Uitslagen zondag 2 november (dames)

Vandaag werd bij de dames de elfde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam SCHC dames credit Peter Schaik van Maasakker Brigitha van Male

Amsterdam – SCHC: 3-3

In de topper tussen Amsterdam en SCHC was het publiek, dat van vele doelpunten mocht genieten, de grote winnaar. De thuisploeg nam opende via Ellen Hoog al na vier minuten spelen de score waarna Maike Stöckel de eerste echte kans voor de gasten gelijk raak schoot en daarmee de stand weer gelijk trok. Stichtsche was zeer effectief in de cirkel en had niet veel kansen nodig om vervolgens via Claire Verhage ook een voorsprong te nemen. Kelly Jonker zorgde er echter, na mooi voorwerk van Leiah Brigitha, voor dat de nummer drie niet verder uit wist te lopen en de ploegen met een 2-2 stand gingen rusten. In de tweede helft nam Amsterdam, wederom via Hoog, weer de leiding en deze 3-2 bleef lange tijd in stand. Net als in de wedstrijd van vrijdag bleek SCHC in de slotfase van de wedstrijd echter weer zeer doeltreffend. Met nog twee minuten te spelen zorgde de tweede treffer van Stöckel ervoor dat de teams de punten moesten delen. SCHC ziet hierdoor het gat met de nummer twee, Laren, vergroten naar vier punten. Amsterdam deelt de vijfde plek met OZ, dat ook gelijk speelde. Komend weekend gaat de ploeg van Jisse Waasdorp op bezoek bij Wageningen en speet SCHC de Utrechtse derby tegen Kampong.

Bloemendaal – Laren: 1-5

Bloemendaal haalde de eerste seizoenshelft al tegen verschillende teams wat punten maar de nummer twee van de ranglijst, Laren, bleek vandaag nog een maatje te groot. De ploeg van Etienne Spee nam op ’t Kopje al binnen een minuut de leiding via Naomi van As. Vervolgens zorgde twee rake corners van Fieke Holman en een tweede treffer van Van As ervoor dat de wedstrijd met een 0-4 ruststand eigenlijk al gespeeld was. In de tweede helft pikte Kim Lammers ook nog een doelpuntje mee en redde Josien Galama de eer voor de thuisploeg door met een backhand in de kruising de hatelijke nul van het scorebord te halen. Een prima overwinning dus voor Laren dat door het gelijkspel van SCHC inmiddels vier punten voorsprong heeft op de nummer drie, SCHC. Komend weekend gaat de Gooise formatie op bezoek bij MOP en krijgt Bloemendaal Pinoké op bezoek.

Hurley – Den Bosch: 1-2

Een strafbal in de laatste minuut behoedde koploper Den Bosch vandaag van puntverlies tegen Hurley. De ploeg van Raoul Eheren had vrijdagavond al punten laten liggen in het duel met Kampong en was na dit vandaag bijna koploper af geweest. De score werd in deze wedstrijd pas laat geopend, een kwartier voor tijd zette een rake strafbal van Lisa Visser de thuisploeg op voorsprong. Zeven minuten later kwam Den Bosch via een strafcorner van Maartje Paumen weer op gelijke hoogte. Aangezien deze 1-1 sec0nden voor tijd nog op het bord stond leken de teams op een gelijkspel af te stevenen ware het niet dat de gasten toen wederom een corner kregen toegekend. Captain Paumen faalde oog in oog met de goed keepende Maartje Cox niet en behoedde daarmee de Bossche formatie van een tweede gelijkspel. Komend weekend gaat Den Bosch op bezoek bij Oranje Zwart en speelt Hurley thuis tegen Hdm.

Kampong – Hdm: 3-1

Hdm verloor het duel tegen Kampong vandaag op een vergelijkbare manier waarop het vrijdagavond van Amsterdam verloor. In beide wedstrijden opende de Haagse formatie de score, dit keer via Rocio Ybarra, maar moest het vervolgens lijdzaam toezien hoe de tegenstander langszij wist te komen en werd er met beide keren met 3-1 verloren. Bij Kampong was captain Julia Müller vandaag met twee treffers voor rust weer zeer doeltreffend en gooide Michelle Fillet in de 64e minuut het slot op de wedstrijd door de 3-1 te maken.  Met deze punten op zak neemt Kampong nu de vierde plek in en strijdt het volgende week in de Utrechtse derby tegen de nummer drie, SCHC. Hdm gaat dan op bezoek bij Hurley.

