Uitslagen zondag 8 maart (dames)

Vandaag speelden de dames hun vijftiende speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Den Bosch Laren dames RU Welten van As Bos
Den Bosch versloeg Laren in eigen huis met 2-1 (c) Roel Ubels

Amsterdam – Oranje Zwart: 5-0

Na de 1-1 in de heenwedstrijd en de huidige vorm van Amsterdam leek deze wedstrijd vooraf een spannende te kunnen worden. Niets bleek echter minder waar. Een scherp en, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen, zeer trefzeker Amsterdam liet vandaag in het Bos zien de plek in de top vier veilig te willen stellen. Al voor rust zetten doelpunten van Leiah Brigitha, Ellen Hoog en Charlotte Vega de thuisploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong waarna Vega vroeg in de tweede helft, op mooi aangeven van Hoog, het duel met haar 4-0 helemaal in het slot gooide en even later na slordig werk van keepster Larissa Meijer haar hattrick compleet maakte. Een mooie 5-0 overwinning dus voor Amsterdam dat echter wel Maria Verschoor in de eerste helft met een enkelblessure van het veld gedragen zag worden. Het is te hopen dat zij zich spoedig weer bij de selectie van de door blessures geplaagde ploeg kan voegen. Oranje Zwart verliest door deze nederlaag de aansluiting met de top vijf. Het gat met Kampong is inmiddels opgelopen naar zeven punten.

Den Bosch – Laren: 2-1

Door een doelpunt van Lieke Hulsen twee minuten na aanvang van de wedstrijd en een rake corner van Maartje Paumen twee minuten voor het verstrijken van de tijd is Den Bosch erin geslaagd concurrent Laren te verslaan en het gat met de nummer twee naar vier punten te vergroten. Hoewel Den Bosch in de eerste helft de overhand had wist de ploeg van Raoul Ehren de vroege voorsprong niet verder uit te bouwen. In de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd maar kwamen er weinig opgelegde kansen. Pas in de slotfase van de wedstrijd gooide Paumen met een rake corner het slot op de wedstrijd en daar kon de treffer van Grace Huberts in de laatste minuut niets meer aan veranderen. Den Bosch loopt weg bij de concurrent en gaat volgende week op bezoek bij Pinoké. Laren speelt dan tegen Hdm.

Pinoké – Wageningen: 3-1

Het doek lijkt voor Wageningen te zijn gevallen. De nieuwkomer in de hoofdklasse kon vandaag de laatste strohalm grijpen in de strijd tegen directe degradatie. Bij winst op Pinoké had de ploeg van Arnoud Boersma het gat met de nummer elf kunnen verkleinen maar daar zijn de dames uit Wageningen niet in geslaagd. De gasten startten het duel in het Amsterdamse Bos voortvaren en zagen Evy Broeder al na vijf minuten de score openen. De Steekneuzen waren in eigen huis echter niet van plan de punten aan de nummer twaalf te schenken en keerden de stand, door doelpunten van Frederique Malefason, Casey Sablowski en Bo Peijs nog voor rust om naar een 3-1 voorsprong. In de tweede helft wisten beide ploegen het net niet meer te raken en dus bleven de drie punten in het Bos. Met deze overwinning  op zak stijgt Pinoké weer een plekje op de ranglijst en is het gat tussen Wageningen en de nieuwe nummer elf, Bloemendaal, nu opgelopen naar acht punten.

Kampong – Hurley: 3-1

Kampong heeft als enige achtervolger de aansluiting met de top vier weten te behouden. De ploeg uit Utrecht won thuis met 3-1 van Hurley en houdt zo het gat met de nummer vier, Amsterdam, op twee punten. De score in Utrecht werd geopend door Michelle Fillet die deze voorsprong vervolgens vlak voor rust weer teniet zag worden gedaan doordat Margot Zuidhof aan de andere kant van het veld trefzeker was. Vroeg in de tweede helft bracht Marijn Veen de Utrechtse formatie wederom aan de leiding en dit keer werd deze niet meer weggegeven. Kiki van Wijk zorgde in de slotminuut voor een solide 3-1 overwinning. Komende week gaat Kampong op bezoek bij de nummer zes, Oranje Zwart. Amsterdam treft dan Bloemendaal.

Hdm – MOP: 2-2

De strijdtussen Hdm en MOP was er één waarin gestreden werd om aansluiting bij het linker-rijtje en daar is geen van beide ploegen in geslaagd. Tot twee keer toe wist MOP via Fleur de Waard en Jolijn Donkers de leiding te nemen maar beide keren knokte Hdm zich (door doelpunten van Rocio Ybarra en Manou Vernij) terug in de strijd. Met dit gelijkspel blijft het gat tussen de nummers zeven en acht van de ranglijst één punt en profiteert geen van beide van het verlies van Oranje Zwart. Komend weekend kunnen zowel MOP als Hdm pittige tegenstand verwachten. De ploeg van vertrekkend coach Toon Siepman krijgt dan bezoek van SCHC en Hdm speelt tegen Laren.

SCHC – Bloemendaal: 7-1

De dames van SCHC, die bij deze eerste thuiswedstrijd van 2015 nog eenmaal keepster Inge Vermeulen herdachten met een minuut stilte, hadden in een zonovergoten Bilthoven weinig moeite met de nummer elf van de ranglijst. Caia van Maasakker, Ginella Zerbo en Carlien Dirkse van den Heuvel zorgden binnen 35 minuten voor een comfortabele 3-0 voorsprong waardoor de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld was. Roos Broek redde in de tweede helft de eer nog door de 3-1 binnen te schieten maar daarna denderde de trein van interim-coach Netty van Maasakker weer over de Mussen heen. Van Maasakker, Michelle van der Pols, Roos Drost en Maike Stöckel tilden de eindstand naar 7-1. Naast de mooie overwinning ziet SCHC ook de nummer twee Laren, dat van Den Bosch verloor, weer tot op drie punten naderen. Bloemendaal zakt af naar plek elf.

Reageer