Uitslagen zondag 16 november (dames)

Vandaag werd bij de dames de dertiende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de laatste wedstrijden van 2014.

SCHC HUrley RB dames Verhage

SCHC – Hurley: 1-1

Hurley heeft vandaag in Bilthoven knap een punt gepakt tegen de nummer drie van de ranglijst, SCHC. De ploeg van Rick Mathijssen doet het de afgelopen maanden goed tegen de topploegen maar verloor deze duels elke keer nipt. Vandaag hoefde de Amsterdamse formatie in ieder geval niet met lege handen naar huis. De score werd nog wel geopend door Maike Stöckel die Stichtsche op 1-0 zette maar twee minuten later stelde Tess van Ramshorst met haar gelijkmaker in de dertiende minuut weer orde op zaken. Aangezien beide ploegen daarna het doel niet meer wisten te raken werden de punten gedeeld. SCHC behoudt de derde plek maar ziet hierdoor Laren en Den Bosch verder weg lopen.  Hurley gaat op plek acht de winterstop in.

Hdm – Oranje Zwart: 2-2

Net als in eerdere wedstrijden dit seizoen leek een rake corner van Valerie Magis de zege voor Oranje Zwart te gaan bepalen. De 0-1 van de international bleef namelijk tot halverwege de tweede helft op het scorebord staan. In de 53e was het echter Rocio Ybarra die de wedstrijd met haar gelijkmaker weer helemaal open gooide waarna Jill Boon negen minuten voor tijd de gasten weer op voorsprong bracht. Met nog vier minuten te spelen kroonde Ybarra zich vandaag tot de gevierde vrouw bij de Haagse formatie. Uit een corner zette zij de eindstand op 2-2 en daarmee beperkte zij de schade voor de thuisploeg. Hdm zakt hierdoor wel weer naar de negende plek maar is slechts twee punten verwijderd van de nummer zeven. Oranje Zwart verliest door dit gelijke spel de aansluiting met de top maar behoudt de zesde plek.

Den Bosch – Bloemendaal: 8-3

Ondanks een wat stroeve start in het druilerige Den Bosch heeft de koploper de nummer tien van de ranglijst, Bloemendaal, alsnog met overtuigende cijfers aan de kant gezet. In de vierde Bossche poging vanaf kopcirkel lukte het Maartje Paumen om, dit maal via een tip-inn, in de 22e minuut de score voor de thuisploeg te openen en daarmee bleek de ban gebroken. Vera Vorstenbosch en Marlies Verbruggen breidden de voorsprong vervolgens gestaag uit naar 3-0 waarna de gasten via Barbara Goeman Borgesius nog even aansluiting leken te vinden. Helaas voor de Mussen maakte Vorstenbosch vervolgens haar tweede van de dag en gingen de Bossche dames met een comfortabele 4-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam Bloemendaal er echt niet meer aan te pas. Marloes Keetels, Verbruggen en Paumen breidden de score uit naar 7-1 en daarna leken de dames van Raoul Ehren het wel mooi te vinden. Eline Florie redde de eer van de gasten nog door tweemaal te scoren maar het slotakkoord was voor de jonge Joosje Burg die met haar eerste hoofdklasse treffer de eindstand op 8-3 zette. Den Bosch gaat als koploper de winterstop in, Bloemendaal blijft tiende.

Pinoké – MOP: 0-3

MOP heeft na vier weken eindelijk weer een zege te pakken. In Amsterdam won de ploeg van Toon Siepman met 0-3 van de nummer elf, Pinoké. Lieke van Wijk opende via haar specialiteit, de strafcorner, halverwege de eerste helft de score. Lang bleef het vervolgens spannend in het Amsterdamse Bos maar nadat Rosalie de Beer twaalf minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde leek de buit binnen. Pas in de slotminuut maakte Colette de Beaumont aan alle onzekerheid een einde door met haar 0-3 de drie punten veilig te spelen. Met deze overwinning op zak stijgt de formatie uit Vught twee plekken en gaat het als aanvoerder van het rechter-rijtje de winterstop in. Pinoké blijft elfde en moet na de rustmaanden aan de bak om zich uit de degradatiezone te vechten.

Laren – Wageningen: 4-1

De nummer twee van de ranglijst had vanmiddag, zoals verwacht, weinig moeite met de nummer laatst, Wageningen. Aan de Eemnesserweg zette Juliëtte Hentenaar de thuisploeg nog voor er tien minuten gespeeld waren op voorsprong waarna Naomi van As er in de 34e minuut voor zorgde dat de Laren met een 2-0 voorsprong ging rusten. Alsnog duurde het even voordat de ploeg van Etienne Spee echt de trekker overhaalde. Pas tien minuten voor tijd gooide Fieke Holman de wedstrijd in het slot waarna Hentenaar met haar tweede van de dag de voorsprong uitbreidde naar 4-0. Ellis van Brakel gaf namens Wageningen nog een klein tikje terug maar haar aansluitingstreffer kwam veel te laat om nog echt gevaarlijk te worden. Laren gaat, met één punt minder dan Den Bosch, als runner-up de winterstop in. Wageningen hoopt in de tweede seizoenshelft eindelijk de eerste overwinning te zullen pakken.

