Uitslagen zondag 9 november (dames)

Vandaag werd bij de dames de twaalfde speelronde van het seizoen gespeeld. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Laren - MOP (dames) RU de Ruiter
(c) Roel Ubels

MOP – Laren: 1-2

In Vught ontving MOP vandaag de nummer twee van de ranglijst, Laren. In de openingswedstrijd van dit seizoen eindigde het duel op Laren in een gelijkspel en daarnaast verloor de ploeg van Etienne Spee de afgelopen twee keer dat het bij MOP op bezoek ging dus rook de thuisploeg kansen. De dames van Toon Siepman vlogen goed uit de startblokken en hadden in de beginfase een klein veldoverwicht. Als Anna Flanagan echter halverwege de eerste helft geel voorgeschoteld krijgt ziet Fabienne Roossen kans de score te openen en dus moest MOP in de achtervolging. Als Laren vervolgens na rust ook tien minuten met een man minder komt te spelen kan Donja Zwinkels op haar beurt profiteren door na een mooie steekpasje de gelijkmaker binnen te schieten. Lang mocht de thuisploeg echter niet genieten van de gelijke stand want na 54 minuten maakte Kim Lammers,  na slordig uitverdedigd werk, de 1-2 en daarmee bleek zij uiteindelijk ook de drie punten voor Laren te hebben binnen geschoten. Weer geen punten dus voor MOP dat het linkerrijtje steeds verder uit het oog verliest. Aankomend weekend reist de ploeg af naar het Amsterdamse Bos voor de wedstrijd tegen Pinoké. Laren krijgt dan Wageningen op bezoek.

Kampong – SCHC: 0-1

In de heenwedstrijd op SCHC speelden de ploegen nog gelijk maar vandaag bleek een rake corner van Caia van Maasakker, halverwege de eerste helft, genoeg voor SCHC om de Utrechtse streekderby van Kampong te winnen. Kampong moet hierdoor weer afscheid nemen van de top vier en staat nu vijfde. SCHC behoudt de derde plek. Komend weekend treft de ploeg van Gilet Bonnet de nummer zeven van de ranglijst, Hurley. Kampong speelt dan tegen Amsterdam.

Wageningen – Amsterdam: 1-5

Amsterdam had vandaag zoals verwacht weinig moeite met hekkensluiter Wageningen. De ploeg van Jisse Waasdorp liep voor rust, door doelpunten van Charlotte Vega, Ellen Hoog en Kelly Jonker al uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Mabel Brands wist vroeg in de tweede helft nog een tikje terug te geven maar uiteindelijk bracht dat Amsterdam niet aan het wankelen. Sterre Deetman en de tweede treffer van Hoog tilde de eindstand uiteindelijk naar 1-5. Doordat Kampong geen punten wist te pakken tegen SCHC is Amsterdam met deze overwinning weer teruggekeerd in de top vier. Komend weekend speelt het tegen Kampong en zal de vierde plek de inzet zijn. Wageningen mag dan op bezoek bij Laren.

Hurley – Hdm: 0-1

Hurley had vandaag het gat met het linkerrijtje kunnen verkleinen naar twee punten maar dat is de ploeg van Rick Mathijsen in de thuiswedstrijd tegen Hdm niet gelukt. Lange tijd ging het gelijk op maar een rake treffer van Rocio Ybarra, vlak na rust, zorgde ervoor dat Hdm zich nu uit de degradatiezone heeft gewerkt en Hurley tot op een punt nadert. Komend weekend zou de Haagse formatie eventueel weer een stap omhoog kunnen zetten als het thuis Oranje Zwart ontvangt. Hurley reist dan af naar Bilthoven voor de wedstrijd tegen SCHC.

Oranje Zwart – Den Bosch: 0-4

Waar het in Den Bosch in de eerste speelronde van het seizoen nog 4-3 werd, was het vandaag in Eindhoven een stuk minder spannend. De Bossche formatie was gewoonweg een maatje te groot voor streekgenoot OZ. Al na acht minuten wist Vera Vorstenbosch middels een corner de score te openen maar ondanks dat er in het eerste bedrijf onder andere nog vier corners volgden voor de gasten lukte het ze  niet de vroege voorsprong voor rust verder uit te breiden. Pas bij de achtste poging, halverwege de tweede helft verdubbelde Maartje Paumen de stand waarna Lieke Hulsen enkele minuten laten met haar 0-3 de wedstrijd in het slot gooide. Sian Keil zette vlak voor tijd de eindstand op 0-4. Een zakelijke overwinning dus voor de koploper die volgende week thuis tegen Bloemendaal speelt. Oranje Zwart gaat dan op bezoek bij Hdm.

Bloemendaal – Pinoké: 1-2

De wedstrijd waar op papier vandaag de meeste belangen mee gemoeid waren was die tussen de dames van Bloemendaal en Pinoké. Bloemendaal had bij een overwinning een groot gat met de nummer elf kunnen slaan en de Steekneuzen moesten dit op hun beurt voorkomen om niet nu al bijna zeker te zijn van nacompetitie. De thuisploeg startte echter fel en zagen Evy Oosterveer al na drie minuten voor keepster Rachelle Groot opduiken en de 1-0 binnen tikken. De ploeg van Maarten Stenvers liet zich echter niet uit het veld slaan door deze snelle achterstand en kwam via een rake corner van Dana Luijkx weer terug in de wedstrijd. De matchwinner op ’t Kopje werd uiteindelijk de jonge A-speelster Bodil Keus die met haar treffer de drie zeer gewilde punten voor Pinoké binnen sleepte. Het gat tussen de nummer tien en elf is nu gekrompen naar twee. Aankomend weekend speelt Bloemendaal tegen koploper den Bosch en krijgt Pinoké MOP op bezoek.

