Uitslagen zondag 26 april (dames)

Vandaag speelden de hoofdklasseteams hun laatste speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden van de dames.

SCHC Amsterdam dames RB
(c) René Broekman

SCHC – Amsterdam: 1-2

Na een moeizaam seizoen lijken de dames van Amsterdam net op tijd hun vorm gevonden te hebben. Sinds vorige week is de ploeg uit de hoofdstad zeker van het competitietoetje en dat heeft de Amsterdamse formatie duidelijk een boost gegeven. Vandaag werd er namelijk gewonnen van SCHC, dat juist een zeer sterk seizoen kent. Kitty van Male opende de score in BIlthoven waarna Maike Stöckel vlak na rust de gelijkmaker op haar naam schreef. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Maria Verschoor die in de slotminuten met haar treffer de 1-2 en dus de drie punten pakte voor de Amsterdammers die komend weekend in de halve finale Den Bosch treffen. SCHC gaat dan de strijd aan met Laren.

Den Bosch – Hurley: 3-1

De dames van Den Bosch hebben hun seizoen in stijl afgesloten en zijn na een 3-1 overwinning op Hurley officieel kampioen van de reguliere competitie. Maartje Paumen liet op deze laatste speeldag zien in vorm te zijn want de aanvoerder sleepte een hattrick binnen en is daarmee wederom topscorer van de hoofdklasse. De ploeg van Raoul Ehren mag zich nu gaan opmaken voor het competitietoetje waarin het komend weekend, in de halve finale van de play-offs, Amsterdam, de nummer vier van de ranglijst treft. Hurley eindigt het seizoen op plek zeven.

MOP – Wageningen: 9-0

MOP leek vandaag vastbesloten het toch wat teleurstellende seizoen met een klapper te eindigen en zo coach Toon Siepman een passend afscheid te geven. De formatie uit Vught kreeg het gedegradeerde Wageningen op bezoek en toonde weinig medelijden. Voor rust liep MOP via Donja Zwinkels, Rosalie de Beer (3x), Pleun van der Plas, Jolijn Donkers en Lieke van Wijk uit naar een 7-0 voorsprong en was de wedstrijd lang en breed gespeeld. In de tweede helft vond de thuisploeg het wel best maar door twee late doelpunten van Anna Flanagan en Donkers eindigde dit duel in een 9-0 monsterzege voor MOP dat daardoor op plek acht het seizoen afsluit

Laren – Bloemendaal: 2-1

De prestaties van Laren zijn sinds het pakken van een play-off ticket weinig overtuigend en ook na de minimale 2-1 overwinning van vandaag is het maar de vraag of de ploeg van vertrekkend coach Etienne Spee klaar is voor het play-off avontuur. Tegen Bloemendaal, dat zich opmaakt voor play-outs, kwam het door een doelpunt van Eline Florie na een half uur op achterstand te staan waarna Willemijn Bos en Fieke Holman in het tweede bedrijf toch de overwinning uit het vuur sleepten. Tegen SCHC zal het aankomend weekend uit een ander vaatje moeten tappen, wil het een gooi gaan doen op het landskampioenschap. Bloemendaal zal daarentegen vertrouwen hebben geput uit deze overwinning en dit meenemen naar de play-outs die over enkele weken van start gaan.

Hdm – Kampong: 1-2

Slechts drie punten verwijdert van een play-off plek eindigen de dames van Kampong het seizoen op doelsaldo op plek zes. In Den Haag won de ploeg van Stijn van Roosendaal door een laat doelpunt van de vertrekkende Lisa van Baaren met 1-2 van Hdm dat daardoor afzakt naar plek negen.

Pinoké – Oranje Zwart: 1-2

Na een aantal goede weken waarin Pinoké, dat al tijden zeker is van play-outs, won van Amsterdam en Kampong sloten de Amsterdammers het reguliere seizoen toch af met een nederlaag. Oranje Zwart vocht zich na de vroege openingsgoal van Bo Peijs via Fiona Morgenstern en Laura Nunnink terug naar 1-2 en eindigt het seizoen daarmee op een knappe vijfde plek. Pinoké mag zich, zonder Australisch international Casey Sablowski, gaan opmaken voor de play-outs om zich zo zeker te stellen van wederom een jaar in de hoofdklasse.

Comments (1)

  1. Rob Hendriks

    Wat een geweldig resultaat heeft OZ dames dit jaar. Zoveel jong talent de kans gegeven ervaring op te doen. Dat geeft vertrouwen voor het volgend seizoen.

Reageer