Uitslagen zondag 21 september (dames)

Vandaag werd bij de dames de derde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Den Bosch MOP RU Flanagan
Den Bosch was een maatje te groot voor MOP. (c) Roel Ubels

Amsterdam – Hurley: 3-2

Na de nipt verloren wedstrijd van vorig weekend tegen SCHC gaat Hurley sterk van start in deze Amsterdamse derby. Via Pamela Raaff nemen de gasten na een kwartier spelen de leiding. Lang mogen ze echter niet genieten van deze voorsprong want slechts zeven minuten later is het Kelly Jonker die Amsterdam uit een strafcorner weer op gelijke hoogte brengt. Charlotte Vega zet de thuisploeg met nog dertien minuten te spelen vervolgens op voorsprong maar ook deze houdt niet lang stand. Sam Saxton zorgt weer voor aansluiting en met nog acht minuten te spelen lijken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel. Ellen Hoog brengt daar echter verandering in. Middels een rake corner schiet zij Amsterdam twee minuten voor tijd naar de overwinning. Wederom een nipte nederlaag dus voor de ploeg van Rick Matthijsen dat komende vrijdag Kampong op bezoek krijgt.

Pinoké – Laren: 0-3

De wedstrijd in het Amsterdamse Bos ging een kwartier later van start doordat de Larense dames hun goalie miste. Joyce Sombroek was onverwacht uitgevallen met een nog onbekende blessure en dus moest tweede keepster Charmaine van Wensen halsoverkop vanuit België naar Amsterdam rijden om de plek van Sombroek in te nemen. Ondanks deze warrige voorbereiding lukt het Laren toch de volle buit te pakken. Kim Lammers opende vlak voor rust de score waarna de gasten in de tweede helft via Naomi van As en Fieke Holman uitliepen naar 0-3.  Al met al een mooie dag voor Van Wensen die in haar hoofdklasse debuut de nul heeft weten te behouden. Wie weet moet ze aankomend weekend weer aan de bak. Dan staat onder andere de ‘topper’ tegen Den Bosch op het programma. Pinoké reist vrijdag af naar Wageningen dat nog puntloos onderaan staat.

Kampong – Wageningen: 4-0

De ploeg van Stijn van Roosmalen kent een goede seizoenstart met gelijkspelen tegen zowel Amsterdam als SCHC maar hoopte vandaag tegen promovendus Wageningen een keer de volle buit te pakken. En met succes.  Na een wat aftastende beginfase weet de thuisploeg in de slotminuten van de eerste helft toch met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in te gaan. Eerst is het Xan de Waard die uithaalt en Kampong op 1-0 zet waarna captain Julia Müller middels een rake strafbal de voorsprong verdubbelt. Deze ‘flow’ houden de Utrechters vast en zo lopen ze vroeg in de tweede helft via Kiki van Wijk en wederom Müller uit naar 4-0.  Even lijkt Wageningen nog een aansluitingstreffer te maken maar deze wordt afgekeurd. De wedstrijd eindigt in 4-0 en voor Wageningen blijft de teller hierdoor op nul staat.

HDM – Bloemendaal: 2-3

In Den Haag hoopten Hdm en Bloemendaal beide op de eerste punten van het seizoen en maakten er een spannend duel van. De score werd na een kwartier geopend door Lara Dell’Anna die Bloemendaal uit een strafcorner  op 0-1 zette. Niet lang daarna kon Rocia Ybarra aan de andere kant middels een mooie intikker Hdm echter weer op gelijke hoogte brengen. Annemiek Schildmeijer zorgde er vervolgens op slag van rust voor dat de gasten met een kleine voorsprong de kleedkamers op konden zoeken door, wederom , een corner te verzilveren. De thuisploeg was echter nog lang niet van plan de strijd om de punten op te geven en kwam in de tweede helft weer langszij door een treffer van Masha Kimman. Vier minuten voor tijd kwam Bloemendaal uiteindelijk voor de derde keer op voorsprong, dit maal via een rake corner van Melle Spruijt, en daar had Hdm geen antwoord meer op. De punten gaan naar Bloemendaal en Hdm blijft, samen met Wageningen, de hekkensluiter.

Den Bosch – MOP: 5-1

In deze Brabantse derby neemt de thuisploeg halverwege de eerste helft de leiding. Lidewij Welten profiteert van slordig uitverdedigen van MOP en bedient Vera Vorstenbosch die de 1-0 voor Den Bosch binnen tikt. Den Bosch is in dit eerste bedrijf heer en meester op het veld maar weet pas vlak de voorsprong te verdubbelen. In de slotminuten van de eerste helft sleept Maartje Paumen haar ploeg naar 2-0 en als Lidewij Welten vlak na rust de 3-0 binnen schiet is de wedstrijd wel gespeeld. Natalia Wisniewska schiet de eretreffer voor MOP nog binnen maar een inhaalrace zoals in de wedstrijd tegen Pinoké zit er dit keer niet in. Sian Keil en Margot van Geffen breiden de voorsprong uit naar 5-1. Een solide overwinning dus voor de Bossche dames die komende vrijdag  afreizen naar de Eemnesserweg voor de ‘topper’ tegen Laren.

