Uitslagen zondag 5 oktober (dames)

Vandaag werd bij de dames de zesde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren SCHC dames Dirkse van den Heuvel Naomi van As RB
Laren pakte vandaag de koppositie over van SCHC. (c) Rene Broekman

Laren – SCHC: 3-2

De topper van vandaag ging tussen koplopers Laren en SCHC. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op 13 punten met een klein voordeel voor Stichtsche dat een beter doelsaldo had. In deze strijd om de koppositie ging het lang gelijk op. Bij rust stond nog steeds de brilstand op het scorebord en dus moesten beide ploegen er in de tweede helft hard tegenaan om er drie punten uit te slepen. Kim Lammers nam hierin het voortouw en opende via een strafcorner de score in het voordeel van Laren. SCHC liet het er echter niet bij zitten en kwam binnen twee minuten weer langszij via Ginella Zerbo. Fabiënne Roosen en Macey de Ruiter zorgde vervolgens voor een comfortabele 3-1 voorsprong waarna de treffer van Maike Stöckel te laat kwam om deze overwinning nog echt in gevaar te brengen. Laren wint en is nu koploper, SCHC zakt af naar plek drie.

Bloemendaal – Kampong: 3-2

Het vertrouwen bij promovendus Bloemendaal groeit met de week. De ploeg van Jorge Nolte laat zich niet intimideren door de andere hoofdklasseteams en kwam vorige week al dichtbij een stuntje toen het uiteindelijn nipt verloor van Amsterdam. Vandaag kwam die stunt er alsnog. Tegenstander Kampong liep via Julia Muller en Xan de Waard voor rust uit naar een 0-2 voorsprong maar dit bleek niet genoeg om ook de punten mee naar Utrecht te nemen. Via Annemieke Schildmeijer (twee maal) en Joëlle Ketting kwam de thuisploeg knap terug naar 3-2 waarmee de tweede overwinning voor Bloemendaal een feit is. Komend weekend reizen de ‘Damus’ af naar Amsterdam voor het treffen met Hurley en krijgt Kampong bezoek van MOP.

MOP – Amsterdam: 3-2

In Vught heeft ook MOP vandaag voor een stuntje kunnen zorgen. Waar de ploeg van Toon Siepman in de afgelopen weken met grote cijfers verloor van Den Bosch en SCHC pakte het vandaag in hun vierde wedstrijd tegen een topploeg wel de volle buit. Amsterdam had het de afgelopen weken al lastig tegen midden-motors maar pakte uiteindelijk meestal wel de punten. Vandaag lukt dat de ploeg van Jisse Waasdorp niet. De gasten, die Eva de Goede weer zagen terugkeren, kwamen nog wel op voorsprong nadat Maria Verschoor via een rebound van een corner de 0-1 binnen tikte. Tien minuten later stelde MOP echter orde op zaken door via een tip-inn van Mathilde Hotting en een rake corner van Lieke van Wijk weer langszij te komen. In de 45e minuut bracht Ellen Hoog via een strafbal de wedstrijd weer terug in de wedstrijd maar in een zinderende slotfase trok MOP via Sabine van den Assem uiteindelijk aan het langste eind. Uit een strafcorner schoot zij de 3-2 binnen en daarmee kruipt MOP weer wat omhoog op de ranglijst. Een zure nederlaag voor Amsterdam, dat komend weekend in de topper tegen Laren uit een ander vaatje zal moeten tappen.

Pinoké – Hdm: 0-4

Hdm heeft na een valse start het vertrouwen weer helemaal terug, zo lijkt het. De ploeg van Erik van Driel pakte afgelopen weekend ten koste van MOP de eerste overwinning van het seizoen en staat na vanmiddag op zes punten. In Amsterdam ging de strijd lange tijd gelijk op maar na een 0-0 stand bij rust gingen de gasten er in de tweede helft volledig overheen. Via Pien van Nes (twee maal), Claire Boots en Mila Muyselaar won de Haagse formatie deze wedstrijd uiteindelijk met 0-4. Hierdoor verlaat het de onderste regionen. Pinoké, dat de Australische Casey Eastham enkele weken moet missen, zal komende weken punten moeten gaan pakken om de andere ploegen niet te ver weg te laten lopen.

