Van den Broek: ‘We gaan er alles aan doen om die koppositie te pakken’

Waar de dames Laren vorig seizoen na de winterstop bijna de play-of plek verspeelden lijkt de ploeg van vertrekkend coach Etienne Spee dit jaar de goede lijn van de eerste helft door te gaan trekken. De Gooise formatie hervatte afgelopen weekend het seizoen met een klinkende 6-0 overwinning op Pinoké. Vicky van den Broek scoorde twee keer. De spits blikt terug op de wedstrijd en kijkt vooruit naar de topper van aanstaande zondag waarin Laren de koppositie kan pakken.

Roel Ubels
(c) Roel Ubels

De 6-0 overwinning op Pinoké klinkt als een simpele walk-over maar was dat het ook? Tot tien minuten voor tijd stond Laren namelijk ‘slechts’ op 2-0. Volgens Vicky van den Broek was de ruime overwinning in ieder geval niet onterecht. “ In de eerste helft had Pinoké heel veel gegeven en toen kwamen ze er nog wel eens doorheen maar wij creëerden op het eind gewoon veel kansen. Ik heb gedurende de wedstrijd ook verder niet getwijfeld of we de overwinning binnen zouden halen, voor mijn gevoel hadden we constant de overhand en waren we lekker bezig.”

Na het zaalhockeyseizoen bereidden de Larensche dames zich onder meer in Turkije voor op de tweede seizoenshelft. Daar lag de focus voornamelijk op het hockey vertelt Van den Broek. “We zijn heel tevreden met hoe de eerste seizoenshelft is verlopen en we hebben echt gekeken naar hoe we die lijn door kunnen zetten. Dat heeft denk ik ook wel bijgedragen aan de prestatie van zondag.” De spits was niet bang dat de ploeg net als vorig seizoen, toen het als koploper de winterstop in ging en uiteindelijk ter nauwer nood de vierde plek veilig stelde, een terugval zou hebben. “We hebben ook niet echt naar vorig seizoen gekeken want we hebben nu weer een heel ander team en zijn vooral bezig met de goede vibe uit de eerste seizoenshelft.”

Ondertussen werd ook bekend dat coach Etienne Spee volgend jaar bij SCHC aan het roer zal staan en dat assistent-coach Ageeth Boomgaardt de Larensche ploeg zal gaan coachen. Van den Broek is blij met de keuze voor Boomgaardt maar wil er verder niet teveel over kwijt. “We zijn nu nog bezig met Etienne en dit seizoen en nog helemaal niet met volgend jaar.”

Aanstaande zondag speelt Laren de topper tegen Den Bosch en kan het de koppositie overnemen van de Brabantse formatie. Van den Broek ziet goede kansen voor team. “Het is natuurlijk nooit een makkelijke wedstrijd, je moet er gewoon met z’n allen staan en er echt voor gaan. Het zijn altijd spannende wedstrijden maar ik heb er vooral heel veel zin in. We gaan er alles aan doen om die koppositie te pakken.”

Reageer