Uitslagen zondag 19 oktober (dames)

Vandaag werd bij de dames de achtste speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren Kampong dames credit- Stefan Deems
Julia Müller scoort de 1-2 tegen Laren. (c) Stefan Deems

Den Bosch – SCHC: 3-2

In de topper tussen Den Bosch en SCHC heeft de thuisploeg na een vermakelijke wedstrijd aan het langste eind getrokken. De ploeg van Raoul Ehren schoot sterk uit de startblokken en wist via Lidewij Welten, die na een knappe solo met haar forehand afrondde, al binnen tien minuten de leiding te nemen. De voorsprong werd echter halverwege de eerste helft uit handen gegeven doordat Claire Verhage na slordig uitverdigend werk van dichtbij kon profiteren en zo SCHC terug in de wedstrijd bracht. In de periode die volgde kwamen de gasten ook iets terug in de wedstrijd maar was het alsnog Den Bosch dat scoorde. Een speciaal moment voor de na een blessure teruggekeerde Marlies Verbruggen die uit de rebound van een corner vlak voor rust de 2-1 binnen tikte. In de tweede helft werd de voorsprong door Vera Vorstenbosch naar 3-1 uitgebreid en ondanks een rake klap van Maike Stöckel kon Stichtsche hier niet meer van terug komen. Den Bosch wint de topper en neemt hiermee de koppositie over van Laren. Komend weekend reizen de Bossche dames af naar het Wagener Stadion voor de topper tegen Amsterdam. SCHC treft dan Hdm.

Wageningen – Hdm: 1-2

Wederom geen punten voor promovendus Wageningen dat vandaag Hdm op bezoek kreeg. De Haagse formatie had de punten hard nodig om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Matchwinner aan de kant van de gasten was Claire Boots die met haar twee treffers een 0-2 voorsprong op het bord wist te zetten. Imme van der Hoek deed vijf minuten voor tijd nog iets terug namens de thuisploeg maar haar treffer kwam te laat om de overwinning voor Hdm in gevaar te brengen. Een nipte nederlaag dus voor Wageningen dat komend weekend mede-promovendus Bloemendaal treft.

Bloemendaal – Oranje Zwart: 0-1

Een vroege treffer van Valerie Magis bleek vandaag genoeg voor OZ om de volle buit vanuit Bloemendaal mee naar Eindhoven te nemen. Een belangrijke overwinning voor de ploeg van Kai de Jager die met deze drie punten de top vier is binnen gedrongen. Komende week treft het MOP. Bloemendaal staat inmiddels op de tiende plek en speelt zondag tegen Wageningen. De laatste keer dat deze ploegen elkaar troffen won Wageningen de best-of-three strijd om een plek in de hoofdklasse.

MOP – Hurley: 2-1

Middenmotors MOP en Hurley waren zoals verwacht zeer aan elkaar gewaagd in het onderlinge duel in Vught. Beide gaven elkaar weinig ruimte tot aanvallen waardoor de wedstrijd zich in de eerste helft vooral afspeelde tussen de twee 23-meter lijnen.Pas een kwartier voor tijd wist Natalia Wisniewska de score te openen en dit doelpunt van de Poolse leek lange tijd genoeg voor MOP om als winnaar uit de strijd te komen. Hurley kwam via Renske Siersema echter vijf minuten voor tijd nog terug naar 1-1 waarna Donja Zwinkels in een spectaculaire slotfase de eindstand op 2-1 bepaalde. Met deze overwinning op zak stijgt MOP langs Hurley naar de zevende plek en mag het komend weekend bij de nieuwbakken nummer vier, OZ op bezoek. Hurley speelt dan tegen Laren.

Laren – Kampong: 2-2

Laren heeft vanmiddag door een gelijkspel tegen Kampong de koppositie uit handen moeten geven. De thuisploeg kwam in het duel aan de Eemnesserweg nog wel op voorsprong via een rake corner van Willemijn Bos waarna Lisa van Baaren vroeg in de tweede helft tekende voor de 1-1. Even leek er een verrassing in de maak toen oud-Laren speelster Julia Müller Kampong drie minuten voor tijd op 1-2 zette. Helaas voor de ploeg van Stijn van Roosendaal stak Fieke Holman daar een stokje voor. In de slotminuut sleepte zij alsnog een punt veilig voor haar ploeg. Desondanks zakt Laren hierdoor naar plek twee en moet Kampong zowel OZ als Amsterdam op de ranglijst voorbij laten gaan. Komend weekend krijgt de Utrechtse formatie Pinoké op bezoek. Laren reist af naar Amsterdam voor het duel tegen Hurley.

Pinoké – Amsterdam: 2-5

Na twee puntloze weken hebben de dames van Amsterdam vandaag weer de volle buit gepakt. In de derby tegen Pinoké kwam de openingstreffer op naam van Charlotte Vega. Vlak voor rust wist Lotte Sluiter nog iets terug te doen voor de thuisploeg waarna de gasten via Vega en Ellen Hoog uitliepen naar 1-3.  De aansluitingstreffer die Sierou Frankema tien minuten voor tijd maakte leek nog even de spanning in de wedstrijd terug te brengen maar Eva de Goede stak daar een stokje voor. Met nog drie minuten te spelen schoot zij de 4-2 binnen en was de overwinning voor Amsterdam een feit. Het slotakkoord was desalniettemin voor Hoog die in de slotminuut tekende voor de 2-5. Komende week mogen de dames van Amsterdam zich opmaken voor de topper tegen Den Bosch.

Comments (1)

  1. Bloemendaal is toch wel de verrassing van de dames hoofdklasse. 0-1 verlies van Oranje Zwart was onterecht. Vooral het laatste kwartier werd OZ weggespeeld maar ontbrak het geluk en een stukje ervaring. Verdedigend staat het sterk en het doelpunt van OZ was een mazzelgoal. Bloemendaal gaat nog punten pakken.

Reageer