Van der Pols: ‘We hadden het gevoel dat Janneke elk moment kon binnenlopen’

Aan de hockeyvrije zomermaanden is bijna een eind gekomen. Op 7 september gaat het nieuwe hoofdklasse seizoen weer van start en dus zijn de voorbereidingen bij de teams weer in volle gang. De komende weken komt er dagelijks een hoofdklassespeler/speelster aan het woord om te vertellen hoe het er bij zijn of haar team voor staat. De dames van SCHC gaan dit seizoen met nieuwe coach Giles Bonnet weer voor de eerste plek. Michelle van der Pols hoopt daarnaast voor zichzelf op een blessurevrij seizoen, al heeft de middenvelder inmiddels door een kopstoot alweer wat trainingsmomenten aan zich voorbij moeten laten gaan.

SCHC - Den Bosch (dames) RB van der Pols
Credit: René Broekman

Hoe ziet jullie voorbereiding er tot nu toe uit?

We zijn begin augustus begonnen, dus alweer een paar weekjes bezig. Tot nu toe elke week normale trainingstijden getraind en oefenwedstrijden gespeeld tegen onder andere de Jeugd Olympische ploeg en verder tegen Amsterdam, Oranje Zwart en tegen Kampong. Het zijn nog wel echt oefenwedstrijden, de uitslag doet er voor ons nog niet toe.

Zijn jullie compleet?

Nee, Ginella (Zerbo, red.) is op het moment in Nanjing voor de Jeugd Olympische Spelen en Caia (van Maasakker, red.) is geopereerd aan haar voet dus die is wel overal bij maar kan nog niet spelen. Maar alsnog is het wel anders dan de afgelopen jaren, dan hadden we meestal wel meer internationals en Jong Oranje speelsters die door toernooien enzo later aansloten.

Jullie team blijft meestal redelijk in tact maar grootste verandering dit seizoen is toch wel de komst van Giles Bonnet die de naar Amerika vertrokken Janneke Schopman vervangt. Hoe bevalt de nieuwe coach?

Het is natuurlijk weer even wennen, in de eerste week hadden we echt het gevoel dat Janneke elk moment weer kon binnenlopen. Eerst dachten we dat het echt niet beter kon dan Janneke maar een nieuwe coach went eigenlijk heel snel. Ergens is het ook wel weer leuk om nu een coach te hebben die weer op andere punten let en andere aanwijzingen geeft. In principe willen we wel ons eigen spel blijven spelen, zoals afgelopen jaar. Het zijn met Giles gewoon hele kleine dingetjes die soms net verschillen in de manier van spelen zoals iets anders de press aanlopen. Of de trainingen anders zijn? Nou, met Jan speelde we bijvoorbeeld nooit echt partijtje op driekwart veld, Giles zet alle oefeningen wat groter op. Wat betreft de trainingsmomenten zelf is trouwens alles wel hetzelfde gebleven.

Veel ploegen hebben doelstellingen als: een plek in het linker-rijtje of play-outs ontlopen. Jullie doen al zo lang mee in de top dat play-off ambitie een gegeven lijkt. Zijn er nog andere doelen die jullie nastreven?

We hebben er nog niet over gesproken maar play-offs is inderdaad wel de ambitie. Vorig jaar hadden we als doel om elke wedstrijd te winnen en toen werden we ook eerste in de competitie. Ik vind het wel een mooie gedachte om elke wedstrijd echt in te gaan om te winnen. Het brengt ook soort geloof met zich mee dat die mentaliteit van het echt willen je ook kan helpen die topwedstrijden te pakken. Ik denk dat het doel van dit seizoen een beetje op hetzelfde neer zal komen maar daar zullen we het aankomend weekend nog wel over gaan hebben.

Vorige jaar verloren jullie de finale van Den Bosch. Wat gaat ervoor zorgen dat jullie komend seizoen wel kampioen worden?

Ja, dat vind ik heel lastig te beantwoorden want ik had vorig seizoen echt het gevoel dat het er in zat. Wellicht kan Giles ons nog wat extra’s meegeven en ik denk ook wel dat het goed is dat de meeste van ons nu ervaring hebben met zo’n play-off finale. Als team moeten we misschien ook nog wat groeien en ik denk dat met de komst van Ginella en Emilie (Mol.red) het basisniveau nu weer wat hoger is.

Heb je ook een persoonlijke doelstelling?

Ik hoop voor mezelf dat ik steeds beter ga spelen en dat ik me kan blijven ontwikkelen om dan misschien de stap weer te kunnen maken naar het Nederlands elftal. Maar ik hoop voornamelijk het seizoen zonder blessures door te komen. Daarbij moet ik wel zeggen mijn teamgenootje Valerie van Odijk en ik vorige week tijdens training met de hoofden tegen elkaar zijn gestoten. Ik heb daardoor ook nog niet zoveel kunnen spelen en rust gehouden maar hoop vrijdag weer mee te kunnen doen.

Zijn er nog teams die aankomend seizoen voor een verrassing kunnen gaan zorgen?

Behalve de standaard teams denk ik dat wel meerdere teams zoals Kampong, Oranje Zwart en Hurley toch wel altijd goed die aansluiting kunnen maken. Dus misschien één van hen?

Welke plek gaat SCHC eindigen?

Nou het lijkt me een mooi streven om in ieder geval weer voor de eerste plek te gaan en dan zullen we zien wat er daarna gebeurt.

Reageer

Contact Us