar pas het lukte de thuisploeg pas in de laatste tien minuten de wedstrijd in het slot te gooien. In een tijdsbestek van vier minuten wisten wederom Holman en van den Broek maar ook Juliette Hentenaar en Chiara Spee de score naar 6-0 uit te breiden en zo het doelsaldo van de Gooise dames flink op te krikken. Een mooie generale voor de topper van aanstaande zondag tegen Den Bosch.

Wageningen – Kampong: 1-2

Wageningen had  in de eerste wedstrijd van 2015 bijna het puntenaantal verdubbelt. Lang leek de promovendus op weg naar een gelijkspel tegen Kampog maar een laat doelpunt van Kiki van Wijk stak daar een stokje voor . Kampong nam door een strafcornervariant via Xan de Waard op Gitte Michels na 20 minuten de leiding in dit duel maar zag de thuisploeg via Imme van der Hoek weer op gelijke hoogte komen. Lang leken de teams de punten te gaan verdelen maar vier minuten voor tijd kroonde Kiki van Wijk zichzelf tot woman of the match want door haar doelpunt ging de volle buit mee naar Utrecht en houdt haar ploeg door het gelijkspel van Amsterdam zicht op play-offs.

Hurley – Amsterdam: 2-2

De dames uit het Amsterdamse Bos maakten er een spannend duel van in het zonnige Amstelveen. De thuisploeg nam halverwege de eerste helft de leiding via Margot Zuidhof waarna Charlotte Vega met twee doelpunten het tij voor Amsterdam leek te keren. Hurley was echter niet van plan de zege zo makkelijk uit handen te geven en liet zien over heel wat veerkracht te beschikken. Renske Siersema bracht de ploeg van coach Rick Matthijsen weer op gelijke hoogte en redden daarmee een punt voor de blauw-witten. Door dit gelijke spel ziet Amsterdam Kampong weer tot op twee punten naderen en blijft de strijd om die vierde play-off plek spannend.

Oranje Zwart – SCHC: 0-4

SCHC had vandaag weinig moeite met Oranje Zwart maar het lukte de gasten lange tijd niet het overwicht in doelpunten om te zetten. Pas enkele minuten voor rust opende Maike Stöckel de score waarna Caia van Maasakker in de 53e minuut via een rake strafcorner  de voorsprong verdubbelde en daarmee was de ban gebroken. Sarah Jaspers en wederom Stöckel zetten de eindstand op 0-4. Door deze overwinning verstevigt SCHC de derde plek. Het heeft nu vijf punten meer dan de nummer vier. Amsterdam.

Reageer