Oranje Zwart – Pinoke: 2-2

Pinoké heft zich vanmiddag weten te revancheren voor de 0-4 nederlaag van vrijdagavond tegen Hurley. In Eindhoven keek de ploeg van Maarten Stenvers weliswaar al na vier minuten tegen een achterstand aan maar een rake corner van Sierou Frankema zette de Steekneuzen niet lang daarna weer op gelijke hoogte. In de tweede helft leek OZ op weg naar de 2-1 toen Valerie Magis op de stip mocht aanleggen voor een strafbal. Keepster Rachelle Groot was echter alert en pakte de poging waardoor ze haar ploeg in de strijd hield en Pinoké vervolgens via Sara Tillart op voorsprong zag komen. Vier minuten voor tijd wist Magis echter alsnog de schade voor de thuisploeg te beperken door via een corner keepster Groot alsnog te verschalken. Desalniettemin zal de Amsterdamse formatie blij zijn met het punt waarmee het totaal nu op vijf komt, vier punten verwijderd van de nummer 10, Hdm. OZ staat nu vijfde, twee punten achter de nieuwe nummer vier, Kampong. Komend weekend krijgt de ploeg van Kai de Jager koploper Den Bosch op bezoek. Pinoké treft dan Bloemendaal.

Wageningen – MOP: 2-2

De domper van afgelopen vrijdag, toen Wageningen in de slotminuten een 2-3 voorsprong tegen SCHC uit handen gaf, heeft de hekkensluiter duidelijk vertrouwen gegeven. Vandaag speelde het thuis gelijk tegen MOP dat daarmee voor de tweede keer in een weekend niet verder komt dan een punt tegen een promovendus. Een rake corner van Claudia Veenendaal zette de thuisploeg na 28 minuten spelen op voorsprong waarna MOP de stand nog voor rust weer gelijk wist te trekken. In de tweede helft nam de ploeg van Toon Siepman via Aimée de Beaumont voor het eerst de leiding maar met haar tweede rake corner van de dag zorgde Veenendaal ervoor dat Wageningen het tweede punt van het seizoen binnen heeft. Komend weekend krijgt de hekkensluiter Amsterdam op bezoek en speelt MOP tegen Laren.

 

Comments (16)

 1. Het was geen strafbal bij hurley-db maar een corner in de 70ste minuut.
  Leuke open wedstrijd maar ik heb me als objectieve kijker zeer geërgerd aan de scheidsrechters. Fluiten alles mee met Denbosch en zijn bepalend in het resultaat. Gelijkspel was terecht geweest al is het wel klasse dat paumen hem weer raak gooit in de 70ste minuut.

 2. Corners waren terecht toch.. dus vond het wel meevallen.

  Wat een gepruts weer bij Amsterdam achterin, tijd om de bezem er doorheen te halen. (Samenvatting nos).

 3. Maar als je het algemeen bedoelt.. ook DB werd benadeeld door bepaalde beslissingen. Zeker niet alleen Hurley.
  Dus in die zin vind ik je commentaar niet geheel terecht. Ik vind zelf DB de terechte winnaar. Cox keepte een behoorlijke pot trouwens.

 4. Dus.. de arbitrage was gewoon slecht bij Hurley-DB. Scheidsrechters lieten zich in de luren leggen door Paumen & co. Vader en dochter waren aan het fluiten. Tegenwoordig wordt alles maar toegelaten in de hoofdklasse. Pfff…

 5. Ik heb met beide clubs niks te maken en vond dat de scheidsrechters in de belangrijkste fases van de wedstrijd zeer geïmponeerd waren door DB en echt alles die kant op floten. Maar overall waren ze gewoon ook schandalig slecht. Bijvoorbeeld een corner over schieten met een backhand, eerste schot op goal, en dan een lange corner voor DB geven. Als je dat soort simpele basisregels al niet toepast, kan je niet in de hoofdklasse fluiten. Waren dat vader en dochter? Belachelijk! Die man bepaalde ook alles, zelfs in situaties die hij helemaal niet kon waarnemen.

