Uitslagen zondag 22 maart (dames)

Vandaag speelden de dames hun zeventiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren SCHC dames RB Zerbo
SCHC en Laren hielden elkaar vanmiddag in evenwicht (c) René Broekman

SCHC – Laren: 1-1

SCHC en Laren hebben de punten na de onderlinge topper in Bilthoven moeten delen. De thuisploeg nam in de eerste helft de leiding via een rake strafbal van Caia van Maasakker maar zag Laren halverwege het tweede bedrijf via Naomi van As weer op gelijke hoogte komen. De stand in de ranglijst blifjt hierdoor onveranderd. Laren behoudt de tweede plek maar ziet het gat met koploper Den Bosch oplopen naar zes punten. SCHC blijft derde, drie punten verwijdert van de nummer vier Amsterdam. Komende vrijdagavond wacht Laren een andere play-off kandidaat en krijgt het Amsterdam op bezoek. SCHC reist dan af naar het Amsterdamse Bos voor het duel tegen Pinoké.

Den Bosch – Wageningen: 3-1

Den Bosch heeft middels een zakelijke 3-1 overwinning op hekkensluiter Wageningen als eerste het play-off sterretje achter de naam weten binnen te halen. De koploper van de hoofdklasse had als verwacht flink het overwicht in het thuisduel maar was slordig in de afronding. Twee doelpunten van Lidewij Welten en een rake strafbal van Maartje Paumen zorgden echter voor een comfortabele 3-0 voorsprong waarna Mabel Brands in de slotminuten nog de eer voor Wageningen redde. Met deze overwinning op zak is Den Bosch als eerste ploeg zeker van het competitietoetje en verstevigt het, door het gelijkspel tussen Laren en SCHC, de koppositie. Aanstaande vrijdag speelt Wageningen tegen Oranje Zwart, Den Bosch treft dan Hdm.

Hurley – Oranje Zwart: 1-2

De overwinning op Kampong van vorige week heeft de dames van Oranje Zwart duidelijk weer het benodigde vertrouwen gegeven want ook vandaag werd er gewonnen van een directe concurrent. In Amsterdam was de ploeg van Kai de Jager met 1-2 te sterk voor Hurley en daarmee is het gat met de nummer vijf, Kampong geslonken tot een punt. Door doelpunten van Kyra Fortuin en Lisa Scheerlinck gingen de gasten met een 0-2 voorsprong de rust in. Stephanie van der Raad bracht in de tweede helft nog spanning terug in de wedstrijd maar verder dan de 1-2 wist de ploeg van Rick Mathijssen niet te komen. Hurley zakt naar de overwinning van Hdm af naar de zevende plek en speelt vrijdagavond weekend tegen Bloemendaal, OZ blijft zesde en gaat dan bij Wageningen op bezoek.

Amsterdam – MOP: 5-1

De dames van Amsterdam verloren nog geen duel in 2015 en waren ook vandaag te sterk voor middenmotor MOP. De Hoofdstedelingen gingen door doelpunten van Charlotte Vega en Kitty van Male met een 2-0 voorsprong rusten waarna Van Male vroeg in de tweede helft de wedstrijd in het slot gooide. MOP vond door een rake treffer van Pleun van der Plas tien minuten voor tijd weer wat aansluiting maar dat kon niet voorkomen dat de thuisploeg via Kelly Jonker en Lauren Stam uitliep naar een ruime 5-1 zege. Een goede generale voor aankomende vrijdagavond wanneer Amsterdam de nummer twee van de ranglijst treft. MOP speelt dan tegen Kampong en moet punten gaan pakken om uit de gevarenzone te blijven.

Kampong – Bloemendaal: 1-3

Bloemendaal heeft vandaag een goede stap gezet in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Jorge Nolte won uit op Kampong met 1-3 en pakt daarmee voor het eerste sinds zes weken weer punten. Kampong kende wel een goede start van de wedstrijd, had vooral in de eerste helft een duidelijk overwicht maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Bloemendaal was een stuk effectiever en kwam via twee doelpunten van Roos Broek geheel tegen de verhoudingen in nog voor rust op een 0-2 voorsprong. Halverwege de tweede helft bracht Marijn Veen met haar aansluitingstreffer de spanning nog even terug in het duel maar uiteindelijk gooide Josien Galama enkele minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Bloemendaal geeft met deze overwinning de elfde plek weer terug aan Pinoké maar blijft met de tiende plaats in de gevarenzone, drie punten verwijdert van de veilige plek negen. Kampong blijft vijfde maar ziet OZ tot op een punt naderen.

Hdm – Pinoke: 3-2

Hdm en Pinoké bleken vanmiddag flink aan elkaar gewaagd. Hdm, dat zich de afgelopen weken enigszins uit de gevarenzone wist te werken, nam in Den Haag via Rocia Ybarra de leiding maar zag Pinoké, na een onderbreking wegens een blessure bij de scheidsrechter, halverwege de eerste helft via Frederique Malefason weer op gelijke hoogte komen. In de 50e minuut zette Lotte Sluiter de Steekneuzen voor het eerst op voorsprong maar de vreugde bij de Amsterdammers was maar voor korte duur. Binnen enkele minuten brachten Pien van Nes en Mascha Sterk Hdm weer naar 3-2 en daar wisten de gasten niet meer van terug te komen. Door deze nederlaag zakken zij weer af naar plek elf. Hdm doet goede zaken en is nu koploper van het rechter-rijtje.

Reageer