Uitslagen zondag 26 oktober (dames)

Vandaag werd bij de dames de negende speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

SCHC Hdm dames RB Dirkse van den Heuvel (2)
De dames van SCHC waren met 4-0 te sterk voor Hdm. (c) René Broekman

Amsterdam – Den Bosch: 1-4

Het is Amsterdam vandaag, ondanks een goede start, niet gelukt koploper Den Bosch te verrassen. De thuisploeg opende via Kitty van Male nog wel de score maar zag de gasten nog voor rust via een rake strafbal van Maartje Paumen weer op gelijke hoogte komen. Tot halverwege de tweede helft bleef het spannend in het Wagener Stadion maar nadat Vera Vorstenbosch de 1-2 binnen tikte ging de Bossche formatie erop en erover. Maartje Paumen maakte met nog twee treffers (1x corner, 1x strafbal) haar hattrick compleet. Met deze 1-4 overwinning, en het gelijkspel van Laren, verstevigt de ploeg van Raoul Ehren de koppositie. Amsterdam staat nu zesde en zal vrijdag op bezoek bij Hdm weer punten moeten pakken om de top vier niet uit het zicht te raken. Den Bosch speelt dan thuis tegen Kampong.

Bloemendaal – Wageningen: 4-0

In de strijd tussen de twee nieuwelingen in de hoofdklasse heeft Bloemendaal vandaag met duidelijke cijfers aan het langste eind getrokken. De thuisploeg liep op ’t Kopje door treffers van Barbara Goeman Borgesius, Roos Broek en Annemieke Schildmeijer nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong waardoor de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld was. In de tweede helft leukte Schildmeijer met haar tweede treffer de eindstand nog op naar 4-0. Een solide overwinning voor Bloemendaal dat hierdoor verder wegloopt van de laatste plek. Wageningen behoudt de rode lantaarn en wacht nog steeds op de eerste overwinning in de hoofdklasse. Komende vrijdag treft Bloemendaal MOP, dat slechts één punt meer heeft. Wageningen reist dan af naar SCHC.

SCHC – Hdm: 4-0

SCHC bleek zoals verwacht nog een maatje te groot voor Hdm. In Bilthoven zorgden twee treffers van Claire Verhage voor een 2-0 voorsprong bij rust waarna Caia van Maasakker en Michelle van der Pols deze in de tweede helft zakelijk wisten uit te bouwen naar een uiteindelijke 4-0 overwinning. Doordat Laren tegen Hurley niet verder kwam dan een punt kruipt de Bilthovense formatie weer iets dichter naar de tweede plek toe. Komende vrijdag krijgt SCHC de nummer laatst Wageningen op bezoek. Hdm speelt dan tegen Amsterdam.

Kampong – Pinoké: 4-2

In Utrecht trof Kampong vandaag Pinoké dat erop gebrand is de komende weken punten te pakken om niet te diep in de onderste regionen te verdwijnen. Deze hoop leek al snel teniet te worden gedaan door een vroege treffer van Laurien Leurink waardoor de ploeg uit Amsterdam al na twee minuten spelen tegen een achterstand aan keek. De jonge Andrea Josso bracht de gasten met haar 1-1 tien minuten later echter weer terug in de wedstrijd waarna Ymke Gote uit de rebound van een corner de 1-2 binnen wist te tikken. Lang kon Pinoké uiteindelijk niet van deze voorsprong genieten want treffers van Lisa van Baaren en Julia Müller keerden het tij voor Kampong. Een doelpunt van Floortje Plokker, negen minuten voor tijd, zette de eindstand op 4-2. Door deze overwinning verstevigen de dames van Kampong hun vijfde plek. Pinoké hoopt vrijdagavond, in het duel met de buurvrouwen van Hurley wel weer punten te pakken.

