Uitslagen zondag 28 september (dames)

Vandaag werd bij de dames de vijfde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Bloemendaal Amsterdam dames RV (6)
Amsterdam won thuis met 2-1 van Bloemendaal. (c) Rob Visser

SCHC – MOP: 6-1

Na een gelijkspel en twee nipte overwinningen op ‘midden-motors’ is de doelpuntenmachine van SCHC inmiddels gaan lopen. De ploeg van Giles Bonnet scoorde dit dubbelweekend maar liefst twaalf  keer. Vrijdag won het met 6-1 van Bloemendaal en vandaag was de Bilthovense formatie wederom met 6-1 te sterk voor MOP.  In deze wedstrijd opende Roos Drost, na een mooie individuele actie, na tien minuten spelen de score en liep de thuisploeg enkele minuten later via Michelle van der Pols en Caja van Maasakker uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Door een rake corner van Lieke van Wijk leek MOP nog even aansluiting te vinden maar Carlien Dirkse van den Heuvel zette de marge binnen de minuut weer op drie door haar tweede van de dag te maken. In de tweede helft tilde Van Maasakker en Ginella Zerbo de eindstand naar 6-1 waarmee Stichtsche het weekend uitkomt met zes punten en de koppositie.  MOP kan daarentegen terug kijken op een minder succesvol weekend. Met de nederlaag tegen Hdm en deze ruime overwinning van SCHC zal de ambitieuze ploeg van Toon Siepman komend weekend tegen Amsterdam uit een ander vaatje moeten tappen om nog aansluiting te houden met het linker-rijtje.

Hdm – Laren: 1-2

Keepster Joyce Sombroek zei na de met 2-1 gewonnen topper tegen Den Bosch al dat deze punten weinig zouden betekenen wanneer Laren zondag punten zou laten liggen tegen Hdm. Hoewel dat uiteindelijk niet gebeurde en Laren ongeschonden het weekend uitkomt had de ploeg van Etienne het in Den Haag niet makkelijk. Hdm won afgelopen vrijdag van MOP en lijkt daarmee de valse start achter zich te laten. Thuis tegen Laren nam het via Laura van Heusden een 1-0 voorsprong die het al snel teniet zag worden gedaan door een rake cornervariant van Naomi van As. Kim Lammers tekende uiteindelijk voor de winnende treffer aan Larense kant door uit een corner, de 2-1 binnen te tikken. Met deze twee overwinningen op zak staat Laren nu tweede, één punt voor op Den Bosch en Amsterdam. Komend weekend treft het de huidige nummer één, SCHC en Hdm gaat dan op bezoek bij Pinoké.

Den Bosch – Pinoké: 5-0

De dames van Den Bosch leden afgelopen vrijdag voor het eerst puntverlies en waren er dus op gebrand het weekend nog wel met punten af te sluiten. Dat lukte, want in het thuisduel tegen Pinoké won de ploeg van Raoul van Ehren met 5-0. In een wat matige eerste helft leek Lidewij Welten de score te openen toen de spits zich, middels een mooie solo, een weg baande door de Amsterdamse verdediging. Haar backhand vloog echter over het doel en dus bleef de brilstand nog even in tact. Even, want twee minuten later kwam het openingsdoelpunt aan Bossche zijde er alsnog via een rake corner van Maartje Paumen. Vlak na rust was het wederom een corner die succes bracht voor de thuisploeg. Door de inzet van Paumen van richting te veranderen scoorde Vera Vorstenbosch de 2-0 waarna Paumen halverwege de tweede helft zelf voor de 3-0 tekende. Een velddoelpunt van Welten en een rake strafbal van Paumen brachten de eindstand uiteindelijk naar 5-0 en daarmee hebben de Bossche dames zich prima gerevancheerd van de nederlaag tegen Laren. Komend weekend gaan de Brabanders op bezoek bij de nummer laatst, Wageningen.

Hurley – Wageningen: 2-0

Hurley heeft het weekend na de met 2-0 verloren avondwedstrijd tegen Kampong toch nog met punten kunnen afsluiten. Door twee doelpunten, beide uit strafcorners, van Kimberly Thompson en Tess van Ramshorst won de ploeg van Rick Matthijsen met 2-0 van Wageningen. De gasten mogen alsnog tevreden terugkijken op het weekend waarin in ieder geval het eerste punt van het seizoen werd gepakt. Hurley staat nu op de zesde plek en zal komend weekend van OZ moeten winnen om deze te behouden.

Kampong – Oranje Zwart: 2-2

Zowel Kampong als OZ begon het weekend met een goed resultaat. Kampong won van Hurley en OZ speelde gelijk tegen Amsterdam. Genoeg vertrouwen dus bij beide ploegen om vandaag voor de drie punten te strijden. Lang leek Kampong in dit streven aan het langste eind te gaan trekken. De ploeg van Stijn van Roosmalen kwam via Malou Pheninkx vlak voor de rust op 1-0 waarna Floortje Plokker de voorsprong in de tweede helft verdubbelde. OZ was echter niet van plan zich al gewonnen te geven en vond via Jill Boon weer aansluiting. Tot de 69e minuut leek deze inhaalslag te laat voor een punt maar daar bracht Valerie Magis verandering in. Met een rake corner sleepte zij OZ naar 2-2 en dus werden de punten gedeeld. Kampong staat nu op de vijfde plek en OZ blijft steken op plek zeven.

Amsterdam – Bloemendaal: 2-1

Amsterdam heeft na het gelijkspel tegen Oranje Zwart vandaag wel de volle buit weten te pakken tegen Bloemendaal. Overtuigend was het echter wederom niet. Na een mooie solo van Ellen Hoog tipte Kelly Jonker de thuisploeg na 12 minuten op 1-0 waarna een rake tip-in van Maria Verschoor in de tweede helft de voorsprong verdubbelde. Promovendus Bloemendaal, dat vrijdag met 1-6 verloor van SCHC, kwam via een strafbal van Annemieke Schildmeijer nog terug naar 2-1 maar doordat deze treffer pas in de 67e minuut viel kwam de overwinning van Amsterdam niet meer in gevaar. De ploeg van Jisse Waasdorp staat nu vierde en gaat komend weekend op bezoek bij MOP. Bloemendaal moet genoegen nemen met plek 11 en krijgt zondag visite van Kampong.

Reageer