Uitslagen vrijdag 26 september (dames)

Vrijdagavond speelden de damesteams hun vierde speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren Den Bosch dames RU
Vreugde bij de Laren dames na een doelpunt van Kim Lammers. (c) Roel Ubels

Laren – Den Bosch: 2-1

In deze topper aan de Eemnesserweg liet Kim Lammers, ondanks haar afscheid van Oranje, zien nog lang niet op haar weg terug te zijn. Tot nu toe scoorde ze elke wedstrijd minstens één keer en ook in dit belangrijke duel was het de 33-jarige die voor alle doelpunten van de thuisploeg tekende. Na zes minuten zette de spits Laren op 1-0 waarna ze deze voorsprong in de tweede helft eigenhandig verdubbelde. Den Bosch kwam via een rake sleep van Maartje Paumen, dit seizoen ook al goed voor zeven doelpunten, nog terug naar 2-1. Mede doordat Fieke Holman nog een corner van de lijn keerde, en ook de weer herstelde keepster Joyce Sombroek in de slotminuten nog een aantal mooie reddingen verrichtte bleef het bij 2-1. Den Bosch laat voor het eerst dit seizoen punten liggen en ruilt de koppositie in voor plek drie. Laren stijgt met deze punten op zak naar de tweede plek.

Hurley – Kampong: 0-2

Hurley hoopte na een aantal lastige wedstrijden dit dubbelweekend met zes punten uit te komen maar deze droom heeft de ploeg van Rick Matthijsen inmiddels moeten laten varen. Mede-middenmotor Kampong was vrijdagavond met 0-2 te sterk voor de Amsterdamse formatie. Vlak voor en vlak na rust was het Marijn Veen die keepster Maartje Cox wist te overtroeven. Het lukte Hurley niet om de aansluitingstreffer te maken en dus ging de volle buit mee naar Utrecht. Kampong neemt nu de vierde plek in en speelt zondag tegen OZ. De Amsterdamse formatie mag zondag tegen Wageningen in de herkansing om alsnog drie punten uit het dubbelweekend mee te nemen.

Oranje Zwart – Amsterdam: 1-1

De dames van Amsterdam hebben hun vorm nog niet te pakken. Na de solide overwinning op Wageningen in de eerste speelronde werd er gelijk gespeeld tegen Kampong en maar nipt van Hurley gewonnen. Ook in Eindhoven had de ploeg van Jisse Waasdorp het weer lastig tegen een ‘midden-motor’ en moest het lijdzaam toezien hoe Jill Boon op slag van rust met haar backhand de score opende voor OZ. Hoewel deze voorsprong lang in stand bleef zorgde Kelly Jonker er negen minuten voor tijd voor dat niet alle punten in Eindhoven bleven. Eindstand: 1-1. Een knap gelijkspel dus voor het goed-spelende Oranje Zwart dat nu de zesde plek in neemt. Amsterdam ziet Kampong langszij gaan en moet genoegen nemen met plek vijf.

Bloemendaal – SCHC: 1-6

Bloemendaal heeft de overwinning van afgelopen weekend geen vervolg kunnen geven. Het beginsignaal op ‘t Kopje had vrijdagavond amper geklonken of de 0-1 lag er via Sarah Jaspers al in. Daarmee was de toon gezet want nog voor rust liep SCHC via Carlien Dirkse van den Heuvel en twee rake corners van Caia van Maasakker uit naar 0-4. In het tweede bedrijf vergrootten Claire Verhage en  Maaike Stöckel de voorsprong vervolgens naar 6-0 waarna Evy Oosterveen nog een eretreffer voor de thuisploeg wist binnen te tikken. Met deze 6-1 overwinning is SCHC de nieuwe koploper in de hoofdklasse. Komende zondag speelt de ploeg van Giles Bonnet tegen MOP en reist Bloemendaal af naar het Wagener Stadion voor de wedstrijd tegen Amsterdam.

MOP – Hdm: 2-3

Het nog puntloze Hdm ging vrijdagavond bij MOP op bezoek en was duidelijk niet van plan er zonder punten weg te gaan. De ploeg van Erik van Driel schiet in Vught uit de startblokken en ziet Elin van Erk al na een minuut de score openen. Zelfs wanneer Lieke van Wijk na een kwartier spelen middels een mooie rake corner de thuisploeg weer op gelijke hoogte brengt geeft de Haagse formatie niet op. De bal ligt nog niet terug op de middenstip of Rocio Ybarra brengt haar team weer aan de leiding. Na drie wedstrijden weet Hdm inmiddels dat deze minimale marge van één doelpunt niet genoeg hoeft te zijn voor de volle buit en dus is de vreugde groot wanneer Ybarra de voorsprong van de gasten na rust middels een mooie tip-inn vergroot naar 1-3. Ondanks dat de wedstrijd met nog 11 minuten op de klok, door een blessure bij één van de scheidsrechters, ruim een kwartier gestaakt wordt, geeft Hdm de drie punten niet meer uit handen. Na de hervatting van het duel sleept Van Wijk MOP drie minuten voor tijd nog wel haar tweede van de avond binnen maar dit is niet genoeg om de overwinning van de gasten in gevaar te brengen. De eerste punten voor Hdm zijn hiermee een feit.

Wageningen – Pinoké: 1-1

Met Saskia Reuhman terug in de gelederen trad Pinoké aan tegen het dan nog puntloze Wageningen. De ploeg van Maarten Stenvers start voortvarend aan het duel en neemt na een kwartier, uit de eerste Amsterdamse corner van de wedstrijd, via een treffer van Frederique Malefason de leiding. De dames van Wageningen doen echter weinig onder voor de Steekneuzen en komen door Imme van der Hoek vijf minuten na rust op gelijke hoogte. Beide teams vechten vervolgens voor de drie punten, krijgen ook veel kansen via voornamelijk strafcorners, maar gescoord wordt er niet meer. Het duel  eindigt in een gelijkspel en dus is ook Wageningen na vier wedstrijden van de nul af. Aankomend weekend reist de ploeg van Arnoud Boersma af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Hurley en gaan Pinoké op bezoek bij Den Bosch.

 

Comments (2)

  1. GO Kampong lekker meiden.

  2. Zondag? Volgens mij was het gisteren toch echt vrijdag 🙂

Reageer