Hurley – Laren: 3-3

In het Amsterdamse Bos leek Hurley lange tijd op weg naar een stuntje tegen de huidige nummer twee van de ranglijst, Laren. Dorith Claushuis opende de score namens de thuisploeg al vroeg, zag Laren via Kim Lammers weer op gelijke hoogte komen maar ging, wederom door Claushuis, alsnog met een voorsprong de rust in. In de tweede helft lukte het de ploeg van Rick Mathijsen de voorsprong verder uit te bouwen toen Margot Zuidhof in de 44e minuut de 3-1 langs keepster Joyce Sombroek wist te schieten. Helaas voor de Amsterdamse formatie schoot Lammers vandaag met scherp. Halverwege de tweede helft maakte zij de aansluitingstreffer waarna ze er twee minuten voor tijd voor zorgde dat Laren toch nog een punt uit de strijd wist te halen. Komende vrijdag speelt Hurley de Amsterdamse derby tegen Pinoké en krijgt Laren, dat de nummer drie SCHC tot op twee punten ziet naderen, Oranje Zwart op bezoek.

Oranje Zwart – MOP: 1-0

De dames van Oranje Zwart hebben vandaag zeer goede zaken gedaan door thuis met 1-0 van directe concurrent MOP te winnen. Wederom had de thuisploeg aan een doelpunt van Valerie Magis genoeg om de drie punten in Eindhoven te houden. Met de ze overwinning blijft de ploeg van Kai de Jager op de vierde plek staan. Door de nederlaag van MOP is het formatie uit Vught niet gelukt aanlsuiting te vinden bij het linkerrijtje, het blijft hangen op plek acht. Komende vrijdag speelt het tegen de nummer tien, Bloemendaal. Oranje Zwart treft dan de nummer twee, Laren.

Comments (6)

 1. Verdiende overwinning van OZ. MOP de meest irritante ploeg uit de HK! Voelen zich continu benadeeld bij iedere beslissing, met als groot voorbeeld het gedrag van de coach.

 2. Hoe wel ik geen fan ben van adam. Is die ploeg vandaag echt bestolen door zeer slechte arbitrage. Die weten dus al wie de kampioen van nederland moet worden.
  totaal geen feling met de westrijd en uiterst inconsequent.
  Als je als scheidsrechter uitgefloten wordt bij adam dan weet je het wel

 3. Helemaal eens met de reactie van Schaar. Ga al vele jaren naar hoofdklassewedstrijden bij het hockey maar vanmiddag was de arbitrage bij Amsterdam vs Den Bosch werkelijk genant. Er wordt bij hockey altijd gesproken over RESPECT en terecht maar dat mag geen vrijbrief zijn voor een werkelijk walgelijke vertoning van deze twee referees.

 4. Wedstrijd Pinoke- -Adam heren werd in 1 minuut gekilled door de arbitrage. verkeerde beslsing genomen. En dan snel met kaarten strooien om je gelijk te halen. pinoke speelde half uur met 10 man omdat coach weg moest. Adam bank moest arbitrage er op wijzen dat er ook een speler uit moest. Haantjes gedrag zonder regelkennis
  By the way. Lek bij adam nog niet boven. Play offs ver weg

 5. Groot respect voor lammers. Hurley was beter dan laren en verdiende het te winnen, maar lammers zorgt er persoonlijk voor dat dat niet gebeurd. Heel erg knap dat ze nog zo goed is, ook na het stoppen als international. Kunnen spelers als evers, vermeulen een puntje aan zuigen.

 6. Bloemendaal is echt goed bezig. 9 uit 9 met leuk snel hockey. Waren echt veel beter dan Wageningen. Volkomen verdiend gewonnen. Zijn terecht de verrassing van het seizoen. Verdedigend stond het sterk met een prima coachende keeper die als het moest zelf erg goed ingreep. Alle strafcorners werden sterk tegengehouden. Geen moment paniek. Dat kon van de keeper van Wageningen niet gezegd worden, die ging aardig in de fout bij de 3-0 en 4-0.

Reageer