Wageningen – Den Bosch: 1-7

In verband met een blessure van de scheidsrechter startte het duel tussen de nummer laatst en de landskampioen een kwartier later dan gepland. Dit weerhield Den Bosch echter niet van een vliegende start want na drie minuten spelen werd de score al geopend door, wie anders dan, Maartje Paumen. Nog voor rust liep de ploeg van Raoul Ehren via Lidewij Welten, Sian Keil en Vera Vorstenbosch uit naar 0-4 waardoor de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld was. Het had eventueel ook 0-5 kunnen zijn maar nadat de strafbal aan Bossche kant werd gemist duurde het nog tot in de 48e minuut tot deze er, via Vorstenbosch, ook daadwerkelijk kwam. Ireen van de Assem en Welten breidden de score uiteindelijk uit naar 0-7 waardoor het doelpunt van Claudia Veenendaal er slechts één voor de statistieken was. Den Bosch was als verwacht een maat te groot voor Wageningen en klimt, door de nederlaag van SCHC, naar de tweede plek.

Oranje Zwart – Hurley: 2-1

Oranje Zwart en Hurley streven beide al enkele seizoenen naar een plek in het linkerrijtje en zijn hierin dus directe rivalen. Vandaag trok OZ in deze strijd aan het langste eind. De thuisploeg kwam na een mooie actie van Laura Nunnink via Lisa Scheerlinck op voorsprong. Valerie Magis breidde deze  middels een strafcorner een minuut of tien later uit naar 2-0 en dus moest Hurley met een antwoord komen om de schade te beperken. Deze kwam er via Lisa Visser die enkele minuten voor rust de 2-1 raak schoot. Waar een spannende tweede helft in de lijn der verwachtingen lag kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en dus bleven de punten in Eindhoven. OZ klimt hierdoor naar plek zes en Hurley moet genoegen nemen met de negende plaats.

Comments (10)

 1. Toch wel grappig ieder jaar word Laren afgeschreven en ieder haar bewijzen ze het tegendeel

 2. Bloemendaal kon de verrassing van het jaar wel eens worden. Kampong was wel wat beter maar Bloemendaal was dodelijk effectief. De strafcorner van Annemiek Schildmeijer is kennelijk moeilijk te lezen. Bloemendaal had ook wel hulp van de paal maar de keeper van Bloemendaal, Laura Sluijter, was ook erg goed. Zet haar verdediging erg goed neer en keept gewoon kalm. Team groeit per wedstrijd. Menige club zal het moeilijk tegen ze krijgen.

 3. Geweldige overwinning van Laren! Niet verwacht, ze doen het dit seizoen toch weer boven verwachting.

 4. Hoezo boven verwachting? worden ieder jaar afgeschreven op basis van niks.

 5. Eens met Naomi: boven veler (ook mijn eigen) verwachting. Op “basis van niks”? Onzin, als je kijkt wie afgelopen jaren vertrokken en stopten.
  Terechte overwinning van Laren gisteren.

 6. Buiten schc,Amsterdam en DB heeft geen andere ploeg zo,’n selectie als Laren, dus niet meer dan normaal. Het jaarlijks afschrijven van Laren is dus ook nergens op gebaseerd

 7. @@naomie; Heb je naar een ander veld staan kijken? Volgens mij had SCHC een strafbal moeten krijgen, waarna de wedstrijd wellicht anders was gelopen. Kijk maar eens naar de 5e foto van boven van Rene Broekman. iedereen zag het, publiek van Laren en SCHC, behalve de scheidsrechter

 8. @ol, je verhaal plaats ik in de catogerie als mijn oom een vrouw was geweest was het mijn tante geweest .

 9. @ol; verras jezelf en probeer eens inhoudelijk te reageren!

 10. Eens met Ol. Want als laren in de 1e 15 minuten van groot overwicht wel had gescoord was wedstrijd ook anders gelopen. Dus op basis van de hele wedstrijd een terechte overwinning. Los van de inderdaad discutabele scheidsrechterlijke dwalingen, waar beide ploegen last van hadden. Stichtse heeft ‘op papier’ een sterkere ploeg maar dat was ‘op het veld’ niet merkbaar. Integendeel, vond de wedstrijd qua hockey tegenvallen.

Reageer