Van der Pols: 'We hadden dit slimmer moeten uitspelen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Pols: ‘We hadden dit slimmer moeten uitspelen’

De dames van SCHC speelden gister verrassend gelijk tegen de nummer elf van de ranglijst, Nijmegen. Voormalig international Michelle van der Pols vertelt waarom haar team geen stempel op de wedstrijd kon drukken en over haar herstel van een langdurige knieblessure.

SCHC - Den Bosch (dames) RB van der Pols
Credit: Rene Broekman

Gisteren speelde Stichtsche verrassend gelijk in de uitwedstrijd tegen Nijmegen. De dames uit Bilthoven hadden gehoopt drie punten mee te kunnen nemen, maar het team kwam niet verder dan 1-1. “We hadden het in de eerste helft af moeten maken,” legt SCHC middenveldster Van der Pols uit. “Nijmegen groef zich totaal in en dat heeft voor hun goed uit gepakt. We hadden het een stuk slimmer uit moeten spelen. Iedereen wilde haar stempel op de wedstrijd drukken, waardoor we vergaten af en toe slim een corner te halen of gewoon een makkelijke pass te zoeken. Dan komt er natuurlijk ook wel een dosis pech bij kijken met het eigen doelpunt dat we tegen kregen en meerdere keren ging de bal er bij Nijmegen net niet in.” Onlangs gaf coach Schopman nog aan na dit seizoen te vertrekken bij SCHC. Volgens Van der Pols is dat niet van invloed op de prestaties van het team.  “Iedereen weet dat Janneke weggaat aan het eind van het seizoen, maar tot dan is ze er nog gewoon voor ons. Natuurlijk vinden we het allemaal erg jammer, maar we gunnen het haar natuurlijk van harte.”

Twee jaar lang hingen blessures als een donkere wolk boven de hockeycarrière van Van der Pols. De voornaamste boosdoener was haar knie. Inmiddels is de vijfentwintig jarige speelster hersteld en floreert ze weer op de Nederlandse velden. “Het gaat nu erg goed,” vertelt Van der Pols opgelucht. “Ik heb momenteel helemaal geen last meer van mijn knie. Ik ben expres niet gaan zaalhockeyen dit seizoen en heb hard getraind om fit te worden om verdere blessures te voorkomen. Ik was, toen ik net weer mee kon doen, wel enige tijd bang geweest om weer geblesseerd te raken. Ik was er zo lang uit. Dat wil ik gewoon niet nog een keer. Ik durfde in het begin ook niet voluit te gaan. Als ik mijn backhand vanuit de loop deed kwam er veel druk op mijn knie te staan. Dan hou je toch snel in, omdat je niet wilt dat het weer mis gaat. Daar heb ik nu geen last meer van. Mijn knie voelt stabiel aan en ik durf nu eindelijk weer volop en vrijuit te hockeyen.”

Momenteel staat SCHC derde, met één punt achter op de nummers één en twee, Laren en Amsterdam. “We willen uiteraard de play-offs halen, maar hebben niet echt een voorkeur tegen wie we terecht willen komen,” vertelt Van der Pols. “We willen vooral in een goede flow komen, zodat we in de play-offs op onze top zijn en daar het verschil kunnen maken.” Menig toeschouwer ziet de middenveldster al grote stappen maken in de goede richting en groeien naar haar top. Van der Pols zal er alles aan doen om te laten zien wat ze waard is en zich proberen terug te vechten in Oranje. “Toen ik op een gegeven moment weer een beetje kon hockeyen, bleef ik wel last houden van mijn blessure. Ik dacht toen, dit is klaar. Ik moet me niet meer richten op wat er allemaal voor mij te halen valt. Maar nu gaat het beter en merk ik dat ik op de goede weg zit. Ik ga nu wél gewoon kijken wat er in zit en wat ik nog kan bereiken. Ik ga er in ieder geval alles uit halen om later geen spijt te krijgen.”

Reageer