 

Comments (12)

 1. 1-5 bij Wageningen-Amsterdam geeft verhoudingen niet goed weer. Bezoekers gaven onnoemlijk veel kansen weg. Opbouw bij vlagen zwak. Als Wageningen in de cirkel wat koelbloediger is, kan het zomaar 6-6 worden.

 2. Flierefluiter

  Vrouwelijke scheidsrechter bij Bloemendaal was erbarmelijk slecht. Oogde zeer onzeker. Nam de meest vreemde beslissingen en was niet consequent. Haar hoogtepunt had ze in de laatste seconde waarbij ze de uitspeelcorner affloot nadat de keeper van Pinoke gevaarlijk de bal wegschopte in plaats van nog een strafcorner te geven. De bond moet nu eindelijk iets doen aan dit soort flierefluiters. Zij kosten clubs punten.

 3. Alweer een zeer matig optreden van deze scheidsrechter. De afgelopen drie weken alleen maar negatieve reacties over haar gelezen. Huilen bij OZ-MOP, chaos bij Hurley-Den Bosch en nu weer een slecht optreden bij Bloemendaal-Pinoke. Wanneer groeit nu eindelijk eens het besef dat deze dame er nog lang niet klaar voor is?

 4. Dramatisch heel onzeker fluitgedrag van vrouwelijke scheidsrechter bij Bloemendaal-Pinoke.
  Ik sluit me geheel aan bij de bovenstaande reacties.
  De dame heeft een strenge beoordeling nodig. Op dit hockey niveau zou ze geschorst moeten worden.
  Bloemendaal is meerdere kansen ontnomen om gelijk spel te maken. Graag zou ik de wedstrijd over laten spelen met goede scheidsrechters.

 5. Haha, hou eens op maria. Scheidsen inderdaad niet al te best, maar ook Pinoke heeft veel nadeel ondervonden. Hadden een aantal corners moeten krijgen en Bloemendaal had zeker 2x geel moet krijgen voor naslaan en scoringskans ontnemen. Die corner in de laatste minuut voor Bloemendaal was nogal dubieus, maar Pinoke heeft echt terecht gewonnen.

 6. We zijn 12 wedstrijden onderweg en de ranglijst was en is al helder. SCHC, Den Bosch, Laren en toch Amsterdam PO, Wageningen degradeert en B’daal en Pinoke Play Out. De zelfbenoemde top ploegen Hurley en OZ halen het niet. Ben benieuwd welke verhalen we nu krijgen over “processen”, “stappen die gemaakt zijn”, “als dit…dan dat…” Voorspelbare situatie maar het is gewoon zoals het is. Kansen voor de komend seizoenen zitten in de natuurlijke verjonging en of ploegen buiten Top 4 de noodzakelijke “stappen” nu echt eens kunnen zetten. Ik zie De Waard Kampong verlaten bijvoorbeeld en dan doet Kampong weer een flinke stap terug, zeker als Muller en Cox ook nog eens stoppen komend seizoen of het seizoen daarna.

 7. Proefbalonnetje…. In plaats van zeuren op de arbiters, zoeken naar oplossing om niveau scheidsrechters in NL te verbeteren. Meer investeren, meer waardering voor clubscheidsrechters. Maar kijk eens naar initiatieven als iklaatfluiten. Laat de KNHB daar actief samenwerking mee zoeken. Ga die jongens beter / meer / goed begeleiden vanuit de bond en wellicht groeien ze uit naar top arbiters. We weten allemaal dat innovatie NOOIT vanuit de bond zelf zal komen (kijk naar DWF en andere initiatieven zoals ik laat fluiten.nl) Zou mooi zijn als de KNHB dit eens serieus oppakt in plaats weer negatief te reageren op initiatief iklaatfluiten.nl in de recente hockey.nl uitgave. Misschien kan de bond het boek The Lean Start Up een keer lezen 🙂

 8. We hebben het hier over hoofdklasse scheidsrechters, maar er valt ook niet te spreken over scheidsrechters in de ovk, ik zat vorige week te kijken bij Rood wit-De Terriers de wedstrijd werd kapot gefloten door de scheidsrechters, simpele shootjes in de open ruimtes niet zien, belachelijke gele kaarten, Ik weet jammer genoeg geen oplossing, iemand wel??

 9. Dhr. Floris

  Een oplossing?

  Als er nu eens wat meer dames gingen fluiten?

  Er zijn meer dames hockeyers dan heren en toch zijn er van alle fluitisten in een district als Zuid-Holland maar iets meer dan 10% dames.

 10. De scheids van Bloemendaal – Pinoke heeft ook haar stempel 2 jaar geleden gedrukt in de finale voor C teams (OZ – Rotterdam). in de laatste minuut een corner geven wat geen corner was. Misschien een goedmakertje voor haar eigen welzijn? 🙂

 11. Deze dame laat alles gierend uit de klauwen lopen en komt er nog mee weg ook. Ik zeg: degraderen. Samen met Wageningen naar de overgangsklasse. Beiden te licht bevonden.

 12. We hebben het alleen over deze mevrouw. Maar er zijn meer scheidsrechters in de hoofdklasse die bij bepaalde ploegen maar 1 richting op wijzen (niet consequent fluiten). Als ik de samenvatting Amsterdam – Wageningen zie, dan kom ik tot de conclusie dat Amsterdam met de eerste 2 doelpunten die ze scoren ook wel heel goed wegkomen.

Reageer