Amsterdam – Kampong: 6-1

In het Wagener Stadion heeft Amsterdam vandaag in de strijd om de vierde plek aan het langste eind getrokken. Na een valse competitiestart lijkt de ploeg van Jisse Waasdorp het weer op de rit te hebben want directe concurrent Kampong werd thuis met een overtuigende 6-1 overwinning van de mat gespeeld. De score werd al vroeg geopend door Kelly Jonker die na mooi voorwerk van Charlotte Vega de 1-0 binnen tikte waarna zij met nog twee rake intikkers, en dus een hattrick,  ervoor zorgde dat de thuisploeg met een zakelijke 3-0 voorsprong gingen rusten. Vroeg in de tweede helft maakte de uitblinkende Ellen Hoog de prachtige 4-0 en daarmee leek de wedstrijd toen wel gespeeld. Kiki van Wijk bracht de gasten nog terug naar 4-1 maar uiteindelijk gingen de Amsterdammers, met Sophie Polkamp weer terug in de gelederen, erop en erover. Eva de Goede en Hoog met haar tweede van de dag zette de eindstand op 6-1, daarmee wordt de vierde plek verstevigd en dat moet de ploeg vertrouwen geven voor de tweede seizoenshelft. Kampong behoudt de vijfde plek.

De eerstvolgende wedstrijd van de hoofdklasse dames is op 1 maart wanneer de competitie weer wordt hervat.

Comments (9)

 1. Sinterklaas

  OZ krijgt onterecht punt cadeau van arbitrale sinterklazen.

 2. zwarte piet

  Weet niet naar welke wedstrijd jij hebt zitten kijken maar je gaat me niet vertellen dat HDM het verdiende om te winnen. OZ meer kansen, HDM 3 kansen 2 goals wat ze overigens knap doen. Vond de scheidsrechters vandaag goed, mag ook wel eens gezegd worden!

 3. SCHC was veel beter dan Hurley maar de keepster was erg sterk en heeft Hurley een punt gekost. Wederom weer veel ruis bij de scheidsrechters al was dit zeker niet de reden dat SCHC punten heeft laten liggen. Uit de corner werd niet gescoord ondanks een corner of 7,8 en de diverse kansen net niet afgemaakt. Vrouw van de wedstrijd was de keepster van Hurley. Aandachtspunt voor Hurley en zeker voor de arbitrage, wat een irritant tijd rekken door Hurley bij de verdedigende corners. De scheids zette de tijd niet stil en waarschuwde Hurley al helemaal niet.

 4. Gekost moet zijn bezorgd.

 5. Sep, volgens mij moet de strafcorner binnen 40 seconden genomen zijn en die tijd werd niet één keer overschreden.
  Dus waar heb je het over!
  40 sec. duren best lang als je moet wachten. Houd je adem maar eens in

 6. Slem, dat is een regel die alleen bij internationale toernooien (OS, WK) wordt toegepast. Voor de Nederlandse competitie geldt dit niet. Nergens staat deze tijdslimiet vermeld en het is aan de scheidsrechter om te bepalen of er van (opzettelijk) tijdrekken sprake is. In dat geval kan en mag hij de tijd stilzetten.

 7. schc was beter, maar had in de laatste minuut ook gewoon kunnen verliezen. Scheidsen waren prima, geen enkele corner of goal waren discutabel, dus wat zeur je? Sinds je kniebeschermers om mag hebben duurt het nou eenmaal wat langer voor je klaar bent, er was geen sprake van tijdrekken, aangezien Hurley vanaf de eerste corner er net zo lang over deed als de laatste corner. Vooral het zeer negatieve publiek vond dit irritant. Goed dat scheidsen rustig bleven en gewoon hun wedstrijd floten.

 8. Goede scheidsen !

  Eindelijk eens goede scheidsen die niet alleen voor de ”toppers” fluiten.En inderdaad het meest onsportieve publiek ooit gehoord.leek wel een stelletje onvolwassen pubers

 9. Voor de helderheid, ik ben neutraal dus geen SCHC fan. En natuurlijk begint het thuispubliek wat te joelen als SCHC er niet in slaagt de 2e goal te maken terwijl ze veel beter zijn. En bij de corners is volgens mij inderdaad nog geen tijdslimiet en kniebeschermers zijn zelfzaam. Scheidsrechters hebben niet heel slecht gefloten maar hadden naar mijn idee in moeten grijpen bij het trage opstellen door Hurley bij de corners. Is ook gewoon spelbederf. Maar los hiervan, hulde aan de keepster van Hurley.

Reageer