Uitslagen zondag 12 oktober (dames)

Vandaag werd bij de dames de zevende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

 Laren-Amsterdam-RU-Holman
Holman scoorde een hattrick tegen haar oude ploeg, Amsterdam. (c) Roel Ubels

Amsterdam – Laren: 1-4

Na overwinningen op Den Bosch en SCHC heeft koploper Laren in het Wagener Stadion vandaag in één helft ook Amsterdam op een nederlaag weten te trakteren. De Gooise formatie nam via Macey de Ruiter een vroege voorsprong waarna Charlotte Vega middels een mooi backhandschot de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht. Fieke Holman zorgde er, in dit duel tegen haar oude ploeg, middels een zuivere hattrick voor dat de gasten uiteindelijk nog voor rust uitliepen naar een comfortabele 1-4 waardoor de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld was. Met deze nederlaag zijn de rapen gaar voor Amsterdam dat Kampong en OZ langszij ziet komen. Aankomende weken zullen er punten gepakt moeten worden om de top vier niet te ver uit het zicht te laten raken, beginnende met de derby van zondag tegen Pinoké. Laren treft dan de nieuwe nummer vier, Kampong.

Hdm – Den Bosch: 1-5

Hoewel het bij Hdm na een valse start langzamerhand beter ging lopen, met overwinningen op MOP en Pinoké als gevolg, bleek Den Bosch vandaag nog een maatje te groot. De Brabantse formatie stond in Den Haag via Lieke Hulsen en Maartje Paumen al binnen tien minuten met 2-0 voor. Rocia Ybarra zorgde voor rust nog voor de aansluitingstreffer maar dit kon het tij niet keren want in de tweede helft viel er voor de thuisploeg niets meer te halen. De gasten zetten via Sian Keil, Paumen en Lidewij Welten de eindstand op 1-5. Komend weekend kan Hdm weer voor de punten spelen als het op bezoek gaat bij Wageningen. Den Bosch gaan dan de strijd aan met de huidige nummer drie, SCHC.

SCHC – Pinoké: 7-0

SCHC heeft vandaag wederom een monsterzege weten te boeken, al lag het lange tijd niet in de lijn der verwachtingen. Pinoké, dat wederom aantrad zonder Casey Eastham, wist de brilstand tot in de 27e minuut namelijk op het scorebord te houden. Roos Drost scoorde enkele minuten voor rust nog wel de 1-0 maar pas na de 2-0 van Maike Stöckel in de tweede helft was het hek echt van de dam. De ploeg van Giles Bonnet walste vanaf dat moment over de Steekneuzen heen. Carlien Dirkse van den Heuvel, oud-Pinoke’er Ginella Zerbo, Drost, Michelle van der Pols en Valerie van Odijk brachten de eindstand naar 7-0. Een goeie generale voor de formatie uit Bilthoven die komend weekend de topper tegen Den Bosch speelt. Pinoké krijgt dan thuis de buurvrouwen van Amsterdam op bezoek.

Kampong – MOP: 3-2

Waar de dames van MOP de mooie overwinning op Amsterdam vandaag geen vervolg wisten te geven heeft Kampong zich juist gerevancheerd van het verlies van vorige week tegen Bloemendaal. Waar het in de eerste helft nog gelijk op ging en het door doelpunten van Julia Müller en Donja Zwinkels met rust nog 1-1 stond pakte Kampong in de tweede helft snel een voorsprong. Marijn Veen scoorde maakte haar derde treffer van het seizoen waarna wederom Müller met haar 3-1 de overwinning veilig speelde. Het doelpunt dat Rosalia de Beer in de slotminuten nog maakte kwam te laat om deze nog in gevaar te brengen. Kampong wint en staat door de nederlaag van Amsterdam nu op de vierde plek. Volgende week gaat het op bezoek bij koploper Laren en speelt MOP thuis tegen Hurley.

Hurley – Bloemendaal: 4-1

De dames van Hurley hebben de teleurstelling van het verlies tegen Oranje Zwart vandaag knap van zich af weten te spelen. In het Amsterdamse Bos kwam de ploeg van Rick Matthijsen tegen Bloemendaal, dat vorige week won van Kampong, door een rake corner van Melle Spruijt nog wel op achterstand. Renske Siersema maakt deze echter binnen de kortste keren ongedaan door de thuisploeg, eveneens uit een korte hoekslag, weer op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft lukte het Hurley via Kimberly Thompson voor het eerst de leiding te nemen en deze gaf de Amsterdamse formatie vervolgens niet meer uit handen. Tess van Ramshorst en wederom een rake corner van Thompson zetten de eindstand op 4-1. Een goed resultaat voor Hurley dat nu de zevende plek bezet en volgende week MOP treft. Bloemendaal krijgt dan OZ op bezoek.

