Van der Pols: ‘Ik had er heel erg op gehoopt maar nu is het ook echt gebeurd’

Bondscoach Sjoerd Marijne maakte maandag zijn selectie voor de Champions Trophy in Argentinië bekend. Eén van ‘nieuwelingen’ ten opzichte van het WK is Michelle van der Pols die daarmee na vier jaar afwezigheid en veel blessureleed haar rentree bij Oranje maakt. Een speciaal moment dus voor de middenvelder van SCHC.

SCHC-Den-Bosch-dames-RU-Michelle-vd-Pols2-706x600
(c) Roel Ubels

“Ik had er heel erg opgehoopt maar nu is het ook echt gebeurd, ik mag mee naar een toernooi,” vertelt Van der Pols enthousiast. “Ja, dat is inderdaad heel speciaal. Ik heb wel eerder al meegedaan met Champions Trophies maar dat is alweer een hele tijd geleden. Ik denk dat ik rond 2010 mijn laatste interland speelde.” Daarna volgende een langdurige peesontsteking die haar geruime tijd aan de kant hield. Vorig seizoen maakte zij weer haar definitieve rentree bij SCHC en nu dus ook bij Oranje. Zondagavond werd ze gebeld met het goede nieuws. Vooraf was ze toch wat nerveus geweest omdat ze niet wist wat ze kon verwachten. “Ik vond het heel lastig, het kon voor mijn gevoel beide kanten op. Je weet niet wat een coach wil, hoe hij het precies ziet en hoe hij je wil gebruiken. Ik probeerde er niet teveel over na te denken maar ik was toch wel erg zenuwachtig toen het uur waarin we gebeld zouden worden in ging. Wat ik daarna deed? Ik heb gelijk mijn ouders gebeld.”

Van der Pols mag dus mee naar de Champions Trophy in Mendoza, Argentinië, dat eind deze maand van start gaat. In aanloop naar het toernooi toe worden er in Nederland een drietal oefenwedstrijden/interlands gespeeld. De eerste werd gisteravond met 2-1 gewonnen van België. Volgens de middenvelder niet de mooiste wedstrijd om te zien. “Het veld was heel nat en het weer was echt verschrikkelijk dus ik denk niet dat het de beste wedstrijd was maar nu hebben we in ieder geval wel weer beelden om terug te kijken.” Aangezien de selectie voorheen nog niet bekend was, werd er ook nog niet veel getraind op systemen. “We hebben het er wel een beetje over gehad met wat videobesprekingen en Sjoerd heeft uitgelegd hoe we willen gaan spelen maar vandaag (maandag, red.) was wel voor het eerst dat we er wat preciezer naar zijn gaan kijken.”

Naast haar verplichtingen bij Oranje heeft Van der Pols de komende weken ook nog een paar competitiewedstrijden met SCHC op het programma staan. De ploeg van Giles Bonnet kende een goede seizoenstart maar had het afgelopen weekend onverwachts lastig met hekkensluiter Wageningen. Pas in de slotminuten werd een 2-3 achterstand omgezet in een nipte 4-3 overwinning. “We waren teveel losse eilandjes,” luidt de verklaring van Van der Pols. “Ik denk dat we elkaar niet goed konden vinden in het veld en daarna veel gingen lopen en de snelheid uit het spel haalden. We deden het niet met elkaar.” Zondag werd vervolgens, wederom in de slotminuten, gelijkgespeeld tegen Amsterdam. Een terecht gelijkspel, aldus de international die komend weekend Kampong treft. In de eerste speelronde van het seizoen kwam SCHC in deze derby niet verder dan een gelijkspel en dus moet Stichtsche aan de bak, weet ook Van der Pols. “Kampong doet het dit seizoen heel goed. We hadden het thuis ook niet makkelijk tegen ze en ze hebben de afgelopen weken veel punten gepakt. We spelen uit maar het is dichtbij dus ik heb er in ieder geval wel zin in.”

Reageer