Uitslagen zondag 29 maart (dames)

Vandaag speelden de hoofdklasse-dames hun negentiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

SCHC Den Bosch RB
SCHC pakt na de overwinning op Den Bosch het derde play-off ticket (c) René Broekman

SCHC – Den Bosch: 3-2

De dames van Stichtsche hebben zich na een kletsnatte wedstrijd tegen Den Bosch als derde geplaats voor de play-offs. De ploeg uit Bilthoven won de thuiswedstrijd met 3-2 en bezorgde de Bossche formatie daarmee haar tweede nederlaag van het seizoen. Lidewij Welten opende nog wel de score in dit duel maar zag deze treffer al snel teniet worden gedaan toen Carlien Dirkse van den Heuvel aan de andere kant van het veld ook doel raakte. Maike Stöckel bracht SCHC vervolgens voor het eerst aan de leiding waarna Maartje Paumen via een strafbal de gasten weer op 2-2 zette. Tien minuten voor rust scoorde Michelle van der Pols de 3-2 en daarmee bezorgde zij haar team de drie punten. Doordat Laren een nederlaag leed tegen Kampong staat de ploeg van Netty van Maasakker nu op doelsaldo op de tweede plek.

Hdm – Wageningen: 1-0

Hdm speelde vrijdagavond al een goede wedstrijd tegen koploper Den Bosch maar stond toen na zeventig minuten met lege handen. Vandaag was een rake klap van Rocia Ybarra in de vierde minuut genoeg voor de Haagse formatie om wel de volle buit mee naar huis te nemen en voorgoed afscheid te nemen van de degradatiezone. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Hdm negen punten voor op Pinoké en met een beduidend beter doelsaldo. Voor Wageningen is het seizoen gespeeld, het verschil met de nummer elf, Bloemendaal, is opgelopen tot elf punten en dus speelde de Gelderse formatie volgend jaar weer in de overgangsklasse.

Hurley – MOP: 1-0

De dames van Hurley komen met zes punten het dubbelweekend uit en hebben zich daardoor uit de degradatiezone gespeeld. De ploeg van Rick Mathijssen won door een treffer van Margot Zuidhof met 1-0 van MOP en is nu koploper van het rechter-rijtje. MOP zal er de komende weken nog hard aan moeten trekken want met drie speelrondes te gaan is de ploeg van Toon Siepman slechts één punt verwijderd van de tiende plek. Over tweede weken treft het OZ in eigen huis, Hurley speelt dan uit op Laren.

Oranje Zwart – Bloemendaal: 4-0

Het worden spannende weken voor Oranje Zwart dat, door een 4-0 overwinning op Bloemendaal, nog maar drie punten verwijderd is van een play-off plek. Jill Boon opende in het duel met de Mussen de score al in de tweede minuut waarna het de eerste helft redelijk gelijk op ging tussen deze twee ploegen. Na rust zette OZ echter het gas open waardoor de eindstand, door drie doelpunten van Valerie Magis, uiteindelijk op 4-0 kwam. Bloemendaal zakt na deze nederlaag af naar de elfde plek en speelt het weekend na Pasen tegen het gedegradeerde Wageningen. OZ gaat dan op bezoek bij MOP.

Amsterdam – Pinoké: 0-1

Eén verrassende uitslag kwam vandaag uit het Amsterdamse Bos waar Pinoké Amsterdam met 0-1 heeft weten te verslaan. Het doelpunt van Sara Tillart in de 26e minuut bleek ook gelijk de winnende treffer en daarmee pakken de Steekneuzen drie welkome punten in de strijd tegen play-outs. Een zure nederlaag voor Amsterdam dat hierdoor zowel Kampong als Oranje Zwart tot op twee en drie punten ziet naderen. Over twee weken spelen de dames van Jisse Waasdorp de zware uitwedstrijd op Den Bosch die gewonnen zal moeten worden om niet de vierde plek uit handen te geven.  Pinoké treft dan Kampong.

Kampong – Laren: 3-2

De kans op een play-off plek leek Kampong na de twee nederlagen van afgelopen weken uit handen te geven maar na dit dubbelweekend is de ploeg van Stijn Roosendaal weer volop in de race om plek vier. Waar Amsterdam zonder punten het dubbelweekend uit komt pakte Utrechste formatie er zes. Na de overwinning op MOP werd er vandaag namelijk knap met 3-2 van Laren gewonnen. Willemijn Bos opende nog wel de score voor de gasten waarna Michelle Fillet voor de 1-1 tekende. Vicky van den Broek zette de ruststand vervolgens op 1-2 maar dan kon Laren er niet voor behouden dat Kampong er in de tweede helft door doelpunten van Lisa van Baaren en Michelle Fillet met 3-2 langs ging. Op zondag 12 april gaat Kampong op bezoek bij Pinoké en speelt Laren, dat hierdoor de tweede plek aan SCHC heeft moeten overdragen, thuis tegen Hurley.

Reageer