Uitslagen zondag 14 september (dames)

Vandaag werd bij de dames de tweede speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

MOP Pinoke RU
MOP en Pinoké maakten er in Vught een ware thriller van. Credit: Roel Ubels

MOP – Pinoké: 3-2

In Vught trad Pinoké voor het eerst aan met Australische aanwinst Casey Sablowski, voorheen Eastham, die het gelijk mocht opnemen tegen landgenoot en mede-Hockeyroo Anna Flanagan. In een spannende eerste helft is het vooral MOP dat enkele keren dichtbij de openingstreffer komt. Zo mist Rosalie de Beer oog in oog met keepster Rachelle Groot en wordt eerder in het duel een beslissing om de thuisploeg een strafbal toe te kennen toch weer terug gedraaid. Aan de andere kant is het vervolgens wel raak. Net als in de vorige speelronde ging de Amsterdamse formatie vandaag zeer effectief met de behaalde strafcorners om want vlak voor het rustsignaal schiet Sierou Frankema de gasten op voorsprong waarna Frankema vroeg in de tweede helft wederom uit een korte hoekslag ook de 0-2 scoort. De ploeg van Toon Siepman moet dan alles op alles zetten om het tij te keren en komt gelijk met een antwoord want na een knappe solo van de Poolse Natalia Wisniewska zet Jolijn Donkers MOP een minuut later op 1-2. Hierna gaan alle remmen los bij de formatie uit Vught en waardoor de Steekneuzen steeds verder naar achter worden gedwongen. Vijf minuten voor tijd resulteert dit in de verdiende gelijkmaker die op naam komt van Mathilde Hotting waarna de sterk-spelende Wisniewska de club in extase brengt door in de slotminuut de 3-2 binnen te knallen. Een knappe comeback van MOP en een zure nederlaag voor Pinoké dat na de 0-2 voorsprong waarschijnlijk toch op meer had gehoopt.

Oranje Zwart – Hdm: 4-1

In Eindhoven waren de dames van OZ erop gebrand de goede lijn van vorige week door te zetten en er dit keer wel met de punten vandoor te gaan. Het is echter Hdm dat vooruitstrevend van start gaat en de leiding neemt. Met haar backhand zet Maxime Slieker zet de gasten halverwege de eerste helft op 0-1. De ploeg van Erik van Driel kan echter niet erg lang genieten van deze voorsprong wan tien minuten na de openingstreffer laat de Haagse verdediging een steekje vallen en weet Jill Boon te profiteren. De Belgische international schiet raak en brengt de ruststand op 1-1. In de tweede helft neemt de ploeg van Kai de Jager het heft in eigen hand en loopt via goals van Valerie Magis en Fiona Morgenstern (2x) gestaag uit naar een uiteindelijke 4-1 overwinning.

Wageningen – Laren: 1-3

Laren speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen MOP maar zou vandaag, naar verwachting, een stuk minder moeite moeten hebben met promovendus Wageningen. Er werd uiteindelijk ook gewonnen maar gemakkelijk bleek het allerminst. De thuisploeg startte namelijk voortreffelijk en wist al na zes minuten spelen een kleine voorsprong te pakken. De pas 15-jarige Mabel Brands tekende op voorzet van Evy Broeder voor de treffer en tegelijkertijd ook voor het eerste hoofdklassedoelpunt van haar team. Pas na rust wisten de dames van Laren iets terug te doen. Via Kim Lammers werd de aansluiting gevonden waarna de spits in de 54e minuut ook de bevrijdende 1-2 binnen schoot. Tien minuten voor tijd gooide Lisanne de Lange de wedstrijd vervolgens in het slot waardoor Laren toch de eerste overwinning van het seizoen kan vieren.

Bloemendaal – Den Bosch: 0-6

In hun eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse zijn de dames van Bloemendaal er niet in geslaagd te stunten. De promovendus speelde dan ook tegen landskampioen Den Bosch dat al na vier minuten spelen de leiding nam via een rake strafbal van, wie anders dan, captain Maartje Paumen. De gasten liepen vervolgens via Lidewij Welten en wederom Paumen al voor rust uit naar 0-3 waardoor de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld was. In tweede helft maakte de aanvoerster haar hattrick compleet door nog een corner binnen te pushen en deden ook Vera Vorstenbosch en Lieke Hulsen een duit in het zakje. Den Bosch wint met 0-6, is daarmee de enige ploeg met zes punten uit twee wedstrijden en dus de nieuwe koploper.

Hurley – SCHC: 1-2

In Amsterdam trad SCHC aan tegen Hurley. De ploeg van Giles Bonnet speelde vorige week op het nippertje gelijk tegen Kampong en was gebrand op een overwinning om aansluiting te vinden met de kopgroep. De gasten gaan in dit streven goed van start en zien Roos Drost na tien minuten de eerste echte kans van de wedstrijd gelijk benutten. Slechts enkele minuten later lijkt de thuisploeg alweer op gelijke hoogte te komen maar doordat het fluitsignaal voor een strafbal al klonk voordat de bal de doellijn passeerde laat de 1-1 nog even op zich wachten. Aan Pamela Raaff de taak deze te verzilveren en dat doet de spits met verve. Hurley heeft de rest van deze helft het betere van het spel maar gaat toch met een achterstand de rust in doordat Ginella Zerbo de gasten vlak voor rust naar 1-2 schiet. Wederom blijkt Zerbo hiermee de gouden treffer te hebben gemaakt. Vorige week bezorgde zij SCHC met haar goal een punt en dit keer is het doelpunt goed voor de volle buit. In de spannende tweede helft wordt er namelijk niet meer gescoord waardoor Stichtsche met 1-2 wint.

Kampong – Amsterdam: 1-1

In de eerste speelronde maakte Kampong het SCHC al flink lastig en nam de ploeg van Stijn van Roosendaal knap een punt mee uit Bilthoven. Vandaag mocht de Utrechtse formatie wederom aantreden tegen een topploeg. Deze wedstrijd tegen Amsterdam werd wat betreft scoreverloop uiteindelijk een herhaling van de afgelopen speelronde. In de slotminuten van de eerste helft nam de thuisploeg via een rake corner van Kiki van Wijk de leiding. Deze 1-0 bleef lang op het scorebord staan maar door een treffer van Lauren Stam, dertien minuten voor tijd, moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Volgende week krijgt Kampong Wageningen op bezoek en speelt Amsterdam de derby tegen Hurley.

Comments (2)

  1. G. van Roosmalen

    Den Bosch was echt veel sterker dan Bloemendaal. Daar zie je dat Bloemendaal nog hoofdklasse ervaring op moet doen. De keepster van Bloemendaal was wel erg goed en hield haar ploeg op de been.

  2. Het fluiten bij Hurley-SCHC was ook matig hoor. Hurley maakt een goal, tenminste de bal was al over de lijn en de scheids geeft een strafbal. Gelukkig voor Hurley gaat die er dan in. Zelfde scheids fluit (weer) te snel voor een strafcorner terwijl Zerbo op dat moment de bal van boven haar schouder in slaat. Wacht nou voortaan even 2 seconde en volg het spel ipv de regeltjes. Nu maken deze fouten niet uit voor de uitslag maar het zal maar 1-1 staan en dat dan de goal wordt afgekeurd. Fouten maken is ok natuurlijk maar het voordeel niet eens zien laat staan snappen is gewoon niet goed.

Reageer