Uitslagen zondag 15 maart (dames)

Vandaag speelden de dames hun zestiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

MOP SCHC dames RU Flanagan Drost
De dames van SCHC pakten wederom de volle buit. Dit keer won de Bilthovense ploeg met 1-3 van MOP. (c) Roel Ubels

Oranje Zwart – Kampong: 1-0

De dames van OZ kenden geen goede start van de tweede seizoenshelft. Waar ze eerst nog vol in de race waren voor plek vier werden de eerste twee duels van 2015 met grote cijfers verloren. Kampong schudde juist alle direct concurrenten van zich af en hield wel zich op een play-off plek maar vandaag zag de ploeg van Stijn van Roosendaal deze weer verder weg verdwijnen. Eén doelpunt van Valerie Magis in de 25e minuut bleek genoeg voor de Eindhovense formatie om eindelijk weer eens de volle buit te pakken. Het gat met Kampong is hierdoor verkleind naar vier punten en de dames uit Utrecht zien het gat met de nummer vier, Amsterdam, oplopen naar vijf.

Pinoké – Den Bosch: 0-5

Op de dag dat bekend werd dat coach Maarten Stenvers de dames van Pinoké na dit seizoen zal verlaten verloor de ploeg in eigen huis met 0-5 van koploper Den Bosch. Doelpunten van Maartje Paumen, Pien Sanders en Lieke Hulsen zorgden ervoor dat het duel al voor rust gespeeld was. In de tweede helft werkte de ploeg van Raoul Ehren door via Marloes Keetels en een tweede treffer van Hulsen de eindstand naar 0-5 te trekken. Pinoké kan volgende week proberen het gat met de nummer negen van de ranglijst iets te dichten want dan gaat het op bezoek bij Hdm. Koploper Den Bosch speelt die dag tegen hekkensluiter Wageningen.

Wageningen – Hurley: 0-4

De teller van hekkensluiter Wageningen blijft na de zestiende speelronde op twee staan. De ploeg van Arnoud Boersma verloor in eigen huis met 0-4 van Hurley en ziet de kansen op lijfsbehoud met de week verkleinen. Hurley nam een vroege voorsprong via Pamela Raaff waarna Stephanie van der Raad en Tess van Ramshorst met hun doelpunten nog voor rust de wedstrijd in het slot gooiden. Via een laat goal van Dorith Claushuis werd het uiteindelijk 0-4. Doordat MOP en Hdm verliezen stijgt Hurley nu naar de zevende plek. Komende week kan het wat aansluiting proberen te vinden met de nummer zes van de ranglijst, Oranje Zwart, dat op bezoek komt in het Amsterdamse Bos. Wageningen wacht dan de zware wedstrijd tegen koploper Den Bosch.

Bloemendaal – Amsterdam: 1-3

Promovendus Bloemendaal kende een sterke eerste seizoenshelft maar wist in 2015 nog geen punten te pakken. De ploeg van Jorge Nolte, die deze week tekende voor een nieuw seizoen, is inmiddels afgezakt naar plek 11 en wist daar vandaag tegen Amsterdam geen verandering in te brengen. De score op ’t Kopje werd geopend door Ellen Hoog die de nummer vier van de ranglijst middels een strafbal al na acht minuten spelen aan de leiding bracht waarna Kelly Jonker de ruststand op 0-2 zette. In de slotfase van de wedstrijd leek Joelle Ketting de spanning weer even terug te brengen door acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken maar met haar tweede van de dag bracht Jonker de marge weer naar twee en was de wedstrijd gespeeld. Komend weekend krijgt Amsterdam MOP op bezoek en reist Bloemendaal af naar Utrecht voor het duel tegen Kampong.

MOP – SCHC: 1-3

Het is MOP nog steeds niet gelukt aansluiting de weg naar boven in te slaan. In Vught werd er vandaag met 1-3 verloren van SCHC, de nummer drie van de ranglijst. Michelle van der Pols opende de score na tien minuten waarna Colette de Beaumont vlak na rust op mooi aangeven van Sabine van den Assem de stand weer gelijk wist te trekken. Even leek MOP door te pakken want enkele minuten later kwam de thuisploeg met een man meer te staan nadat Caia van Maasakker geel had gekregen. Het was echter niet de ploeg van Toon Siepman die hiervan wist te profiteren maar Stichtsche dat in deze periode via Claire Verhage weer op voorsprong kwam. Van Maasakker gooide bij terugkomst in het veld het duel vervolgens op slot want van haar 1-3 wist MOP niet meer terug te komen. SCHC houdt het gat met Laren hierdoor op drie punten en krijgt de nummer twee volgende week op bezoek om deze te dichten. MOP mag dan op bezoek bij Amsterdam.

Laren – Hdm: 2-0

Twee doelpunten van Vicky van den Broek halverwege de eerste helft bezorgden Laren vandaag de zakelijke overwinning op Hdm. De nummer twee van de ranglijst wist in dit duel niet geheel te overtuigen maar pakt wel de punten en houdt het gat met koploper Den Bosch hierdoor op drie. Hdm  daalt een plekje en ziet Hurley langszij komen. Aanstaand weekend krijgt de Haagse formatie thuis Pinoké op bezoek. Laren reist dan af naar Bilthoven voor de spannende topper tegen SCHC.

Reageer