 6. Superzeikerds

  Ronduit schandalig Hurley-Den Bosch.
  Waarom wordt zo’n jong scheidsje blootgesteld
  aan scheldende ,imponerende Paumen cs.
  Den Bosch mag blij zijn met zulke onervaren
  scheidsrechters.Anders wint de top 4 lang niet
  meer zoveel.De competitie wordt echt verziekt
  omdat de grootste bekken winnen.Dit gebeurt
  iedere week dus.Ga dan een competitietje
  top 4 organiseren ,dan kan je onderling kijken
  wie kampioen zeiken wordt.

 7. Het bevoordelen van DB en het geïmponeerd raken door de arbitrage gebeurt al jaren. Tegen dat gezeur van de speelsters van
  DB wordt bijna nooit opgetreden, integendeel, de arbitrage laat er heel vaak de oren naar hangen.

 8. @voorgaande

  Klopt, Paumen appeleert en schreeuwt de boel al jaren bij elkaar. Al helemaal in play offs. Geen scheids durft er tegen op te treden. Zo krijg je wel 83 corners waarvan er altijd paar in gaan.

 9. al jaren zo

  helemaal mee eens, spijker op zijn kop. Paumen voorop, mag al jaren roepen wat ze wil, schreeuwen wat ze wil, uitdelen wat ze wil, amper iemand die durft op te treden… DB blijft een geweldig team ,maar zou chic zijn als hier ook eens tegen op getreden gaat worden, ben benieuwd als ze in het grijze gebied een keer niet alles mee krijgen of ze dan ook alles blijven winnen! Dus scheidsrechters, treed een keer op!

 10. Bossche Bol

  Scheidsrechters zijn nu eenmaal mensen en dus ook te beïnvloeden. Helaas blijkt al enkele jaren dat als de Bossche Brigade begint te ‘praten’ of een Klinsmannetje inzetten ze meer mee krijgen dan de tegenstander, wie dat dan ook is. Samenvatting van AHBC – DB maar even terugkijken, 2 strafballen?? Het zit in het DNA vd club, zelfs bij MB1 vinden ze dat ze boven de scheidsrechter staan. Goed voorbeeld doet volgen… opvoeden en snel!!

 11. Eens met DB veel mee krijgt. Anderzijds kijk even wedstrijden terug van Amsterdam tegen bv MOP of Hurley. Het is niet alleen DB dat alles mee krijgt.

  maar goed, het was ook verder slecht. Ik had het alleen over de gaosl die vielen.

 12. Dan ben jij duidelijk niet objectief, want beide aanleidingen van de corners waren geen corners in mijn ogen. Bal met bolle kant in gebracht en corner, daarna een echte ouderwetse schwalbe in de laatste seconde van de wedstrijd. Daar zou Arjen Robben trots op zijn deze.
  Los van dat het in mijn ogen nu dus wel degelijk het resultaat van de wedstrijd beïnvloede, gaat het erom dat de landskampioen niet bevoordeeld mag worden wekelijks. Gelijke monniken gelijk kappen. Het verschil met de top 4 is anders echt niet te dichten voor de overige teams.
  Dit meisje liet echt alles toe en liet zich volledig beïnvloeden, ik begreep dat ze vorige week bij oz-mop an het huilen is gebracht na de wedstrijd? Sneu voor haar en haar gewoon nog geen hoofdklasse niveau laten fluiten.

 13. voor er weer allemaal rare verhalen de wereld ingaan: Het zijn niet vader en dochter.

 14. zoals ik al vorige week vermelde heeft de arbitrage in nederland allang bepaald wie er kampioen wordt.
  begint bij DB inderdaad al bij de B1. Maar als het toegelaten wordt, waarom zou je het dan niet doen. Gewoon slappe knieën van de scheidsrechters tov die club.

 15. Vrijdagavond bij Laren – oz was de arbitrage ook weer ontzettend slap.. Mee eens dat er veel in het voordeel voor topploegen wordt gefloten. Helaas, jammer om dat elke week te moeten constateren.

 16. Al met al, arbitrage liet te wensen over, maar Maartje Paumen is op weg naar topscorer aller tijden!! Kanjer

Reageer