SCHC – Oranje Zwart: 2-1

De corner was troef vandaag in de wedstrijd tussen de dames van SCHC en Oranje Zwart. Caia van Maasakker sleept de thuisploeg al na zes minuten spelen aan de leiding maar ziet OZ vlak voor rust, via een scherpe corner van Valerie Magis, weer op gelijke hoogte komen. In de tweede helft is Van Maasakker wederom  succesvol vanaf kopcirkel en met haar 2-1 sleept ze uiteindelijk ook de drie punten voor SCHC binnen. Aanstaande vrijdag gaat de ploeg van Giles Bonnet bij Bloemendaal op bezoek en speelt OZ tegen Amsterdam.

Comments (15)

 1. We kunnen overgaan naar play offs: top 4 is bekend.

 2. Denk ik niet. Heb Hurley amsterdam vandaag gezien en Hurley had het verdiend te winnen, speelde amsterdam de tweede helft weg. Leuke ploeg zeg

 3. @sjaak, ja en hoeveel punten heeft Hurley aan deze wedstrijd overgehouden?

 4. Vergeet Kampong niet.

 5. amateurisme ten top

  hoe bestaat het dat de reservekeeper (van laren) niet op de bank zit maar ergens uit belgie op geroepen moet worden??

  wat is dat voor gepruts?

  daar kan je in voetbal niet mee aan komen

  als hockey een professioneel imago wilt krijgen , dan moeten ze zulke amateurisme achter wegen laten

 6. haha @sjaak…

 7. @amateurisme, een 2e keeper zit vaker niet op de bank omdat je dan een extra speler kan gebruiken, niet zo raar dus.

 8. Laren behoort met hun selectie idd ‘gewoon’ 4e te worden.
  Maar ook ik verwacht dit jaar een zeer sterk Hurley. Ze speelden SCHC en Amsterdam bij vlagen weg. Die gaan zeker een gooi doen naar plek 4. Kampong start ook verrassend goed. MOP heeft een zich versterkt en een brede selectie en ook OZ kan verrassen dit seizoen. Kortom een leuke damescompetitie.
  Waarin de traditionele top 3 minder superieur lijkt dan andere jaren en onderin ook een mooie strijd kan ontstaan. Want vandaag wint Bloemendaal verrassend van HDM.

 9. @ amateurisme ten top; Dat de reserve keeper er niet bij is, gebeurt ongeveer op elke club. De reservekeeper speelt namelijk in het 2e, wat in de Nederlandse competitie op dezelfde dag speelt. Nee, het voetbal is een goed voorbeeld :-), daar kom je er plotseling achter dat je reservekeeper bij de tegenstander in het goal staat.

 10. Hurley speelde SCHC bij vlagen weg?? Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Maar goed, feit is dat het bij een aantal topteams nog niet heel soepel loopt. Ze winnen wel gewoon hun potjes (of zorgen dat ze niet verliezen (zie AMS enSCHC tegen Kampong). Dat is ook waar het altijd fout gaat bij de ploegen die zo graag willen (Kampong, Hurley, OZ). Die gaan elkaar namelijk afslachten en dan blijft er vanzelf een top 4 over. Ik verwacht gewoon de usual suspects in de top 4.

 11. HDM-Bloemendaal was een spannende pot die Bloemendaal op inzet verdiend gewonnen heeft. HDM in de 2e helft maar 1 kans, wel een mooi doelpunt. Verdere pogingen bleven steken op de cirkelrand. Die krijgen het nog moeilijk. 2 van de 3 Bloemendaal doelpunten fout van de HDM keeper. Strafcorners waren niet onhoudbaar. Keeper zou wel in de jong-oranje selectie zitten zo hoorde ik. Vreemd, dat straalde ze niet uit! Keeper Bloemendaal stond haar verdediging heel goed te coachen, zal wel schor zijn.

 12. Voorspelbaar

  Net als vorig jaar: 4 tevoren vast staande play-off. kandidaten; dan competitie om nummer 5 tussen Kampong, MOP, Hurley en OZ; overige 4 proberen play outs te ontlopen. Drie competities voor de prijs van 1.

 13. Ik heb ook Hurley-adam gezien. Hurley had het verdiend te winnen, waren beter dan amsterdam de tweede helft. Maar eens dat als de topploegen dit uiteindelijk toch winnen, de onderlinge wedstrijden van de middenmotors het verschil gaan maken. Maar niet te voorbarig zijn na 3/4 potjes lijkt me.. Laren start met mop thuis (wat een matig team is), pinoke en wageningen. Nogal een andere start dan oz, kampong en hurley hebben.

 14. Heb gister SCHC – OZ gezien, OZ inderdaad zoals de Jager meldt op hockey.nl fitter in de eindfase maar vergeten te scoren of corners te halen. Gelijkspel was verdient geweest. SCHC geen echte veld kans gehad.
  Wat mij de afgelopen weken is opgevallen, is dat de scheidsrechters zo gevoelig zijn voor het appelleren van met name top 4 ploegen. Vind ik erg jammer!

 15. @bertje

  Helemaal gelijk wat dat appelleren betreft. Bij twijfel wordt er in het voordeel van de top 4 ploegen gefloten. Heel irritant voor voornamelijk de onderste 4. Je hebt altijd het gevoel dat je tegen 12 tegenstanders speelt.

Reageer