Oranje Zwart – Wageningen: 8-1

De overwinning van vorige week op directe concurrent Hurley heeft de dames van Oranje Zwart vleugels gegeven. De ploeg uit Eindhoven was thuis tot nu toe ongeslagen en daar kwam ook vandaag geen verandering in. Promovendus Wageningen werd met maar liefst 8-1 aan de kant gezet. Valerie Magis zette al in de eerste minuut de toon door al na enkele seconde de 1-0 binnen te schieten waarna de ploeg van Kai de Jager via Pia Oldhafer, (2x), Stephanie de Groof en Laura Nunnink deze nog voor rust uitbreidden naar een riante 5-0 voorsprong. Thisja van der Kruijs wist de eer te redden door de 5-1 binnen te schieten maar dit kon het tij voor Wageningen in de tweede helft niet keren. Door nog een treffer van Nunnink en twee doelpunten van Jill Boon won OZ de wedstrijd met 8-1 en daarmee staat het nu vijfde. Komend weekend gaat de Eindhovense formatie op bezoek bij Bloemendaal. Wageningen blijft laatste en krijgt volgend weekend Hdm op bezoek.

Comments (9)

 1. En weer wint het afgeschreven Laren een topper.

 2. Klopt, winst op Den Bosch, SCHC en nu A’dam; complimenten waard. Gisteren was A’dam geen moment echte bedreiging, maar ronduit matig. Dat met al die internationals op het veld.

 3. Heel knap van Laren. Wedstrijd gezien, ze zijn bizar effectief, want hebben eigenlijk alles wat ze gecreëerd hebben, ook gescoord.
  Amsterdam viel vies tegen, wat is daar aan de hand?

 4. @Bert: dat vraag ik me ook onderhand af. Misschien toch niet de juiste coach voor de groep? Niet de juiste mindset bij speelsters? Te veel klasse individuën en geen echt team? Niet de juiste balans binnen het team?

  @3punten: Hartstikke goed van Laren, maar goed ze hebben wel Sombroek, Bos, Van As en Lammers dus daar mag je toch best iets van verwachten. Maar om het nu bij elke topper erbij te halen dat ze afgeschreven waren door een aantal mensen.. Tegen DB had het kwartje ook de andere kant op kunnen vallen, zeker in de slotfase. Laren is inderdaad bijzonder effectief, dat waar Amsterdam juist tegen aanloopt en het knullig tegendoelpunten krijgen.

 5. @Lynn, Ja Laren heeft gewoon een goede ploeg en dat laten ze tegen de verwachting van velen weer zien dit seizoen.

  We hoeven niet bij iedere topper dat te zeggen dat Laren gewonnen heeft maar voor velen is het blijkbaar toch ieder jaar weer een verrassing.

 6. De enige die Laren afschrijven zijn wat journalisten die zelf nooit gehockeyd hebben en afgaan op wat scorebord journalistiek. Überhaupt bijzonder dat de speelsters dat serieus nemen. het is niet meer dan normaal dat laren met dit team gewoon de playoffs haalt, niemand buiten de traditionele top 4 kan zeggen dat ze zoveel topspeelsters hebben. Daarnaast een fantastische keeper en corner. Laat ze het nu maar is een x in de playoffs laten zien, dat lukt namelijk nooit, misschien omdat het doel al bereikt is? Playoffs halen..

 7. Laren zekerniet afschrijven.
  Hebben met Sombroek beste keeper. Bos en Holman Beste centrum. Van As, Hentenaar en de Lange sterk middenveld. Lammers en Kerstholt echte spitsen.

  Laren heeft op dit moment meer kwaliteit dan Amsterdam.
  Die selectie is veel te smal. Speelsters op de bank zijn niet goed genoeg voor basis bij Pinoke of bloemendaal.
  Voorin zijn ze sterk, maar op hoog en polkamp na verder middelmaat. Stam, Visch, brigitha, Verschoor,ontstijgen de middelmaat niet.

  Met De goede en Schoenaker terug zal A’dam na de winterstop genoeg punten pakken voor Play Offs, en dan voor komend seizoen de selectie reviseren.

 8. Opvallend dat je dat zegt: “Laren heeft meer kwaliteit”. Want die Amsterdamse “middelmaat” was en is hofleverancier voor oranje. Laren toen (Dijkstra, Welten, Van Geenhuizen) en nu (Holman, Hentenaar) niet. De geschiedenis herhaalt zich?

 9. @jvvb: Holman is best goed maar geen topper. Ze hebben de beste as op het veld: Sombroek-Bos-Van As-Lammers en daar omheen veel goede speelster. Kwalitatief heeft Amsterdam zeker voorin veel meer kwaliteit.
  Polkamp zag er niet goed uit bij de goals. Stam zeker wel potentie. Verschoor zeker geen middenmaat (goed valt nu tegen, maar is niet de enige), Brigitta al jaren vaste basis voor Jong Oranje.
  Heb je eigenlijk wel wedstrijden live bekeken?

  Eva de Goede is al terug hoor. Schoenaker wordt gemist. Die ruimt de rotzooi op die de creatievelingen maken en kunnen hierdoor hun acties maken.

Reageer